Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený hudebně zábavný pořad Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře, v jejichž třídě je radost pobýt i o prázdninách. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

prkalil 

všechny recenze uživatele

Když jde naše třída do baru - mléčného! Bere s sebou třídního Járu - Ječného! Náš třídní je taky na sladký - pěčivo! Má daleko radši oplatky - než pivo! Dáme si pětatřicet chlebíčků (s majonézou!), je nám jako v nebíčku (ty tam lezou!), pětatřicet kremrolí, co se v puse rozdrolí (rozdrolí, rozdrolí se). Pak se nese do báru pětatřicet pohárů, když to všichni spapají - pak ještě pětatřicet kakaí,kakaí,kakaí - jěžišmarja kakaí!!! ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Svěrák byl pro mě vždy učitelem a nikdy nebude jinak. Tímto seriálem jsem u něj začínal. I přesto ho však mám rád a ve Vratných láhvích mi předvedl i něco nového. Miluji tu jeho zamilovanou řeč, tu zamšlenost a pochybnosti v každé hlásce. Má ji tak originální, úplně to cítím ve svém krku. Pro mě byl nejlepší v Koljovi, ale tady to začalo. A začalo to na začátku dějin české opravdu demokratické republiky. Pro mě to bylo jenom zpívání. Nic extra. Ale stále lepší než DOREMI. Kvůli Uhlířovi přihazuji bod a nechávám na třech. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sympatický pořad, který skvěle poslouží pro odpočinek od geniálnějšího tandemu Svěrák-Smoljak. Když jsem si byla před pár lety pro Svěrákův podpis na Knižním veletrhu, neodolala jsem ani publikaci Když se zamiluje kůň a pominula jsem, že jsem byla mylně považována za učitelku z mateřinky ;) ()

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Není třeba hledat za tímto projektem žádné hluboké filozofické myšlenky, je to prostě obyčejný pořad, ve kterém se dětem představují prosté písně, taková hudební výchova skrze televizní obrazovku a dle mého mínění velice zdařile provedeno. U+S jako tandem jsou skvělí. Kapánek mi to připomíná obdobný dlouholetý pořad Zlatá brána, ale u Hodiny zpěvu je patrný rukopis Svěrákův a Uhlířův. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Tohle dnes chybí. Písničky a poznávání krásného. Právě písničky to umějí dokonale využít. Jako malý jsem to sledoval často, dnes už půlku ani neseženete. Dílů je cca 25! Sehnat můžete sotva 18. 😞 Doporučuji. Změna hodnocení. Poznámka: První díl je z roku 1989. Poznámka: Dnešní generace už tohle neocení! A pokud ano, bude to málo. Poznámka: Je neuvěřitelné, že se to dostalo až do roku 2017. Poznámka: Hodina zpěvu 2017 je posledním dílem. Poznámka: Pořad je hlavně pro děti velmi poučný. Ukazuje krásy naší země, a také různé informace o různých místech a lidech. 👍 Hvězdiček 5 ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • V Hodině zpěvu 1996 je Andrej Chalimon jako jeden ze tří lidských kamarádů Svěrákovy vnučky Kateřiny. Uvádí zde i kamarády jako zvířata a rostliny a toto byl námět k písni „Kamarádka lípa“. (hrnpol)
  • Stejně jako ve filmu Obecná škola (1991), konkrétně v klipu Nastává Máj, který by se měl odehrávat na nádraží v Kladně, se ve skutečnosti jedná o trať Praha-Skochovice-Dobříš. (hrnpol)

Reklama

Reklama