Reklama

Reklama

Hormonální akvárium

(studentský film)
  • Slovensko Hormonálne akvárium (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2007, 20 min

Režie:

Tereza Tara

Kamera:

Braňo Pažitka

VOD (1)

Obsahy(1)

Když před několika lety našli britští rybáři v těle rybího samce jikry, nestačili se divit. Jejich podezření padlo na nedalekou farmaceutickou továrnu, odkud se podle nich mohly dostat do řeky látky využívané při výrobě hormonální antikoncepce. Podle nejnovějších výzkumů ale mohou za to, že rybí samci přicházejí stále častěji o svou mužnost, takzvané endokrinní disruptory. Tyto látky se dostávají do vody z moči žen užívajících hormonální antikoncepci. Antikoncepční pilulka jako symbol sexuální svobody tedy zabraňuje nejen rozmnožování lidské rasy, ale také rybí populace. V hravém a velmi vtipně sestříhaném černobílém dokumentu studentky FAMU Terezy Tary zavítáme nejen mezi gynekoložky, vášnivé rybáře či mladé dívky užívající antikoncepci, ale také mezi biology milující cyklistiku či básně Christiana Morgensterna. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

I dnes je to velký problém.. Naše ženy v užívání antikoncepce patřily ve světové špičce. Až nyní se ukazuje, jak ženy zdravotně postihuje. Lékaři byli upláceni , aby to tutlali. Historie ženské sexuality je velmi zajímavá, což by samozřejmě 20 minutový dokument nepojmul. Dnes když se podíváte na průměrný pracovní kolektiv, většina žen je neplodných. Naše ženy také ročně pobijí potraty velkou armádu děti a demograficky má do roku 20150 matematicky zemřít poslední česká žena. Naštěstí nás doplňují Ukrajinky. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Ak bolo snahou upozorniť na negatívne vplyvy hormonálnej antikoncepcie, fajn. Ak bolo snahou naznačiť koľko informácií sa k nám nedostane, pretože by to "lieky" nepredalo, ok. Ak išlo o pokus umelecky spracovať dokumentárnu tému, dá sa. Ale čo s tým? Aká je alternatíva? Ako sa tomu brániť? Čo hormonálne masti? Rýpnuť sa dá do čohokoľvek bez rozumných záverov, tak dúfam že režísérka si dá nabudúce viacej záležať na tom, čo s tým ďalej. ()

OryLien 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé téma, které podle mě bude v budoucnosti hodně diskutované. A to je tak vše! Přes skvělé recenze a upoutávky jsem očekávala něco více než třetinu filmu zírání na večeřející rodinu s absurdními a bezvyznamnýmí plky, druhou třetinu na nepochopitelné záběry na koupališti s hudbou, která hrála v průběhu "dokumentu" déle než jakýkoli jiný dialog a třetí třetinu nekonečné pípání se záběrem na čističku, jak ve velice podprůměrném americkém filmu, kdy umírá hlavní hrdina. Jaká byla vlastně pointa? Jaký byl závěr? Jaký rozsudek nebo řešení? Proč teda pro nebo proti? ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Dobré téma s naprosto zbabranou technickou stránkou. Když chtěli poukázat na farmaceutický problém, tak nechápu, proč půlka filmu vypadala jako porno pro zoofila se zaměřením na ryby (ichtyofil?). Nehledě na fakt, že část vypadala jak vytržená z pořadu o vaření. Musí se ještě hodně učit, mami, hodně učit! ()

Reklama

Reklama