Reklama

Reklama

Obsahy(1)

4x o Kladeňácích: mladý řidič očekává narození dítěte, rozvedený muž žije sám s jedenáctiletým synem, mistr z válcovny odchází do důchodu a staří manželé se mají stěhovat do bytu v paneláku... Nezajímavý výrobek znormalizované kinematografie. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

ViktorD 

všechny recenze uživatele

Všednodenní starosti lidí v éře kulminující husákovské normalizace. Velice plytké a rozmělněné sondy do života několika obyčejných lidí v typicky soudružsky šedivém městě. Ty čtyři hvězdičky dávám jen za hudbu Luboše Fišera – té je sice v tomto snímku poskrovnu, ale je jako vždy výtečná. Film samotný by zasluhoval tak 2,5 hvězdičky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film nabídne pohled na životy několika obyvatel Kladna, ale všechny ty příběhy jsou dost o ničem. Navíc to postrádá jakoukoliv pointu nebo nějaký rozuzlení. Nuda, nuda, šeď... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Dobrý den, maminko v šátku, ať Vám Slunce brzy prádlo usuší. Dobrý den, kolono chlápků, hodně dobré atmosféry do duší. Dobrý den, tátové v díle... '' ------- Tak tuhle budovatelskou píseň si jistě zpíval režisér Hanibal, když točil Dobrý den, město. Nejsem z Kladna a tak nedokážu ocenit výhled z upravené zahrádky na čadícíc ,,Ocelové město'' jako soudruh Moučka. Film je složen z několika příběhů několika rodin, které se ve filmu sice potkávají, ale každý si žije to své a na děj osudy jako celek nemají valnějšího významu, snad je, že všichni jsou obyvatelé Kladna. A tak tu máme autobusáka jandáka s těhotnou ženuškou, soudruha Moučku jdoucího do důchodu, důchodce, kteří se nechtějí ze svého domečku stěhovat do paneláku a Lojzu Švehlíka, která má doma trampoty což se odráží v jeho áčkách na šachtě... Nejbizarnější však na tom bylo, že při poslechu Fišorovy (hezké!) hudby se mi vybavovala Valérie což bylo v ostrém kontrastu se záběry na paneláky a komíny chrlící oblaka sajrajtu do ovzduší! Dávám za dva pórky z tržiště. * * ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zasmušilý pohled do socialistického Kladna. 1)  Snímek není špatný. Není ani dobrý. Je prostě nijaký, šedivý a tuctový... jako život v reálném socialismu._____ 2)  Pochmurné záběry na novostavby a dýmající komíny jen podtrhují vyznění filmu. Osobně kladenské reálie neocením. Snad to tam dnes vypadá lépe._____ 3)  Tuctové zápletky i chování postav dobře ilustruje i zcensurovaný havířský pozdrav: Zdař!_____ 4)  Zaregistroval jsem milého 13letého Petra Starého (Martin, syn havíře Adama, který pije) a 23letého Antonína Procházku (Honza, syn novopečeného důchodce, nespokojený vysokoškolák). Pobavil mě i 30letý homosexuál Milan Hein (jásající Honzův kamarád Luděk na večírku u příležitosti své svatby)._____ 5)  Film má jednu přednost - je dost krátký. Ale za to se hvězdičky nedávají. Anebo ano? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Epizody z životních příběhů obyčejných lidí v průmyslovém městě. Osudy několika z nich jsou přiblíženy bez ideologického podkresu, realisticky, s nádechem staré doby. Nejvíce nostalgicky působí příběh starých manželů, zelinářů, mladí řešili úplně jiné starosti. Za příjemné obsazení, celkem milý a uvěřitelný děj a absenci "soudruhů" hodnotím tento nenápadný film celkově pozitivně. Poslední hvězdička je za to, že se film odehrával na Kladně, jež bylo rudé a šedivé, rozbité a působilo depresivně. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Celkem Kladenakum zavidim, ze maji takovy lokalni film:-). Obycejne povidky o obycejnych lidech, ktere nemohou nikoho urazit. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Obyčejné příběhy lidí z komunistického Kladna. Už titulky napoví, že se nejedná o město, ale apokalyptickou ekologickou hrůzu. I děti to hezky namalovali. Detonace asanací rodinných domů připomínají válku na Ukrajině. Marie Mottlová je z asanací tak na bednu, že jí otíkaj nohy. Blbec Moučka bez práce nevydrží a bude tam otravovat až do smrti. Ten film je zajímavý tím, že prakticky nenese žádnou informaci ani příběh. To je kumšt natočit! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance. Mohla to být pocta městu, mohl to být povídkový film kombinovaný se sociální sondou, ale je to jen roztříštěné drama s několik zajímavými náměty, ale žádnými pointami. Z filmu nejde cítit Kladno, zato smrdí samoúčelností a zbytečností. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Malkova, Svandova. Za me dve hvezdy. P.S.: dobra nastenka ve skole. "Moje mesto", a na ni ty apolakypticky, depresivni vytvory deti... :-) ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Na filme režiséra J.Hanibala na zaujali  tri veci.  Hudba  L.Fišera , dvojica  Arnošt Faltýnek a Marie Motlová ,  a hláška pri prezeraní nového bytu - je to pěkný ale malý...   Inak sa mi zdá , že film je nevyužitá šanca...  Film hodnotím - 50%... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky s obrazy na kterých jsou malebně vyobrazeny panelové králikárny, těžební věže, či tovární komíny vypouštějící do ovzduší síru a to vše s chytlavou a pozitivní hudbou, mě připravili na pořádnou normalizační masáž, kde moudří soudruzi pomůžou starcům, nastávajícím rodičům, či alkoholikům. Ale nedočkla jsem se. Dobrý den, město je naštěstím solidním dramatem o problémech lidí, které je však silně poplatné době. Škoda, protože to jistý potenciál mělo. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za Kladno. Jinak zhruba celkově 2,5. Také zajímavý dokumentační počin co se bourání starého Kladna týče. Jinak dost otravná hudba a šílený tanec Jandáka a autobusů v depu ČSAD na konci. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

vysoké hodnocení především za skvělé Kladenské reálie 70 tých let, které jsou ve filmu dobře zobrazeny. Materiál to je vskutnu vzácný. Film jako takový je spíš obyčejný průměr a zobrazuje příběhy několika kladenských obyvatel a jejich všední peripetie a problémy. Nadruhou stranu mě mile překvapilo, že film má naprosto minimální ideologický podtext, což je pro dobu vzniku a lokalitu kde byl film točen (dělnické a Tondovo Kladno) docela překvapení. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběhy lidí které spojuje pouze jedna jediná skutečnost. Všichni žijí v normalizačním Kladně. Dalo by se říci, že je to povídkový snímek ve stylu, ve své době velmi populárních Bakalářů, jenom je vyprávění propletené a tak tedy na přeskáčku. Každý obyvatel má svůj osud, svoje starosti. Rozvedený muž žije sám s jedenáctiletým synem, o kterého bojuje jeho matka, mistr z válcovny jde do důchodu a řeší se synem jeho nezájem dokončit školu, staří manželé stěhující se z domku do paneláku, načeš pro paní je velice těžké si na nový domov zvyknout a o řidiči autobusu, jehož žena očekává miminko. Na snímku je ohromující nostalgická reálnost doby a přesvědčení. Nijak neuškodí ani dnes a je vcelku škoda, že je televizemi přehlížen. Jedná se o obyčejný film o obyčejných lidech, obyčejných životech, v obyčejném městě. ()

Reklama

Reklama