Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua natočil jeden dobrý film (Training Day), který mě vlastně ani moc nezaujal. Ale od té doby se o něm může psát jako o Oscarovém režisérovi (bůhví proč, když ten Oscar šel pro herce v hlavní roli - Denzelovi Washingtnovi). Ale reklama je to dobrá - zvlášť když Nejlepší z Brooklynu jsou takový Training Day revival, jen Ethan Hawke už trochu zestárl a tak si nezahrál nováčka a černého poldu vystřihl místo Washingtona Don Cheadle. Abych nepřeháněl, tak taková kopie to zase není, ale společných prvků se najde dostatek. O něčem alespoň vzdáleně originálním tu nemůže být řeč. Jinak je to klasicky slušné odvedená řemeslná práce - režie i ostatní aspekty. Nic světoborného, ale jinak příjemně utíkající film, který si na DVD asi člověk rád pustí. Jen film o temné stránce Brooklynu mohli nechat natočit někoho, kdo v Brooklynu vyrůstal a nepřišel z Pittsburghu... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pamatujte, že v Brooklynu, tam se vás na nic neptaj. Na poučky ze školy a teorii zapomeňte, tohle je svět s vlastní morálkou a hodnotama. Můžete to ignorovat a doklepat to nějak do penze, nebo se snažit a skončit s koulí v hlavě. A nebo toho možná zkusíte využít pro sebe. Pro mě lepší než přeceněnej Training Day, z prostředí světa plnýho gangsta niggů s bouchačkama, vytahanejma trikama a zlatejma řetězama jak kmenový náčelníci jde husí kůže, násilí se ve filmu nekoncentruje do pár akčních scén, ale je v podstatě všudypřítomný a herci jsou perfektní (snad poprvý mi byl sympatickej Richard Gere). škoda konce, kterej byl trochu moc překombinovanej, ale jinak hodně nepřikrášlená sonda do světa, ve kterym nikdy nechci žít. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film je to po režijní stránce perfektní, nemůžu se ale zbavit dojmu, že je úplně zbytečnej. Training day, Street kings, Harsh times, Dirty, Pride and Glory. To jsou filmy podobnýho rázu, který vznikly dřív. A je jedno, že některý z nich nedosahujou kvalit Nejlepších z Brooklynu. Zkrátka tady jsou a ztrácí se mezi sebou, stejnej osud čeká i tohle. Kdyby to bylo natočený před pár lety, tak bych těch pět hvězd klidně dal (tehdy by to bylo ještě možná něco nového), dneska už je to ale běžný téma a já plnej počet dát prostě nemůžu. Film postrádá příběh (je to změt na sebe nenavazujících událostí týkajících se jednotlivců ). Richard Gere neni daleko od sebevraždy, má týden před důchodem a nemá téměř žádné přátelé. Ethan Hawke zase řeší kam s dětma, dům je malej a na novej nejsou peníze, řešení je ale nešťastný. Don Cheadle je zase nastrčenej v gangu a řeší dilema, zda zradit člověka co mu zachránil krk. Příběhy jednotlivejch herců nejsou nijak propojený, přesto se dá říct, že fungujou celkem dobře (Fugua asi nevěděl jak to zakončit, tak vymyslel poměrně překombinovanej konec, kterej hrozně rychle skončí a vy máte pocit, že jste byli ošizeni asi tak o 30 minut materiálu). Herecký výkony jsou perfektní, kamera skvělá a hudba která filmem doprovází výborná. Zbytečnost filmu to ale nijak nezatře. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

S Brooklyn´s Finest mám stejný problém jako s dosavadními Fuquovými filmy. Mají dobré a zajímavé téma, povedenou kameru, dobře zvolenou hudební složku, ale jsou takové "zpatlané". Začátek Brooklynu je hrozně dlouhý a chvíli mi trvalo, než jsem vůbec pochopil, o co půjde. To jsem se lehce nudil. Ale zase jak se blížil konec, tak to nabíralo grády a konečně se začalo něco dít. Herci jsou všichni (ano, i Gere) dobří a role jim lze věřit. Hawke je sice trošku afektovanější, než by bylo zdrávo, ale to vem čert. Potěší solidní Snipes, který ještě má na pořádné filmy. Hudební složka (ne hiphopová) je dobrá, správně zvolené skladby. Místy je to opravdu hodně složitě propletené a nepřehledné, ale ke konci se to všechno tak nějak sejde. Možná, že černochům a lidem znalým Brooklynu se to bude líbit mnohem víc. Předpokládám, že když Fuqua je černoch, tak ví, jak to v této komunitě chodí, takže je to snad realistické. Nic proti ničemu, relativně solidní kriminálka. 60% ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Brooklyn´s Finest nie je zrovna upgreadom Training Day, ale ako slušný sequel je pozerateľný. Etán Propán Bután Havke zvládol svoju postavu úplne bravúrne a Ričŕd zvaný Gere len potvrdil fakt, že aj s malým šašom sa dá zahrať veľká úloha. Ďalšie postavy vám síce psychosomatický šok nespôsobia, no dokážu, že Brooklyn je „stoka“, v ktorej žiť by ste nechceli. (Len či netrepem...) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)
  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama