Reklama

Reklama

Bloody Merry Christmas

(studentský film)
  • angličtina Bloody Merry Christmas
Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový / Horor / Komedie
Česko, 2007, 12 min

Obsahy(1)

Klid a pohodu Štědrého večera naruší nebezpečný Vánoční fantom, který právě utekl z místní věznice. Jako svou další oběť si vybere nic netušící šťastnou rodinku, která si s ním musí poradit po svém. Krátký film je plný loutkové brutality a černého humoru. (-Bomba-)

Recenze (27)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ho, ho, hodně morbidní pojetí vánoc. Smrček nekryje jen dárky, ale i zločiny, v troubě se peče něco mnohem šťavnatějšího než vanilkové rohlíčky a pokud bude někdo něco porcovat, pak vskutku ne obligátního kapra. Taťka navíc vypadá jako komunistický ďábel Kim Čong-il, z čeho usuzuji, že vrahem nemůže být nikdo menší než člověk symbolizující ve vší odpornosti západní konzum - Santa. :-) Film není kdovíjak originální a při půjčování nápadů od druhých jen málo rozlišuje, jestli jsou vhodné pro čistý horor či spíše pro hororovou komedii. Nevyrovnanost je každopádně překryta tím, jak krásně Bloody Merry Christmas klame tělem. Škoda názvu. Nebýt jim předem upozorněna, usedne nejspíš na Štědrý večer (kdy Prima Cool film statečně vysílá) nejedna svátečně naladěná rodinka k dalšímu nepochybně neškodnému animovanému snímečku s vánoční tématikou. Ta představa mne hřeje u prohnilého srdce. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Triky 8/10/// +hustá atmosféra, dobrá řezničina -pořád je to jen loutkové/// Hustý a krvavý studentský film. Být to od Roba Zombieho nebo Tima Burtona, tak to asi setřu, ale na české poměry hodně zdařilé, odvážné a brutální. Teď následuje SPOILER: nejdřív to koupí sněhulák, potom to odnese pes, dále vánoční stromek, taťka i mamka a schválně kdo nakonec zvítězí? Fantom nebo synáček? Konec SPOILERU. :-)))/// Celkem 70%/// ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Famózny slasher. Nemohol som sa od neho odtrhnúť. Nedávno som pasoval SILENT NIGHT za najlepšiu vianočnú vyvražďovačku, a vidím, že tá naozaj nejlepšia vznikla omnoho bližšie k naším hraniciam... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jde vidět, že se alespoň v oblasti loutkových / animovaných hororových snímků určitě neztratíme. Tento amatérský počin nám kromě směsice černého humoru a lehce bizarní podívané nabídne i celkem slušnou porci vydařené atmosféry (a nejen vánoční). Místy jsem se u toho i zasmál, ale svůj účel to splnilo. Takže Jan Cechl má za tento vánoční krátkometrážní snímek palec nahoru. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Tomuhle skvostu nemám co vytknout. Je vtipnej, děsivej, brutální, skvěle animovanej a oplývá skvělou vánoční atmosféru :-) Poprvé jsem ho viděl na KomiksFEST!u 2008 a už tehdy rozzářil mou temnou duši jak svíčky na vánočním stromečku. | ► Bloody Merry Christmas ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Přímo výborná animační práce. Viděl jsem poprvé na Vánoce 2009 na Prima Cool, a napřed jsem nevěřil. Ale ano, jakožto studijní - bakalářská práce J. Cechla vynikající. Jednoznačně 5 hvězdiček. Klobouk dolu a další výtvory předem vítány! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na to, že to byl studentský film tak to bylo možná dobrý, ale jinak mi to přišlo jako děsná kravina. Nápad se stromečkem dobrej, ale jinak o ničem. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopada, kdyz si fanousci hororu hraji s loutkami, brutalne. Svou trhanou loutkovitosti mi to pripomelo starsi klipy Tool. Na CZ pomery rozhodne povedene. 6/10 ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Odvaha nabídnout jiný pohled na Vánoce Cechlovi nechybí, ale víc nápadů propojujících sladkobolnost Vánoc s hrůzostrašností hororu mu schází. Šílený klučina s výbavou pro malé dřevorubce nestačí. Ale na krátký film bych toho chtěl možná až příliš. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvěle zvládnutý krátkometrážní vánoční horor z českých vod. Má to atmosféru, má to spád, je to brutální a zábavné. Co víc si přát. ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Ti, kterým se to líbí, by se měli spolu s autorem zamyslet, chytit se za ruce a jít vyhledat nějakou odbornou pomoc. Fuj, to jsem si zase pokazil den. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Totálně bez nápadu. K čemu se někdo pachtí s animací a nějakou vizuální pitoreskností, když k tomu nevymyslí jediný vtipný gag? 20% ()

Reklama

Reklama