Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadaný kuchař vlivem několika nepříznivých událostí přijde o svoji restauraci (celkově již o druhou), narůstají mu dluhy a aby toho nebylo málo, opustila ho přítelkyně. Zapšklý hrdina se rozhodne, že už v žádném pohostinství pracovat nebude a snaží se najít práci jako úředník. Samozřejmě nikdo nechce přijmout vynikajícího kuchaře na post managera.V koloběhu povedených gagů kolem přijímacích řízení se setkává s podobně "handikapovanými" lidmi a jeho život nabírá nové obrátky... (Sonnery)

(více)

Recenze (14)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Sice bych měl dát za 3*, ale milé překvapení, které mně nachystal tento nenápadný, nicméně svěží snímek si zaslouží ještě jednu *.... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je docela příjemné překvapení, jedná se totiž o inteligentní a vtipnou komedii s velice vtipnými dialogy, která dokáže opravdu velice příjemně pobavit a zaujmout. Celé je to vlastně založené na tom, že hlavní hrdina přijde o svou už druhou restauraci a ač je znamenitým kuchařem, nechce už podnikat ani pracovat v pohostinství a hledá práci v jiné sféře. A tak začne absolvovat jednotlivé pohovory, kdy se postupně seznamuje s ostatními žadateli o práci. Člověk by neřekl, jak vtipná a zajímavá komedie se dá natočit z prostředí nezaměstnaných. Ale kupodivu to jde a zároveň to i dost dobře funguje. Ať je to lehkostí a nenucenou vtipností samotného děje, či ať za to mohou samotní herci v čele s režisérem, prostě to funguje a výsledek je velice znamenitý. Jistě by nebyl problém říct, že se jedná o průměrnou, možná mírně nadprůměrnou komedii, která ale nevynikne nad ostatními komediemi. S tím já zásadně nesouhlasím. Tahle komedie je originální, je vtipná, je pohodová a je především optimistická. A samozřejmě také vydařená. Prostě takhle dobrý výsledek jsem nečekal a rozhodně jsem příjemně překvapen. Po dějové stránce i po stránce herecké se jedná o skvostnou komedii, která mi sedla. A postavy jsou napsané perfektně. Na maximální hodnocení to bohužel není, takže dávám ale i tak pěkné čtyři hvězdičky. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Chytrá komedie komedie, při které trpíte pocitem hladu - zásadne! Když se na to budete chtít dívat, tak si nafutrujte lednici!!! Jinak se budete chtít zabít ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ľahký, nenápadný humor. Taký, čo upúta jednoduchým príbehom a ľudským poňatím situácií. Našťastie nič prehnané, fekálne, presexualizované. Proste ako to môže vyzerať na pohovore, čo si tak myslí personalista a všetko okolo zháňania práce. ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Takový ten klasický šumák. K večeru si to pustit, příjemně u toho relaxovat, v ten večer vás to pobaví ale za týden už si na tuto romantickou komedii nevzpomenete. Jen co bych chtěl ještě dodat je, že herecké obsazení mi bylo spíše nesympatické. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se nenudil, ale už teď vím, že za měsíc nebudu vědět, zda jsem to viděl. A teď, když jsem to viděl, tak jediné co mě napadne je, že jeho ta pravá by pro mě byla spíše ta levá... ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Milá komedie dělající si srandu z pracovních pohovorů a několika dalších věcí ve společnosti přátel z oboru :.-). Jde o takové malé zkoumání lidské mysli, chování a na těchto skutečnostech připravený útok. Pak je zde romantická složka s jednou cestovatelkou a kuchařem. Příběh o psu možná naráží i na něco za hranicemi komedie. Debaty s bezdomovcem také potěšíly. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Krátky, ale celkom osviežujúci a dynamický film. Odporúčam všetkým, ktorí sa niekedy chcú odtrhnúť od akčných filmov a podívať sa na to, ako sa žije v reálnom živote. Mám na mysli to, že keď človek stratí svoju prácu, v ktorej je fakt dobrý, tak aké možnosti (resp. ťažkosti) ho čakajú na trhu práce. Nie je to jednoduchý. Práve to a aj mnoho iné je zobrazené v tomto filme s príchuťou celkom dobrej komédie a skvelých hercov (D. B. Sweeney, Missi Pyle). Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se tak nepobavil při americké komedii. Inteligentní, neukecaný humor. (cena za nejlepší film a scénář na VisionFest 2007 v Seattlu) ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie navíc s krásně dojemnou ukázkou o tom jak to chodí, když skončíte na úřadu práce. Naštěstí od toho našeho se šťastným koncem. ()

mina_harker 

všechny recenze uživatele

Ničím zajímavý film, který by utkvěl člověku v hlavě ... Není to vyložený průšvih, herci jsou sympatičtí, ale divák stále čeká, že se tam začne něco dít a ono nic ... ()

Reklama

Reklama