Reklama

Reklama

Bývalá zpěvačka připoutaná na invalidní vozík se vydá s kamarádem na výlet napříč celou zemí až do Memphisu. Během cesty si hodně povídají, a tak se oba dozvědí o tragické minulosti toho druhého. Díky tomu si budou ještě bližší než dřív...  Jane (Renée Zellweger) po nešťastné nehodě skončila na invalidním vozíku a od té doby se schovává před světem i svým vlastním životem. Joey (Forest Whitaker) je její kamarád, který rozmlouvá s duchy a anděly, které nikdo jiný nevidí ani neslyší. Když si přečte v novinách, že jeho oblíbený spisovatel bude mít přednášku v New Orleans, přesvědčí Jane, aby se tam vydala s ním. Po cestě se setkají s Billie (Madeline Zima), která se snaží najít svého zmizelého manžela. Během svého výletu budou muset překonat mnoho překážek a setkají se s mnoha různými anděly i ďábly… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to len priemerná snímka, ktorá veľmi neočarí a neponúka nič zvláštne. A dokonca tu prekvapivo nieje sexi ani Renée Zellweger, takže nemá čím osloviť ani pánov. Rozhodne na ňu po pár dňoch úplne zabudnete. V grotesknej dráme o zdolávaní životných tragédií z dielne režiséra a producenta filmového hitu Edith Piaf sa zišla netradičná dvojka Renée Zellweger a Forest Whitaker. Ich putovanie náhle naberá nový, nečakaný smer a končí dojemným plačom matky a dlho strateného syna. Vďaka nemu sa Jane vzchopí a zaspieva mu svoje vyznanie, ktoré jej celé tie roky znelo v hlave. Zaujímavosťou je, že vo filme zaznejú pôvodné skladby Boba Dylana. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Film má potenciál, ale využil ho tak napůl. Role Renné by mohl být mnohem zajímavější, když by se víc rozebrala celá nehoda a víc život samotné Jane, či přátelství s Joeym. Takhle to byly takové chaotické útržky, mezi nimi pár dobrých scén, či vtipných momentů, ale bohužel herci, kteří mají tolik co nabídnout, tu neměli moc prostoru se ukázat. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto malo potenciál kulhavej pásomnice. Snaha o grotesku s blbou country hudbou, ale vtipy nikde, nič smiešne. A keď príde na tvrdú filozofiu tak strašiak Zellweger hovorí o hovnách. Sú tu náznaky myšlienok, ale pri tej hnusnej troske i teória strún vyzerá ako krčmový blábol. Len za pána Whitakera dávam hviezdu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli Renée zpívala sama nebo ji někdo nazpíval, ale zpěv to byl hezký a čistý. Zatímco zbytek filmu byl falešný jak pětník. Úplně vidím scenáristu/režiséra, jak si sedl ke stolu a začal vytvářet malebně zoufalé postavičky s přehršlí roztodivných vlastností a nějakým šrámem na duši z minula (abychom politovali úplně každého), aby je pak vrhnul na cestu, na které musí najít co? No přece vykoupení! Fuj! Laciné, absolutně neživotné. Nevěřila jsem snad ani tomu ohňostroji. Aby bezradnost scénáře vysvitla ještě více, najednou si začal vypomáhat, například ornitologickou malovanou vložkou či vnitřními komentáři k pochopení pochybného děje. SHRNUTÍ: Když se cesta za anděly zvrhne v cestu do pekel. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Spirituální road movie o překonávání vlastního strachu a životních nesnází. Zdlouhavé, postrádající smysl a občas skutečně divné. Prostě a jednoduše zklamání. 4/10! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusne 3 hviezdy uz len za to putovanie krajinou, hlavne ked spolu ide Les Bielyker /Posledny skotsky kral, Ghost Dog/ a Renee Zellweger /Bily oleandr, Monstar vs vetrelci/  : 68 % ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

vůbec nevím, o co šlo. ta jedna hvězdička je za to, jak Renée zpívá. (btw obsah je špatně, nejedná se o nejlepší kamarádku, ale kamaráda...) ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Pieseň môjho srdca mala v niektorých okamihoch neskutočnú a nepopísateľnú silu. Žiaľ, poväčšine sa tá sila vzdiaľovala a mizla niekde v diaľave, bez šance ju dostihnúť. **/*** ()

venison 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak zoufale natočeno, neuceleně napsáno a ledabyle zahráno, tak to má potenciál na průměrný film na televizní obrazovky.. Na tomhle filmu nechápu snad úplně nic.. Ale viděla jsem i horší.. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych toho tolik napsat, ale nevím kde začít. Ten film se snaží nabídnout odpověď na podstatnou otázku smyslu lidského bytí. Ukázat na to, že všude jsou lidé z nichž každý má své sny, touhy a jejich dosažení je reálné, jen si musíš za splnění svých tužeb jít.. Všude jsou lidé více či méně hodní, jen je nesmíme hodnotit podle toho jak vypadají, ale jak se chovají. Tisíc myšlenek mi víří hlavou a mám obavu, že bych je správně neventiloval. Proto napíši pouze jedno - jsem překvapen nízkým hodnocení tohoto filmu, který dle mě není vykalkulovaným útokem na city, ale pouze snahou ukázat, že i odlišné lidé mohou být vzácní. Tomu odpovídá mé hodnocení. ()

MELODY 

všechny recenze uživatele

Ne že by to byl úplný průšvih, to už jsem viděla i horší kusy, ale......nějak se nemohu zbavit dojmu, že jsem tohle všechno už viděla. Několikrát. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Dojímavý príbeh, ktorý bol odľahčený vtipnými scénami v tých správnych momentoch. Neviem sa rozhodnúť kto z dvojice Renée Zellweger a Forest Whitaker hral lepšie, asi to bude remíza. To nízke hodnotenie na csfd ma prekvapilo, dúfam, že to neodradí práve tých, ktorí by mohli tento film oceniť. ()

Ruud36 

všechny recenze uživatele

Tento film má jeden zásadní problém – neví, co chce vlastně říct. Není to komedie, není to ani drama, není to vůbec nic. Příběh se snaží poukázat asi na to, že člověk nemá přestat věřit tomu, čemu věří, ale v tomto případě to vůbec nefunguje. Film nezachránil ani Forest Whitaker, který patří k mým oblíbeným hercům. ()

desnik 

všechny recenze uživatele

Film, který má zajímavé myšlenky a světlé momenty....a dokonce by byl snad i povedený, jen kdyby tam nebylo toliko hluchých a absurdních míst. Tři hvězdičky dávám jen díky dokonalému hereckému výkonu Whitakera! ()

Pucmeloud 

všechny recenze uživatele

Ano, dobře obsazené, slušně zahrané, ale trochu bez nápadu...přesto dávám tři hvězdičky, protože je to film o lidské sounáležitosti, o lidské dobrotě a ryzí lásce. Takových filmů je v dnešní době moc a moc zapotřebí. No a samozřejmě i za toho Boba Dylana. ()

feszani.cz 

všechny recenze uživatele

Super oddechovka se skvělým soundtrackem až na dvě vyjímky. Dva songy odzpívané samotnou René byla hrůzostrašná režijní chyba. Na to že se film jmenuje "Můj vlastní love song" bych očekával právě u těchhle dvou momentů největší sílu a ne takovouhle zrůdnost. ()

Reklama

Reklama