Reklama

Reklama

Vzkříšení

  • Česko Vykopávači mrtvol (více)

Obsahy(1)

Dostaňte se přímo do srdce strachu. Příběh o různých povahách sektářského násilí v Belfastu sedmdesátých let vás nenechá v klidu. Děj tohoto drsného thrilleru se odehrává v Irsku v roce 1975. V ulicích to vře a tam, kde si teroristé označují hranice svého území krví, je vražda denním jevem. Jenže boj mezi katolíky a protestanty může sloužit jako záminka k mnohem horším činům. O nadvládu nad městem totiž usiluje gang, jehož členové se neštítí ničeho. Patří k němu i Viktor Kelly (Steward Townsend), pohledný charismatický mladík s uhrančivýma očima, na něhož jeho matka (Brenda Fricker) nedá dopustit. Pro ni je to milující syn, dobrý občan a vlastenec, který by se nedopustil žádného špatného skutku. Jenže Viktor je ve skutečnosti krvelačný vrah, který své oběti nelikviduje kvůli penězům, ale pro potěšení. Vyšetřovatel Herby a jeho tým si zpočátku s hrůznými zločiny nevědí rady a také reportér Ryan (James Nesbith) v případu tápe. Postupně, díky Viktorově milence Heather (Geraldina O'Rawe), začne chápat souvislosti a nakonec zjišťuje pravdu. Ta je však příliš nebezpečná… (HBO Europe)

(více)

Recenze (15)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Viktor Kelly Stuarta Townsenda je nahony vzdálený jeho okouzlujícímu zlatíčku z Vše o Adamovi. Je to krvelačné psychopatické prase, které strhává svým charisma všechny okolo na svou stranu a je naprosto nedotknutelný. Oběti si vybírá formou hry a v každé zabíjí tak trochu svého otce. Bohužel film je velmi stručný a kdyby se jeho myšlenka důkladněji rozvedla a motivace nebyly tak zkratkovité a povrchně nadhozené (pokřivení Viktora, kterého otec tahal na filmy se slovy "synku dívej se, život je tvrdej" - to jako kořeny jeho brutality neberu), byl by to dost dobrý film. Takhle je to především o skvělých hercích - vedle dokonalého Stuarta James Nesbitt jako novinář téměř u dna nebo Brenda Fricker v roli zaslepeně milující matky- a výsledek, bohužel, zůstal na půl cesty mezi sociální kritikou a detektivkou o novodobém Jacku Rozparovači. 3,5 *. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Tak po tomhle filmu bych dobrovolně nikdy v půjčovně nesáhla a dobře bych udělala. Ta 1* je pro Stuarta Townsenda a „jeho“ Viktora. „atraktivní muž, který se těší fanatické loajalitě svých pobočníků“.Jinak nevím, nic jiného než brutalitu, totiž tohle ponuré „dílko“ nenabídlo, a jestli nabídlotak jsem to nepoznala. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu nedoceněný film, byť je nutné uznat, že pokud ho bereme z hlediska kriminálního žánru, příliš nefunguje a stejně tak selhává jako osobní příběh hlavního hrdiny už z toho důvodu, že nám o něm scénárista a režisér moc neprozrazuje. Výborně ale funguje jako snímek, který zkoumá fenomén násilí, jeho kořeny, jeho podporu v rámci systému a selhávání represivních složek. V téhle poloze mi sedí mnohem líp než nedávno zhlédnuté Cronenbergovy Dějiny násilí. Děj je zasazený do Severního Irska zmítaného sektářským násilím mezi protestanty a katolíky. Partička testosteronem poněkud nadvybavených mladíků by se nejspíš za normálních okolností vyřádila při hospodských rvačkách nebo na fotbalových stadionech, ale za daných podmínek můžou chlapci přejít k opravdu maximálnímu uspokojení svých agresivních choutek při únosech a mučení příslušníků druhé komunity. Film je cenný právě z hlediska zobrazení alibismu okolí a rodinných příslušníků. Z výpovědi matky, která nekriticky svého syna obdivuje, mrazí. A stejně tak je dobře ukázaná příčina zvláštní brutality hlavního hrdiny. Ten si musí utvrzovat postavení ve skupině, protože má závažný škraloup. Jeho otec je vyznavačem opačného náboženství a vlastně patří k nepřátelům. Celkový dojem: 70 %. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

