Reklama

Reklama

Strašidelné Vánoce

Trailer

Obsahy(1)

Frank Cross není dobrý člověk. Je to bezcharakterní elitář, který nemá rád Vánoce. Vánoční pohoda v něm vyvolává dávivý komplex a představa bodrého Santy Clause se mu hnusí více než modelka s chlupatýma nohama. Je to prostě parchant, který bude muset dojít ke své nápravě. A kdy jindy než o vánocích. Ono totiž na pravdě: "Čím člověk zachází, tím taky schází." něco je. Vítejte tedy ve filmu na téma: Jak parchant díky vánočním duchům k nápravě došel. A nebojte se. I přes zmíněné duchy se nebudete bát, ale bavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $60,328,558Tržby Celosvetovo $61,900,000║ Až sa mi nechce veriť, že sa Richard Donner dal na takúto mega blbynu. Strach a hrôza. /25%/ ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že film, kde hraje Bill Murray novodobého hamouna Scrooge z Dickensovy Vánoční koledy, může být tak slabý. Občas to zajiskří (třeba když tv štáb dumá, jak připevnit myši sobí parůžky a Murray lakonicky navrhne připínáček), ale to se týká tak jednoho vtipu z dvaceti. Kategorii "nadpřirozený jev udělá ze sobeckého Murrayho altruistu" prostě vedou Hromnice. S obrovským náskokem. 40% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Bill Murray jako nenávistný, nenáviděný a zahořklý vztekloun v další z mnoha verzí Dickensovy Vánoční koledy. Je zvláštní, že po tolika verzích této novely se tvůrci neustále stejně dokolečka vracejí k zažitému stereotypu setkání bručouna s duchy Vánoc. Vždycky úplně stejně se tito zlí lidé rozbrečí při pohledu na svou krásnou a smutnou minulost, na nepříjemnou přítomnost známých a příbuzných a na svou bolestivou budoucnost. A pak se změní v hodné, lentilky v parku rozdávající lidičky k zulíbání. A tak jediným kladem této komedie je pouze Bill Murray, který do svého zloducha dává v první polovině opravdu všechno. Jenže jakmile se začne měnit, jak už to pak není ten neustále nabručený, osamělý a zahořklý netvor, tak to není ono. Finální rozprava do televize od napraveného té jediné pravdy poznavšího muže je spíš už jen posledním hřebíčkem do rakve. Vtipy nebo humorné scénky mizí už někdy od půlky a když se z Billa stane dobrák, vlastně už pak taky nemá pořádně co hrát a tak se jeho výkonem nechat unášet nemůžete. Tohle je horší verze Dickense a nebýt Billa, byla by to asi jedna z nejhorších (i když, pravda, neviděl jsem všechny). ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Je tolik vánočních filmů, které jsou opravdu překrásné a mají tu nižší hodnocení, než tenhle nesmysl, jemuž vévodí imbecilní humor. A když říkám "humor", jde spíše o opravdu silný eufemismus. Netuším, co tvůrci hulili, ale na tom filmu jednoduše nebylo absolutně nic vtipného a při "údajně komických" scénách přicházely pouze rozpaky. Přitom potenciál by to mělo. Obrovská škoda! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol výborný, ale úroveň humoru, zábavnosti... i dôstojnosti postupne klesala, až sa prepadla na dno pri tom záverečnom "k slzám dojímavom" vianočnom monológu. Chvalabohu predtým je to celkom milá zábava s typickým Billom Murrayom, Smrťou i Duchmi Vianoc, ktorí mu s radosťou poskytujú duchovné i telesné ponaučenia. Keby Amíci nemali ten neodolateľný tik doraziť aj slušné vianočné/rodinné filmy srdceryvnými happyendami, mala by som k nim určite lepší vzťah. Okrem toho sú takéto hepáče oveľa znesiteľnejšie, ak sú vyjadrené obrazom - ale holyvúdi tam vždy musia narvať preslovy jak od prezidenta! Nebyť toho záveru, možno dám z nostalgie a lásky ku komédiám 80. rokov aj 4 hviezdičky. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

toto točil donner?je tam pár vtipných momentov,rozhodne skvelá,výprava a elfmanovy hudba.Murray je tiež znesiteľný,len mi to nejak nesadlo ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bill Murray je zkrátka fantastický komik. Sice to není kdovíjaká pecka, ale už kvůli němu se to vyplatí sledovat. Tady hraje pěknýho sakrastického hajzlíka. Slušný vánoční film. 60% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jste zlí a na ostatní zvysoka kašlete? Pak si buďte jisti, že vás navštíví Duch Vánoc a že váše nelidské jednání brzo změní. To samé se stalo Frankovi, který měl tu možnost ohlédnout se za svým životem, aby viděl to, co udělal špatně. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hmmm ... Billa Murraya mám rád, no neviem, čo si o tejto čudesnosti pomyslieť. Zasmial som sa asi iba raz a to pri svojskom bývalom majiteľovi televízie a pri úvodných reklamách na TV programy. Oceniť by sa dala aj tradične skvelá hudbu Dannyho Elfmana, no tá je až neuveriteľne nevyužitá. No a čo je pri vianočných filmoch hlavné - ONO TO NEMÁ ANI TROCHU VIANOČNÚ ATMOSFÉRU! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Všetko tu stojí na famóznom B. Murray, ktorý si tu strihol postavičku mizantropického držgroša Franka Crossa a bol jednoducho famózny... Príbeh podľa Dickensovej Vianočnej koledy v modernejšom šate a so špecifickým humorom, ktorý na mňa účinkoval hlavne zo začiatku. Potom to celé upadlo do šedivého priemeru, pričom koniec už zaváňal fraškovitosťou, čo moc nemusím. Priemer. 60/100 ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Nic převratného - pouze moderní variace Christmas Carol, kde Ebenezera Scrooge zastupuje Frank Cross v podání Billa Murraye. Ten zahrál skvěle - jako komediálního herce ho mám opravdu rád... Je to příjemná odpočinková komedie, na které mi ale moc vadí ten příšerný kýčovitý závěr. To opravdu nebylo zapotřebí. Nebýt takového endingu, dám 4*. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

vianočné komédie sú zvláštny žáner, väčšinou sú to presladené, romantické a patetické záležitosti - táto je aj vďaka dokonalému Billovi Murrayovi a skvelému scenáru plnému vtipných hlášok a podarených gagov a scénok svetlejšou výnimkou. Bavil som sa neskutočne dobre. Prvá polhodinka bola totálne bez chyby. Potom to nabralo miernejší rozmer, ale Bill to stále odľahčoval a posúval do príjemne komickej roviny. Až záver, ktorý sa do poslednej chvíle držal ale napokon skĺzol do štandardnej americkej happyend predstavy šťastného a dokonalého sveta strháva piatu hviezdičku tejto inak fakt milej modernej verzie klasického príbehu o duchoch Vianoc. Po Sám doma a Bad Santa tento film uzatvára moju NAJ trojku vianočných komédií. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha variací na Dickensovu Vánoční koledu. Tentokrát s Billem Murrayem, hrající Billa Murraye. A to je ve výsledku plus. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

"We wrote a fucking masterpiece. We wrote It Happened One Night. We wrote a story that could make you laugh and cry. You would have wanted to share it with your grandchildren every fucking Christmas for the next 100 years. The finished film was a piece of unadulterated, unmitigated shit." Tak pravil spoluautor scénáře Michael O'Donoghue. A já jsem asi rád, že ten jeho zkurvenej masterpís dopadl takhle, protože jestli Scrooged kvůli něčemu funguje, je to ono cartoonově brutální a maniakální vrstvení epizod a podzápletek, jejichž charakter vlastně nedává v celkovém kontextu žádný smysl a zjevně vznikly dost neotesaným kucháním scénáře a jeho kombinováním s potřebou všemožných cameí a improvizací. Mimochodem téhle vánoční rodinné komedii jsem napočítal 163 mluvících postav (sem doma nemocnej, co chcete). Konec je sice fakt příšernej, ale když já čekal, že to takhle bude příšerný celý, pak že to takhle příšerný bude od půlky, pak od poslední třetiny... no a nakonec je to jenom konec. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Scrooge tak trochu z tej komediálnejšej stránky. Vydarené, jak po výtvarnej, tak po hereckej stránke. Len ma mrzí, že sa na tento film tak trochu zabúda. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých slabších Donnerových filmov. Hlavne v druhej polovici film stráca tempo ktoré nahradzuje infantilnosť a zbytočné tlačenie na humornú pílu. Zachraňuje to akurát happyendový záver a chémia medzi Billom Murrayom a Karen Allen. Napriek tomu film obsahuje niekoľko vydarených scén- spomienková scéna s malým Frankom a jeho otcom na štedrý večer, prvé zoznámenie Franka a Claire či Clairin obraz budúcnosti ako zámožnej a bezcitnej ženy. 55% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ano, je to přitažené za vlasy až hrůza, ale který jiný vánoční film není. Na druhou stranu to však má skvělého Billy Murraye, napěchovanou vánoční atmosféru a vůbec. Strašidelné Vánoce jsou ideální pohodovkou pro ty, koho už nebaví pořád dokola popelka a mrazík a rád by si dopřál něco trochu jiného. ()

Reklama

Reklama