Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Hubert (K. Heřmánek) byl namyšlený hlupák. Jeho panovnická rozhodnutí byla lidem dlouho jenom k smíchu, ale když ztřeštěností přibývalo, zdálo se, že všechno špatně skončí nejen s Hubertem, ale i s celým královstvím. Naštěstí se mu jednou při lovu na motýly zjevil kouzelný dědeček (L. Pešek) a obdaroval ho moudrostí. Dal mu ji však do starého ruksaku! Dokud ho bude nosit, moudrost ho neopustí. To se ví, že ho jednou sundal. Hned bylo po moudrosti. A tak se král pro ni musel vydat do světa… (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zásluhou Karla Heřmánka, Ladislava Mrkvičky a scénáře nezapomenutelná televizní pohádka, která by jinak mezi všechnou tou papundeklovou ČST tvorbou pro mládež osmdesátých let zapadla. Učit se, učit se, učit se - a číst, a číst, a číst, sakra práce. Ony ty zpracované povinné četby na internetu totiž nejsou vždycky správně, a hlavně vás o spoustu věcí ochuzují, cucáci:P Jenže to odhalí a dovede napravit jen dobrý učitel, takový ten nadšenec, co i za ty peníze nekončí tím, že si "to svoje" odvykládá, hlavně aby to už s těmi zpovykanými zmetky měl za sebou. Královský ruksak si už jednou provždy zaslouží osmdesát procent. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pešek byl kouzelný kouzelný dědeček. A Heřmánek byl výborný král. V takovémhle balení člověk i to moralizování o tom, jak je důležité se učit, zvládá vcelku bez problémů. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Zrovna říkali, že na natočení jedné takové studiovky mívali tvůrci tři půldny. Tak tady se to myslím sfouklo i s napsáním scénáře a všecko se utratilo za kostýmy, takže na kulisy už nezbylo. Přesto si nenechte ujít, jak si na genderově nevyváženém dvoře Heřmánek dává krále s batohem moudrosti i bez něj. Milovník papundeklového bizáru bude odměněn mmj. lovem na motýly nebo nenapodobitelným Přeučilovým sakulajda. Ostatně, přes značnou upachtěnost je finální moralismo patřičné a netrapně podané. A možná přijde i princezna Vilma Cibulková. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není nejlepší Heřmánkova práce před kamerou, ale scénář má vtip, některé scény taktéž, takže o slušnou zábavu je postaráno od začátku do konce. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Roztomilá pohádka, velmi jednoduchá, ale přesto zábavná, nabitá skvělými herci. Navíc s krásným ponaučením. Sice v levných kulisách, ale povedená. Úžasný Heřmánek, Vašinka, Mrkvička, Augusta a Pešek. 85% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná pohádka se zjevným, ale o to více důležitým ponaučením hlavně pro děti. Řekl bych, že ji v TV dřív pouštěli touhle dobou na konci prázdnin :-) Karel Heřmánek v hlavní roli exceluje. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Poučná a vtipná pohádka s výborným hereckým obsazením. Moudrost musí mít člověk v hlavě ne v nějakém ruksaku na zádech. Nicméně, ten kouzelný dědeček pronesl velkou pravdu, batohy nacpané moudrostí můžeme skutečně vidět. Nosí je přece děti jdoucí každé ráno do školy. Zatím tu moudrost mají ukrytou v nich. Skrývá se v knihách a sešitech. Je to moudrost, kterou budou jednou potřebovat pro život. Aby se člověk stal moudrým, musí se hodně učit. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tyhle ujetý a přitom humorně poučný pohádky mám moc rád. Navíc klasické papundeklové kulisy a herecké obsazení, kterému kraluje král Karel Heřmánek. "Já nenatáh! Já nenatáh! Tak to jsem přetáh. Láduj!! Láduj!!" :D :D ()

Maq 

všechny recenze uživatele

S přiměřeně štíhlým rozpočtem, nedomrlým scénářem a vrtákem režisérem i dobří herci dokáží odbýt svou práci. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-2* Taková veselá televizní pohádka, která nijak zvlášť nevybočuje z řady ostatních natáčených v tehdejší socialistické době. Herecké výkony standardní a v příběhu přináší dětem poněkud vyumělkované moudro. Možná z nostalgie bych mu dal víc, ale zopakoval jsem si ji a nejde to a možná i dvě jsou moc. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Vynikající pedagogická pohádka. Ponaučení na závěr od kouzelného dědečka je roztomilé. Karel Heřmánek jako hlupák a šašek podávající výpověď jsou opravdu vtipní. Jen kulisy jsou strašné. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jak přijít k rozumu? Pořídit si ruksak plný moudrosti a nesundat ho ani ve vaně. Když to nesundáte, nezblbnete. Ale není to jednoduché. Lepší je se vzdělávat klasicky...50% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Správně prdlá, ale zároveň milá pohádka. Heřmánek se v roli krále skutečně vyřádil a jak hloupý, tak chytrý král jsou v jeho podání bravurní pohádkové postavy. Žádná jiná postava nedostala výraznějšího prostoru, ale Heřmánek to svým herectvím nahradil a ostatní ho dobře doplnili. Taková pohádka by se měla opakovat vícekrát, zaujme velikého i malého diváka, navíc si nese velké poselství a moudrost. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Veselá moudrá výchovná pohádka se skvělým Karlem Heřmánkem v hlavní roli. Také ostatní herecké osobnosti - vtipný šašek v podání Ladislava Mrkvičky, Ladislav Pešek jako kouzelný dědeček a Pavel Zedníček jako rádce se svých rolí zhostili se ctí. I po těch letech se bavím originalitou této pohádky. Knížky do aktovky, aktovku na záda a hurá do školy sbírat vědomosti. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Ze starých studiovek rozhodně jedna z těch lepších, na kterou se dá dívat ještě dnes. Král Heřmánek se nonšalantně pohybuje mezi moudrostí i hloupostí, všechny vedlejší postavy jsou obsazeny výbornými herci, scénář je jednoduchý, ale vtipný. Až příliš úspornou papundeklovitost zachraňují docela pěkné kostýmy. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Reziseru Karlikovi se podarilo vytvorit veselou, milou,studiovou, kulisovou pohadku. V hlavni roli krale se predstavi Karel Hermanek, jemuz zdarne sekunduje jeho sasek v podani Ladislava Mrkvicky, ci Jan Preucil s jeho vecnym "Sakulajda". Opomenout se nesmi kouzelny dedecek, ktereho si zahral Ladislav Pesek. Pohadka nepokryte vybizi k uceni, za jehoz pomoci se moudrosti dosici da. To znamena batoh,ruksak (skolni tasku) na zada a hura vedomostem vstrici. ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že Heřmánkovi sedí role vážné i humorné. Tady ho mám snad ještě radši než jako Lucifera ve S čerty nejsou žerty :-) Naproti tomu Ivaně Andrlové bych nechala ty princezny kladné, v tomhle mě nějak nebere... ()

Reklama

Reklama