Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

F.man 

všechny recenze uživatele

Mno nevím. Což o to, každá část byla poměrně kompaktní a ucelená a i jejich protnutí proběhlo velice příjemně, ovšem jako kdyby kdyby Fuqua nevěděl čím ony povídky naplnit. Celé je to jakési prázdné a mělké... Takový gansta'můvi pro masy... Kdo čeká od Brooklyn's Finest něco ve stylu Training Day bude silné spálen. Stejně jako já. My shorty is black. Don't we go shopping for cocoa butter together? ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní policejní drama, které nepostrádá propracované charaktery, hluboce postižené motivace postav, zručnou režii a výborné herecké výkony. Občas sice haprují přechody mezi jednotlivými příběhovými rovinami, leč celkově se jedná o hutnou, syrovou a bolestivě realistickou sondu do života nejen brooklynských policistů. Tematika střetu vyšších morální cílů a osobního zájmu v mikroperspektivě je zachycena vcelku fundovaně a nepodbízivě. Palec nahoru! 8/10! ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Sal má doma plíseň, manželku a skoro šest dětí. Plísně se chce zbavit, manželku a děti by si rád nechal. Eddie má děvku a před důchodem. Na důchod jebe a děvku taky. Tango má tajné poslání, za kamaráda pana Snipese, kterého náhodou? zrovna pustili z krymu, a louská logisticko-rektální oříšek: Poslat do prdele poslání, nebo tam poslat pana Snipese? Co se stane, když se jejich osudy protnou?? NIC!! Ony se totiž neprotnou!! Obsah zase psal nějaký dement, který se málem trefil i v tom, který herec hraje kterou postavu a scénář zase psal nějaký dement, který patrně zemřel nudou, než stihl vymyslet pointu. Tohle fuckt není Training Day, tohle už je naostro Den o ničem! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Fuqua umí točit filmy, tentokrát jsem si pustil z jeho tvorby tuto solidní žánrovou detektivku, která sice nemá čím překvapit, ale jede na zajetém systému, kde se nedá nic v zásadě zkazit. Příběh je rozdělen na tři linie, kde pojednává o jednotlivých hrdinech. Nejlepší byla asi linie s Donem Cheadlem, který coby infiltrovaný policista má přivést gangstera Snipese ke spravedlnosti, ale jak tomu tak bývá, tak čím dál tím více mu přirůstá srdce k gangu, že ani už časem neví, kdo doopravdy je a co je jeho úkol. Cheadle je skvělý herec, své zkušenosti zde dokázal naplno zužitkovat. Část s Gerem mi přišla asi nejslabší, protože nenabídla nikterak zajímavou zápletku. Nebyla špatná, ale já bych docela dost věcí změnil. Hawke se svými rodinnými problémy a chtíčem ukrást peníze drogovým dealerům podal impozantní výkon. Zde bylo jasné, že dobře to s ním skončit nemůže. Líbilo se mi, jak se na konci všechny tři příběhy spojily a hlavní protagonisté se sešli v jednom baráku. Závěr byl dost hutný, krví a mrtvolami se nešetřilo, holt došlo i na hlavní hrdiny. Film měl nějaké nedostatky, ale v rámci žánru pořád nadprůměrný produkt. Za mě dávám 74 % ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Průměrné, mapující zajímavé osudy policajtů, které ve výsledku nic nenabídnou. Ethan Hawke: jeho příběh byl lidsky nejzajímavější, ukazoval důvody, proč být "zlý", Hawk to zahrál dobře a za jeho příběh 70%. Richard Gere: jeho postava jednoznačně nejkontroverznější, čistě nepolární, nejednoznačná, zmatená. Sám jsem nevěděl, co si o ní myslet a jak jí vnímat. Gere je už dost starý, ale stále má co nabídnout 50%. Don Cheadle: jeho příběh byl až moc standartní, popisoval situaci, kterou zmapomalo mnoho filmů a o dost lépe. Proto jednoznačně nejslabší příběh z celého filmu 50%. Celkově je film zbytečně dlouhý, kdyby se osudy těchto tří policistů střetli tak bych film hodnotil mnohem lépe. Chvílema sterilní, jak noha od stolu, žádná kontroverze, jen suše odvyprávěné. 60% 03.08. 2010 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama