Reklama

Reklama

Inspektor Rebus: Válka gangů

(TV film)
  • Velká Británie Rebus: The Hanging Garden (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Svet prostitúcie, drog, pašovania zbraní, ale aj pohľad do súkromia detektíva Johna Rebusa ponúka druhý diel série. Prestrelka, pri ktorej je osudovo zasiahnutý Rebusov spolupracovník ako falošný zločinec, ale aj utečenkyňa z Kosova, ktorá je nútená k prostitúcii. V tomto prípade je do veci zatiahnutá aj Rebusova dcéra Sammy, ktorá poskytuje ťažko skúšanej utečenkyni útočisko. A Sammy na to doplatí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

emma53 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré zpracování Války gangů podle knižní předlohy a to oceňuji na tomto díle obzvlášť, protože jsem ho znám skoro nazpaměť. Konečně jsem uviděla Caffertyho a jsem spokojená, odpovídá dokonale mým představám, ale ještě víc snad s Lasičkou, který zde měl přezdívku Skrček. Ještě se těším na nějaký díl, kde se snad trochu víc seznámím s postavou Rebusova přítele Jacka Mortona, který ho silně ovlivnil v mnoha ohledech. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Inspektore Rebusi, inspektore, chci, abyste si vzali jiného překladatele !! Na tohle už nemám žaludek, ani nervy !!" Druhá epizoda této britské série již plně naznačuje, jak parádně temný příběh a rozporuplnou postavu Ian Rankin, autor předlohy, vlastně stvořil !! Když už se začíná Rebusovi zdát, že by se k němu život, jak ten soukromý tak i pracovní, mohl obrátit znovu tou lepší stránkou, protože znovu našel svou dceru Sammy, tu si zahrála roztomilá Eilidh MacDonald, po letech se vracející zpět do Skotska, přišel na to, jak dostat Tommyho Telforda, nejmocnějšího a nejnebezpečnějšího edinburského gangstera, a jak vlastně i ukončit válku dvou největších gangů, která je ve městě na spadnutí, přichází moment, který všechny optimistické vize dokonale rozmetá !! Sammy totiž srazí neznámý řidič a ta se svými zraněními upadne do komatu, a tak Rebusovi nezbývá, než se u dceřina lůžka znovu a znovu sám sebe ptát, zda šlo o pouhou fatální nehodu, či tím chtěl někdo ublížit spíš jemu osobně, a tak zcela logicky znovu mocně zápasí se svojí závislostí na alkoholu !! Musím říct, že to závěrečné vysvětlení oné nehody, je naprosto šokující a tvůrcům v čele s režisérem Mauricem Phillipsem se ho podařilo využít naplno !! Epizoda plná zlosti, beznaděje, drog a prostituce může sice působit velmi komplikovaně, protože se nás tvůrci snaží co nejlépe seznámit s podsvětím a potažmo tak i jeho návazností na Rebuse, zato skýtá velkou dávku napětí a rozhodně mnohem působivější atmosféru než ta předchozí !! Zdá se, že s výborným Jamesem Cosmem v roli mafiána Morrise Caffertyho, přichází konečně i ta očekávaná kvalita, byť mě soundtrack Davida Fergusona znovu dost znechutil !! ()

Reklama

Reklama