Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh malého Jakuba (P. Mang), jenž našel své mamince Zuzaně (N. Konvalinková) toho pravého muže a sobě tatínka. Inzerát, v němž pan Vlk (I. Vyskočil) nabízí za prázdninové vedení domácnosti zdarma pobyt na své venkovské chalupě, svede dohromady tři lidi, svým způsobem nešťastné: Vlka, „skoro starého mládence“, jemuž neklape známost s mladou dívkou (D. Patrasová), paní Jelínkovou, která po smrti manžela marně hledá pevnější citový vztah, a malého Jakuba, jemuž žádný z matčiných nápadníků zatím nedokázal nahradit otce. Situace se zkomplikuje ve chvíli, kdy maminku po otravě houbami odvezou do nemocnice, a Vlk se musí o chlapce postarat sám… (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak hned na začátku bylo poznat, které postavy se k sobě hodí a které samozřejmě ne. Střevo Patrasová se k samorostovi Vlkovi fakt nehodila. Ta by se přesně hodila k Pavlu Soukupovi. Měla jsem pocit, že tenhle rodinný film je mnohem delší než je jeho skutečná stopáž. Nenapadlo mě, že hudbu dělal Petr Hapka. Holt, mám v hlavě jeho známější kousky. Nechala jsem se dojmout a docela ráda. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Třetí táta" aneb kterak Váňa Jumpedout k mladému a ke staré přišel. Starý mládenec Vlk potřebuje ve svém chlévě ženskou ruku a tak si na prázdninový pobyt pustí do baráku svobodnou matku Konvalinkovou s parchantíkem Vaš-kchu. Jejich postupné sbližování je náplní filmu. Kdysi velmi silný nadprůměr, ovšem nepředpokládám, že bych příběh stejně silně vnímala i dnes. Zůstanu u hezkých 60% a třeba se někdy naskytne příležitost přidat, ubrat nebo potvrdit stávající hodnocení. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh samotný neurazí, ale rozežraný Jakub byl spíš na přes držku se svým "maminka po mě uklízí ráda." Tím víc jsem litovala Soukupa, který nechtěl žít jenom pro dítě a byl za špatného. Pavel Mang byl už na tu roli přerostlý, možná mladší a roztomilejší kluk by zahrál ukňourance přesvědčivěji. Minulý režim nabízí lepší rodinné filmy. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Nádherný film kde malý kluk získal srdce od člověka kterého si jako tátu zamiloval. Ikdyž bylo od začátku jasné jak to všechno dopadne, tak ikdyž to není skutečné a byli to jen herci, tak jsem klukovi i v tom filmu přála ať je šťastný že má tak milého, statečněho a vnímavého tátu. Jenom ho tak ještě neoslovoval. :-) ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na tento rodinný televizní film s příjemnou atmosférou, uvěřitelným a vcelku všedním příběhem, natáčený v krásném přírodním prostředí s dobrými herci se dá s potěšením podívat i po letech. To, co mi u jiných filmů vadí, jako průhlednost a předvídatelnost děje, jsem tady tolerovala. Naopak, jiné zakončení by pro mne znamenalo zklamání. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Jako chalupa pana Vlka (Ivan Vyskočil) posloužila Kouřimecká rybárna, filmová nemocnice byla zase LDN v Bubenči. Dále se filmovalo na Branově a v Berouně. (rakovnik)

Reklama

Reklama