Reklama

Reklama

Flashpoint

(seriál)
  • Kanada Flashpoint (více)
Kanada / USA, (2008–2012), 53 h 4 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrají:

Hugh Dillon, Amy Jo Johnson, David Paetkau, Enrico Colantoni, Sergio Di Zio, Michael Cram, Mark Taylor, Oluniké Adeliyi, Clé Bennett, Tattiawna Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(75)

Členovia torontskej špeciálnej taktickej jednotky zachraňujú rukojemníkov, zatvárajú gangstrov, zneškodňujú bomby...  Strategická zásahová jednotka - tak znie oficiálne označenie taktickej policajnej špeciálnej jednotky v kanadskom veľkomeste Toronto, ktorej poslaním a hlavnou úlohou je riešiť extrémne situácie, na ktoré „obyčajné“ policajné zložky nemajú dostatočný výcvik alebo výzbroj. Ide teda najmä o rukojemnícke drámy, bombové útoky čo zásahy proti po zuby ozbrojeným kriminálnikom! Koniec koncov, výbušniny, tasery, automatické pištole, nepriestrelné vesty, pancierové ochranné odevy, zbrane a zameriavače pre ostreľovačov, ako aj zvuková a obrazová technika slúžiaca na stráženie i sledovanie podozrivých sú takpovediac „základnou výbavou“ tejto jednotky. No nielen tie skvelé hračky, ale samozrejme aj – a to predovšetkým – intuícia, správny úsudok a schopnosť vyjednávať patria k dôležitým spôsobom riešenia tej-ktorej napätej situácie. Pretože na rozdiel od realite na míle vzdialených hollywoodskych trhákov si všetci členovia tímu bolestne uvedomujú, že páchateľmi nebývajú „obvyklí podozriví“, ale často úplne obyčajní, na prvý i druhý pohľad ničím zvláštnym výnimoční ľudia, ktorých k ich agresívnemu konaniu vyburcovala nejaká extrémna situácia, ktorej boli vystavení... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

zupanic

zupanic (hodnocení, recenze)

Derivace: tak teraz som uplne ponizena..asi znizim vsetky svoje hodnotenia

zupanic

zupanic (hodnocení, recenze)

Derivace: hovoris to tak, akoby to bolo nieco, za co by som sa mala hanbit

Assman

Assman (hodnocení, recenze)

Chápe někdo to číslování dílů? Jedny stránky mi řeknou, že první řada má 9 dílů a imdb mi řiká, že jich má třináct. Moudrej z toho nejsem. Ví někdo, jak to doopravdy je?

zupanic

zupanic (hodnocení, recenze)

boze to je tak trapny serial..nechapem toto hodnotenie pre boha...este dobre ze nieje v prvej 200:D kam sa ani genialny Frasier nedostal:D

natuskabest

natuskabest (hodnocení, recenze)

ja mam pocit že každá časť končí tak že niekto na niekoho mieri zbraňou a pri tom všetci plačú

drunkman

drunkman (hodnocení, recenze)

Když v telefonu uslyšíte "Hi, this is Sgt. Greg Parker with Police Strategic Response Unit", vsadím se, že si s ním rádi pokecáte. Enrico Colantoni je skvělej, jeho úsměv se šíří rychlejc než špatný zprávy na Wall Street, ale hlavně - máte fakt pocit, že svý práci rozumí a chce vám pomoct. Obecně je výběr herců do rolí v tomhle seriálu skvělej, Kanaďani si s tím docela pohráli. Na začátku jsem si říkal - je možný, aby v Kanadě bylo v zásahovým teamu jen 7 lidí? Možný to asi je a je to nejspíš i lepší.. Holt mě ten americkej kovbojskej styl "napřed střílet a pak se ptát" nějak oblbnul. Jestli se po přečtení některých hodnocení pořád ptáte, má-li tenhle seriál smysl sledovat, pak odpovídám, že ano! Není větší poklony, než že si Američané zamilují seriál, který dělají Kanaďané, moc se tam nestřílí, není tam (skoro)žádný patriotismus nebo silikonem obdařené děvy a hlavně - který se netýká Ameriky?

japsa

japsa (hodnocení, recenze)

super seriál, de vidět, že je tam zásah jiné země.. kdyby to bylo čistě americké, tak sledujem jen namyšlené svalnatce, střelbu a výbuchy.. nejvíc mě na tom fascinuje ta realita.. nikdy nevíme, co má 'zločinec' za sebou a proč se jeho situace až tak vyhrotila.. umění vyjednávání a profesionalita teamu.. věřím, že takhle ve skutečnosti tihle lidé pracují.. hltám jeden díl za druhým! :D

PeterBlack

PeterBlack (hodnocení, recenze)

to je asi poprvy nechapu vysoky hodnoceni, nudny zapletky...cely je to dost podivny

Reklama

Reklama