Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh malého Jakuba (P. Mang), jenž našel své mamince Zuzaně (N. Konvalinková) toho pravého muže a sobě tatínka. Inzerát, v němž pan Vlk (I. Vyskočil) nabízí za prázdninové vedení domácnosti zdarma pobyt na své venkovské chalupě, svede dohromady tři lidi, svým způsobem nešťastné: Vlka, „skoro starého mládence“, jemuž neklape známost s mladou dívkou (D. Patrasová), paní Jelínkovou, která po smrti manžela marně hledá pevnější citový vztah, a malého Jakuba, jemuž žádný z matčiných nápadníků zatím nedokázal nahradit otce. Situace se zkomplikuje ve chvíli, kdy maminku po otravě houbami odvezou do nemocnice, a Vlk se musí o chlapce postarat sám… (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Třetí táta" aneb kterak Váňa Jumpedout k mladému a ke staré přišel. Starý mládenec Vlk potřebuje ve svém chlévě ženskou ruku a tak si na prázdninový pobyt pustí do baráku svobodnou matku Konvalinkovou s parchantíkem Vaš-kchu. Jejich postupné sbližování je náplní filmu. Kdysi velmi silný nadprůměr, ovšem nepředpokládám, že bych příběh stejně silně vnímala i dnes. Zůstanu u hezkých 60% a třeba se někdy naskytne příležitost přidat, ubrat nebo potvrdit stávající hodnocení. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Specialista na dětské filmy Ludvík Ráža natočil mnohem podařenější snímky, než je právě Třetí táta, který se tak řadí do širokého řečiště průměrných rodinných televizních filmů, jimiž byla naše předrevoluční televizní tvorba doslova přesycena. Přesto si Ivan Vyskočil v roli bručouna ,,Vlčáka" může lehce získat leckteré sympatie... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dneska (23.7.2008) jsem viděl film na ČT1 a docela to ušlo. Jak jsem již psal několikrát, filmy z 80-tých let jsou nejlepšími filmy ČSSR. Jen jsem o tomto filmu říkal sestře, tak hned vyhrkla : "Pane Vlk, tak já Vám jdu udělat tu rybu" :-) Tuto větu si pamatovala už x let :-) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to ve všech směrech průměrný film. Za používání prvního pádu místo pátého bych nařídila přísné tělesné tresty. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hapkova hudba dokresluje celkem předvídatelný příběh. I když jsou charaktery postav černobílé (Hrabánek, Vlkova přítelkyně), tak Ráža dokázal velmi dobře vést herce a během hodinky odvyprávět (i s drobným vtipem) zajímavý příběh. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné k podívání, protože Ráža prostě uměl natočit film a atmosférou, i když pár věcí mi tam nesedí. Třeba - i když mladší - vypadá zde Konvalinková starší než Vyskočil. I ta Vyskočilova postava mi přišla, že sama vlastně neví, co chce, postavit to jen na samotáři z lesa, který rád jezdí na ryby, je sice hezké, ale čím se živí, co ho ještě baví, co rodiče, kamarádi? Nemá raději svůj klid? Co ho tak přitahuje na Konvalinkové kromě toho, že ráda vaří ryby? Tady vůbec postavy vypadají jako solitéry bez dalších lidí kolem sebe. A i ten Mang mi byl poněkud nepříjemný, přišlo mi, že si příliš vynucoval - jako postava i jako herec. A škoda, že postavy v podání Soukupa a Patrasové byly tak ploše a jednorozměrně napsané. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak jak, Jakube ?? Míchaný, na hniličku nebo smažený ??" - "Ještě jsme je neměli syrový.." ;) Na hniličku dostal Ráža očividně scénář.. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Žádnej zázrak. Přesně rozdané karty, kdo s kým ano, kdo s kým ne, proč ano a proč ne. Hodně to těží z dobově dočasné popularity Pavla Manga, takže se to dost podobá starším šlágrům s Tomášem Holým. Ale má to docela fajn atmosféru a nutná klišé typu, kdy ve vypjatých situacích do otevřených dveří na chodbě dějově nevhodně vyleze nahatá baba omotaná ručníkem. