Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

st.jim 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a poučný dokument o tom, co by se stalo s naší planetou, kdyby najednou zmizela veškerá lidská populace. Co se stane se vším, co člověk vyrobil a postavil. Jaký dopad to bude mít na zvířata z celé planety. Pokud pominu docela primitivní počítačové animace, tak je to celkem povedený projekt. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument po všech stránkách. Některé animace se sice i několikrát opakují, ale vždy s jiným komentáře, takže to beru. U dokumentů často postrádám jakýsi úvod, kde by bylo řečeho na čem vlastně téma staví a kde začáná. Tady hned v úvodu bylo jasně řečeno, že vychází z předpokladu, že lidé jen tak zmizeli z neznámých příčin. Zdá se to nepodstatné, ale já to velmi oceňuji. ()

Reklama

Reverger 

všechny recenze uživatele

Krásně udělané, stylové a s dobře vybranou tématikou. Tedy alespoň ze začátku, pak už se to jen táhne. Z počátečních scén, jsem i snad…málem slintal, byl jsem nadšenej. Ale pak se to nudně vleklo, podle mého, až s takto dlouhou stopáží ten dokument neuspěl, chvílemi, jako by se tvářil, že neví o čem vlastně je a snaží se odbočovat, aby upoutal pozornost, což teda moc nezabralo, čekal jsem víc, ale i tak... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Ingrid. Lidstvo je prašivá mizerná havěť, jejíž evoluce se měla zastavit někde u rodu Homo habilis. Tehdy ještě nedocházelo k zásadním negativním vlivům na přírodě. Dnešní člověk je bezohledný dobytek, jehož existence je zde na Zemi naprosto zbytečná, proto doufám, že to co líčí tento dokument, je pravda, která nenechá na sebe dlouho čekat, ale raději už k věci. Efekty jsou sice odbyté, ale v tomto případě je to vedlejší. Důležitá je myšlenka, která by měla každého racionálně uvažujícího člověka donutit k zamyšlení. Některé animace se zbytečně opakují, což se po pár minutách stane rušivým elementem, ale vzhledem k dostatečně silné náplni je na místě odpuštění. 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ani šeredné efekty, které bych pomalu dovedl udělat taky mi nepokazily celkový zážitek z dokumentu. Informace, které jsem tak nějak za svůj život nasbíral se zcela shodovaly s těmi v dokumentu, takže si troufnu tvrdit, že dokument trefil i ten zbytek, o kterém jsem neměl ani tušení. Téma je naprosto parádní. Člověk si u dokumentu uvědomí spoustu věcí. Například jak jsou soudobé stavby hrozně debilní a že nevydrží bez lidského opečovávání ani blbých 100 let, což se mi úplně nezdálo. A vůbec mi nepřišlo na škodu si zopakovat, že dokonce i železo koroduje. Trošku mě zklamala informační hodnota. Myslím, že s tím málem co vím, bych něco podobného dovedl splácat taky. Solidní 3*. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama