Reklama

Reklama

Návrat do Červeného města

(studentský film)

Obsahy(1)

Snímek Návrat do Červeného města je silně inspirován geniem loci rozpadajících se zlínských cihlových „Stínadel" - baťovských továrních areálů a čtvrtí. Diváci se spolu s hlavním hrdinou ponoří do tajuplného Červeného města, fiktivního prostoru, vytvořeného výhradně z baťovských cihlových budov. Nitky propleteného příběhu se splétají v jedinou, která vede nejen k odhalení starého zločinu, ale také zmařeného plánu geniálního Továrníka a nakonec i k hrdinově zapomenuté minulosti. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (17)

Alex 

všechny recenze uživatele

Na studentský film dost dobré ! Kamera nápaditá, výkony herců solidní, hudební podkres nerušivý, ale zřetelný - a příběh se mi líbil. Byla to fikce, proto bych nepolemizoval s historickými fakty. Když už se tvůrci vyhnuli pojmenování Zlína a továrníka Bati, mohli se také vyhnout pojmenování konkrétní války a konkrétních okupantů... Úpadek Červeného města a jeho pohlcení Gottwaldovem jsem zažil, takže hodnotím subjektivně :-) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

celkový dojem z tohoto absolventského filmu kazí jen pár nepřesvědčivých hereckých výkonů, naopak velkými klady jsou zajímavý příběh, kamera a krásná hudba, v neposlední řadě příjemná stopáž a kouzelné Červené město... doufejme, že o Tomáši Hubáčkovi ještě uslyšíme, tohle se mu prostě docela povedlo. 70% ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Z palce vycucaná story s pár pěknými (rád uznávám!) pohledy kamery na >existenciálně-funkcionální< fasády baťovského Z., ve výsledku však utahaná jako nějaká televizní inscenace z dob tak 20 let tamů nazád do G. Do toho marně >snažící se< herci, deklamující své repliky jako nějaké ochotnické sdružení na divadelní soutěži valašského formátu. Chyběl už jen Polívka coby král velkomožný "továrník" ex machina... A ten žvást - "V devětatřicátém šli všichni z plánovacího do plynu..." - vypouštějíc z huby ani nevím jak se ta hvězda jmenuje a... :-o ! ! ! ... Sic! Tak už jen za tuhle repliku bych tomu debilovi scénáristickému nakopal kušňu... . . . Sračky krámy, obalené do genia loci "červeného města", jinak pak nic jiného, než další kravina, vyprodukovaná vytrendovanými čudláckými nickami. - - - P.S. A jen tak mimochodem - odehrálo se to teda 30 (?) let nebo 25 (!) ? ? ? - po té >okupaci< "nejvýchodnějšího města republiky"(!), čímž se mohl teda jako že změnit ten průběh války (?!) ? To si teda rejžo znovu projeď... :-[ - - - P.P.S. Původně jsem i chtěl dát dvě hvězdičky - jednu čistě za kameru a druhou trošku s nadhledem za hudbu (byť člověk pořád musel přemýšlet, kde už něco takového slyšel...), ale za ty neuvěřitelné bláboly nakonec z toho zbyla jedna se sebezapřením. A je úplně jedno, že místy se na ten produkt pěkně kouká. Asi jako na nějaký ten zpomalený a neomaleně do hodiny protažený hudební klip, že... - - - - - (Poprvé viděno 13.4.2009 příznačně kde jinde než na ČT2, komentář zde mezi adoranty a kamarády jako střízlivě šestý - 14.4.2009) ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tam bylo tolik těch faktických blbostí. To sežere jen ten, kdo nemá ani ponětí o našich dějinách. Jinak by to bylo dost dobré, protože se podařilo vytvořit napětí, zápletka byla zajímavá, pointa také. Některé ty slabší herecké výkony by se daly odpustit. Jenže když postavy říkají vyložené nesmysly, tak to už je špatné. Jo, kdybych byl znalostmi historie zcela "nepostižen", tak bych si to užil, ale to naštěstí nejsem. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Za studentský film přidávám jednu hvězdu navíc, jinak by byly 3. Zaujala mě především kamera, jinak celkem vzato herci neměli až tak moc práce, hlavní hrdina byl nemastný neslaný, ale příběh se celkem pěkně odvíjel a gradoval. i když v pomalém tempu. Nostalgické vzpomínky z blízkého Zlína fungovaly velmi dobře. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (7)

  • První nápad a hlavní hudební motiv vznikly již na jaře 2004, scénář prošel postupně ještě čtyřmi vývojovými fázemi. (hippyman)
  • Premiéra filmu proběhla ve Velkém sále Malé scény ve Zlíně 13. prosince 2007. (hippyman)
  • Natáčení probíhalo od května do června, některé záběry se dotáčely ještě v červenci 2007 (hippyman)

Reklama

Reklama