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Pod režijním vedením pana Ludvíka Ráži vznikl další velice pohledný film o hledání dětské duše svého mužského vzoru. Druhý tatínek v pořadí Jakubovi nesvědčí a prázdninový pobyt u osamělého muže mu otevře nové možnosti získat muže do rodiny. Po počátečním nesmělém seznamování k sobě chlapec a "třetí" tatínek získávají vztah a tato situace je natolik silná, že oba dospělí ztrácejí své původní partnery. Rozhodne silná vůle chlapce, který se nemíní svého nového tatínka vzdát a po návratu maminky z nemocnice odjíždí, aby se vzápětí vrátili zpátky a připravili tolik očekávanou trofejní štiku. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak hned na začátku bylo poznat, které postavy se k sobě hodí a které samozřejmě ne. Střevo Patrasová se k samorostovi Vlkovi fakt nehodila. Ta by se přesně hodila k Pavlu Soukupovi. Měla jsem pocit, že tenhle rodinný film je mnohem delší než je jeho skutečná stopáž. Nenapadlo mě, že hudbu dělal Petr Hapka. Holt, mám v hlavě jeho známější kousky. Nechala jsem se dojmout a docela ráda. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Zdařilá inscenace v režii Ludvíka Ráži a s hudbou Petra Hapky. Ale Pavel Mang mě jako dítě nesedí a spíš mě celou dobu, co byl na obrazovce rozčiloval. Naopak mě oko potěšilo role Dagmar Patrasové, která je tady neskutečnej kus!! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Milé a dojemné. Jednoduchý dosti naivní prvoplánový příběh má jasně definované role a tomu odpovídající herecké obsazení i děj neodvratně směřující ke šťastnému konci. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dojemný film. Škoda, že je občas nedávají pro děcka -místo všech těch odpoledních Kriminálek z. New Yorku, Las Vegas, Miami... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný televizní film o tom, jak si k sobě našli cestu dva dospělí s problémovými vztahy prostřednictvím dítěte. Pavel Mang v roli Jakuba působí rozmazleně a otravně, ale pohodová atmosféra, výborný osamělý vlk - rybář - Ivan Vyskočil a Naďa Konvalinková, prostředí Berounky, dělá tento film pro děti rozhodně koukatelným, obzvláště v deštivém chladném letním dni. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rodinny Tv film o medziludskych vztahoch nielen v rodine. Krasny dokaz toho, ze normalizacne filmy boli priserne dychavicne a uz nemali co ponuknut : 25 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Malý Jakub si nemůže zvyknout na nového otce či přesněji mamina přítele a on zase nemá moc v lásce rád Jakuba. Ale máma je naštěstí na straně Jakuba a tak odpoví na inzerát kde jistý pán nabízí na léto zdarma starání se odomácnost v jeho chalupě. A tak se tam vypraví ,jak už to bývá nejdřív sám majitel je proti jelikož netušil že tam bude i se synem ,ale stejně ja tam nechá. Pak se mám přotráí houbama a musí do špitálu a pan Vlk odváží Jakuba domů jenže tomu se nechce. Doma ho ,ale mámim přítel nechce a ještě ke všemu má jinou ženskou doma. A tak si ho zpátky vezme na chalupu a stará se o něj. Jak to skončí je asi jasný. Příjemný tv film z J.Vyskočilem a N.Konvalinkovou. ()

zette 

všechny recenze uživatele

I pres jasny dejovy vyvoj a jednoduse napsane postavy se jedna o prijemny rodinny film. Vyskocil dost mozna podal jeden ze svych nejlepsich hereckych vykonu. Hezky odvypraveny pribeh v hezkem prostredi, pekna hudba a dobre herecke vykony. Vzpominkove retro. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na tento rodinný televizní film s příjemnou atmosférou, uvěřitelným a vcelku všedním příběhem, natáčený v krásném přírodním prostředí s dobrými herci se dá s potěšením podívat i po letech. To, co mi u jiných filmů vadí, jako průhlednost a předvídatelnost děje, jsem tady tolerovala. Naopak, jiné zakončení by pro mne znamenalo zklamání. ()

Reklama

Reklama