když odečtu neuvěřitelné Stuartovo charisma, moc mi z toho filmu nezbyde.. snad jen otázky.. co ty lidi k tomu sakra vedlo?? co stálo za jejich pohnutkama?? obávám se, že o tom ten film nebyl.. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Strašný snímek z prostředí neutěšených let "irské doby", kdy se na ulicích britských a irských měst odehrávalo něco, co dnes existuje jen v zemích "třetího světa".!!! Townsendovi každý asi přeje v tomto filmu smrt co nejdřív a ona nakonec příchází, leč spožděná o celý tento film. Co dokáže z lidí dělat demagogie jednotlivých sociálních skupin. Fuj. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto "skvostu" sa mi v mysli usídlilo adjektívum IDIOTICKÝ. Taký totiž musel byť amatér ktorý zo sociálno - kritickej sondy do Belfastskeho podsvetia vyrobil takmer horor s finále ala AKTY X (nemám teraz na mysli paranormálne javy). Podpisujem preto výstižnú poznámku ("Bohužel film je velmi stručný a kdyby se jeho myšlenka důkladněji rozvedla a motivace nebyly tak zkratkovité a povrchně nadhozené (pokřivení Viktora, kterého otec tahal na filmy se slovy "synku dívej se, život je tvrdej" - to jako kořeny jeho brutality neberu) ... ) užívateľky menom kleopatra po ktorej nasleduje nepochopiteľne vysoké hodnotenie. PARADOX. (10.6.2005) ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

49% je jen dokladem naprostého nepochopení filmu, který je mrazivě realistickým zpodobněním skutečnosti. Čím to, že když je film takto dobrý, tak se dočká nízkého hodnocení? Lidi hrozně neradi vidí pravdu. Já naopak pravdu vidím velmi rád. Skutečným grázlem nebyl Victor, ale ten slizoun tahající nitkama v pozadí. To, že se jemu nic nestalo, to beru jako vrcholně pravdivé a umělecké - skutečné zlo je vždycky nepotrestáno, odskáčou to vždycky jen ty loutky jako byl i Victor, loutka do určitého bodu užitečná, loutkou byl i ten novinář, ale skutečný loutkář tahá nitkama dál. Perfektní film, jasných 100%. ()

Budweiser 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený film o člověku žijícím dvojím životem. Doma hodný synek, kterého miluje jeho matka. Venku s kamárady velmi brutální vrah. Kopaní Kevinových kamarádů do nevinného, náhodně vybraného člověka, vypadalo opravdu reálně, avšak jeho samotné zabití a rozřezání Kevinem už nikoli ... hudba k filmu sedla na jedničku. Film mi připadal trochu zmatený, většina "nejistot" se během filmu vysvětlí, ale pár věcí mi stejnak zústalo utajeno ... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Aký krutý a zmätený film. Mohla to byť dobrá štúdia ľudí zaoberajúci sa nenávisťou počas írskych problémov, ale namiesto toho dostávame nesúvislý, skôr bezzápletkový príbeh o vraždách bez motívu. 3/10 ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Další příběh o masovém vrahovi? Moc jsem nepochopila motivy vražd - že by se tak mstil na svém otci? Ale proč? Tato myšlenka není vůbec rozvedena, a to je jedna z největších slabin filmu. Stuart Townsend je velmi charismatický a dává do role co nejvíc, stejně tak i James Nesbitt jako novinář nebo Brenda Fricker jako Viktorova matka. Nicméně stále mám pocit, že je film docela zbytečný. Ovšem už jsem viděla i mnohem zbytečnější... ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu mě nenapadají žádné hluboké myšlenky, které by potřebovali sáhodlouhé vysvětlování. Film je natočen dost brakově. Pouze popisuje obrazem donekonečna vyšinutost hlavní postavy. Nejzajímavější byli spíše scény a dialogy ve kterých se objevovala jeho matka. Mě film neřekl nic zajímavého. Ani z té doby nebo místa, ani kloudně o lidech co se pohybovali přede mnou na obrazovce. ()

GoreManiac 

všechny recenze uživatele

Včera sem na to náhodou narazil v televizi a řikal si, že se na to mrknu, cože to vlastně je a vzhledem k tomu, v jakých filmech a literatuře se teď pohybuju,nemůžu dát jinak ()

Themyth 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne brutálny film, dôkladne sa zaoberajúci vraždami mladého psychopata. Na divákov urobí toto drsné a ponure dielko určite dojem, ale pozorný a chytrý divák medzi tou krutosťou nájde vážne trhliny. Vraždy sú tu sebaúčelné. Mierne vysvetľujú pozadie ich realizácie, ale tam to aj končí. Nikam to nevedie. Žiadne širšie vykreslenie postáv, sociálna štúdia, interakcie medzi protagonistami iba slúžiace účelu. Ale aj tak to v človeku zanechá stopu. Solídny snímok. ()

Reklama

Reklama