Reklama

Reklama

Test

(studentský film)
Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Česko, 1999, 7 min

Obsahy(1)

Řidič (Tomáš Hanák) se po neobvyklé dopravní nehodě stane součástí podivného testu - postmoderní pomsty.Krátká anekdota o tom co se odehrává v některých autoopravnách, proč jsou tyto autoopravny tak zchátralé, proč mnohá vrakoviště působí tak podezřele? Je vůbec možné nashromáždit takové množství zničených vozů v podobných areálech normální cestou? Proč když jedete vozem kolem nich máte pocit že zvolna zarůstají travou a zdají se dávno opuštěny? Co se stalo s jejich majiteli? Co se stalo se zákazníky, kteří čas od času dovnitř vstoupí? Pozor, některé autoservisy jsou možná pasti! Film TEST je krátký film FAMU (7min) natočený na katedře animované tvorby formou pixilace - kombinace hrané akce jednoho herce (Tomáš Hanák) s animací. Nominováno na studentského Oscara.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

anais 

všechny recenze uživatele

Tomáš Hanák jede v autě městskou periferií. Kolem samé tovární haly aprkna pobitá hřebíky. Nebohý Hanák na ně najede a musí tedy zajít do blízkého autoservisu. Tam však nikdo není. Tedy, žádný člověk. Jen roboti toužící zabíjet Syn se vydal v otcových stopách, a je to vidět. Na filmech Jana Švankmajera je znát fascinace lidským organismem a živočišnosně rozpohybované hmoty vůbec. Pokud se dá soudit dle jednoho filmu, mladý Švankmajer se bude přichylovat spíš k animaci technologie – teď nenarážím pouze na roboty z Testu, ale na celé vyznění, které je jaksi odtažitější. I Tomáš Hanák tu, bez jediného slova, působí chladně, jakoby byl jen součástkou v nějakém stroji. Jestli je to náznak budoucího směřování, nebo jen hledání odpovídající formy, ukáže čas. Test je však po všech stránkách precizní dílko, výtvarnou stylizací počínaje, zajímavou pointou konče. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Prvních pár minut má skvostnou, opuštěnou atmosféru. Když v druhé půlce nastoupí agresivní crash test dummies, vadí mi jak je jejich "animovaná" realita pomalejší, nežli ta Hanákova. Každopádně velmi dobré, originální! ()

Reklama

Braddy 

všechny recenze uživatele

Úžasný kombinovaný snímek s Tomášem Hanákem v hlavní? roli. Není to tu uvedeno,ale režisérem byl Václav Švankmajer. Syn známého českého režiséra Jana Švankmajera a výtvarnice Evy Švankmajerové. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Působivá, inovativní a atmosféricky znepokojivá filmařina založená na dobrém nápadu, překvapivé pointě a pečlivém zpracování. Celkový dojem: 95 %. V 90. letech vzniklo jen několik opravdu zajímavých animovaných snímků a test mezi nimi zaujímá čestné místo. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Nevsedni napad propojeny s animacnimi prvky, kde je ve stredu deni jedna ziva bytost, ale prim hraji plechaci z vrakoviste, coz si lze vylozit dvojim zpusobem. Kratke dokumenty jsou vetsinou dosti pusobive, ale tu jsem takove pocitu nenabyl. 50% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama