Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

F.man 

všechny recenze uživatele

Mno nevím. Což o to, každá část byla poměrně kompaktní a ucelená a i jejich protnutí proběhlo velice příjemně, ovšem jako kdyby kdyby Fuqua nevěděl čím ony povídky naplnit. Celé je to jakési prázdné a mělké... Takový gansta'můvi pro masy... Kdo čeká od Brooklyn's Finest něco ve stylu Training Day bude silné spálen. Stejně jako já. My shorty is black. Don't we go shopping for cocoa butter together? ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne. V celku zdařilá kriminálka. Žádné veledílo se nekoná, kompletní parta těchto herců by si asi zasloužila lepší a důkladnější zpracování,ale o žádný průser také nejde. Hlavním hrdinům lze věřit jejich strasti i starosti a celkové prostředí + děj je přirozené. Dokonce ani přemrštěná stopáž tomuto dílku nevadí. Dosti mě bavilo, že se všichni kolem sebe nějakým způsobem pohybovali, ale při tom se takřka vůbec neznali. Wesley Snipes mě zde překvapil, konečně po dlouhé době dobrá rolička. Lepší 3 ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua jede v téže lajně, jakou vytyčil v Training Day, tedy zasadil svůj příběh do prostředí bahna velkoměsta plného násilí, zločinnosti, gangsterů, neschopnosti a bezmoci policie, jejíž špičky navíc hrají svou vlastní hru a jde jim spíš o osobní kariéru než o dobro věci. V rámci žánru jde opět o nadprůměr, nicméně v téhle kategorii je hodně velká tlačenice a Nejlepší z Brooklynu při nejlepší vůli mezi špičku nepatří. Ani ne tak proto, že v něm hraje Richard Gere, kterého osobně moc nemusím, protože podle mého mínění patří do kategorie herců, kteří svoji roli pouze hrají a ne prožívají, a také ne kvůli skutečně průměrnému nováckému dabingu. Je to spíš pro obecnou líbivost, které Fuqua podléhá, nepravděpodobnost některých situací, přehnanost a četnost přestřelek, protože ukázka života z Brooklynu vypadá horší než život v občanskou válkou zmítaném Bagdádu, a scénáristicky ten snímek přece jen chtělo líp ošetřit - závěr je takový nanicovatý. Osudy tří policistů se mohly protnout rafinovanějším způsobem. Celkový dojem: 65 %. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Fuqua sa znova vracia k žánru ktorý ho preslávil. Drsná dráma medzi policajtmi a gengstrami. V konečnom dôsledku treba povedať, že film je lepší ako Odstreľovač, alebo Kráľ Artuš. Ale aj samotný Training day pokryvkával na miestach, ktoré dokázali L.A. utajené skutočnosti, alebo filmy Davida Ayera ustáť. Problémom je väčšia spätosť s hrdinami. Väčší dôraz na budovanie charakterov a na väčšie spojitosti medziľudských vzťahov medzi postavami. Vo filme sledujeme tri dejové línie a pritom len tá s Richardom Gereom stojí za zmienku. Pričom aj nej chýba potrebnejšie vykreslenie. Fuqua a scenárista Martin sa rozhodli, že čím menej o minulosti hlavného hrdinu budeme vedieť tým lepšie. Sledujeme ich v konečnom dôsledku len v určitom úseku ich života. Lenže spomenúť nejaké veci a potom neukázať vizuálne ich dôsledky je veľkou chybou. Skutočné kamarátstvo medzi Cheadleom a Snipesom sa nedá vysvetliť len obyčajným potľapkaním po chrbte a kvázi dôverou. Zmätenosť Ethana Hawkea sa nedá znázorniť spoveďou v kostole a potom už ničím iným. Každý z hrdinov podstupuje zúfalé kroky, tie ale akoby zanechávali pocit zbytočnosti. Prečo to hrdinovia robia, keď v konečnom dôsledku tie veci nie sú až také zlé? ide o česť? Ale kde je ukázaná? Ide o spravodlivosť? Ale voči komu? Film je síce pekne zrežírovaný a nenudí, ale vyšumí z hlavy rýchlejšie ako šumienka v pohári vody. Dobrá myšlienka, ale robená lepšie inými tvorcami. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mne, že do o něco delší stopáže dokázal Fuqua namontoval dvě zručně natočené, dlouhé napínavé scény. V kombinaci s příjemnou a perfektně sedící hudbou opravdu bylo na co se dívat. Příběh možná trochu skřípe, ale na herecké hvězdy je taková radost pohledět, že ke snímku nemám větších výhrad. Čeho jsem si všimnul, je značná inspirace seriálem The Wire, což se promítnulo i do obsazení černošského hereckého ansámblu. Nenudil jsem se, jen to mohlo být o něco peprnější a možná drastičtější... Ke konci si nelze nevzpomenout na podobný Pride & Glory a konec samotný - to jsem nečekal. Anebo určitě ne všechno. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama