Reklama

Reklama

Hřmění divadla Sklep

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Jedná se o část záznamu legendárního představení kultovního souboru Divadla Sklep. Autoři se rozhodli udělat parodii na televizní pořad „Katovna", ve které se věnují kritické analýze Bible. V představení nebudou chybět ale ani písničky, skeče a především typický humor. (Česká televize)

Recenze (99)

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE: Možná už labutí píseň televizních představení z divadla Sklep. Pokud to bylo rozloučení, pak bylo důstojné. Důstojné a doprovázené hurónským smíchem při nadčasové parodii a geniálním rozboru Bible. I kdyby nevytvořili nic jiného, tak za tuto scénku stejně všichni přijdou do hereckého nebe komiků. 5* a všechny se lesknou!         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Budeme vostřejší? Můžeme bejt vostřejší, může to bejt i vyhrocený, ale pak zklidnit a věcně.... Já bych si docela skákal do řeči. I tak může vypadat džentlmenská dohoda yntelechtuánů před tím, než se do sebe pustí. Slova neslova. Pro dámičky i hošíky, tohle je lahůdka, co mají mazlíčci rádi. Doporučuji.          HLÁŠKA:ZVUKAŘ!!! Tohle není pořad pro neslyšící.. a pak Džek Džak řekl fuck a řídí náaklaďáaak ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Parodie na dříve vysílanou "Katovnu". Jak čas ukázal, tak "Katovna" byla záslužný pořad na CT2, nástupci "Katovny" moc dlouho se vým pořadem nevydrželi (Putna, Kočičková a spo.), a nyní není podobný pořád žádný. To je chyba. "Hřmění" je nejen parodií, ale má dobrou výstavbu, jedno z nejlepších Sklepáckých divadelních show, klidně by se to dalo natáhnout i na hodinu a půl. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Divadlo Sklep je svého druhu rarita a rozhodně skutečná legenda v pravém smyslu toho slova. Kdo nezažil autenticky naživo, nepochopí... Velmi povrchní představu si může dnešní divák - nepamětník udělat při sledování těch několika málo audiovizuálních záznamů, které se mohly krátce po revoluci pořídit (před rokem 1989 bylo toto volné divadelní sdružení v nemilosti tehdejšího komunistického režimu, pročež se také jmenovalo Sklep, neboť si dovolovalo dělat humor a zábavu po svém a vyžívalo se v parodování a ironizování tehdejšího kulturního klimatu). Možná to nejlepší z jejich vcelku plodné tvůrčí anabáze lze spatřit právě v pásmu Hřmění, které už je ale paradoxně nezachycuje ve vrcholné formě. Dadaistické výstupy, písně nepísně, pantomima, recitativy... a geniální scénky... Pamětníci vědí, že ČT2 kdysi uváděla pravidelný kritický pořad s poloironickým názvem Katovna, kde se pod dohledem dua prominentních kritiků Jana Rejžka & Vladimíra Justa scházelo stále stejné torzo dobové kritické obce a tahle soldateska spíše myla hlavy, než že by je stínala. Tomáš Hanák, David Vávra, Jiří Macháček a Jiří Fero Burda usedli proto na kritické židle a vyvolali ducha televizní Katovny. ,,Kritický" rozbor Písma svatého komparatisticky poměřovaného s Ferdou Mravencem Ondřeje Sekory je skutečně geniální a nadčasový. Výstižná je především unifikace kritického pohledu, kdy se přes médium Katovny vyvolává duch totalitou degenerovaného sjednoceného myšlení, v němž se nesměl žádný názor lišit od toho oficiálně proklamovaného... V Katovně divadla Sklep je to ovšem k popukání směšné... ,,Hospodin, ten se vyskytuje, musím říct teda, častěji...a přitom Hospodyně tam není ani jedna..." :-) ()

Andresito 

všechny recenze uživatele

"No jestli můžu, ještě než mi skočíte do řeči ... vy říkáte stará, nová, tlustá, tenká, já říkám dlouhá. Ta kniha je především dlouhá. A to tak dlouhá, že kdyby byla snad o polovinu kratší, tak by furt byla dost dlouhá." Mýlím se, a nebo porovnávat Bibli s Ferdou Mravencem dokážeme jenom my? 90% ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Nejlepší záznam divadelního představení, zřejmě z toho nejoriginálnějšího divadla. Z divadla Sklep. Bylo jen pár okamžiků, kdy jsem se nesmál nebo alespoň neusmíval. Speciální pochvalu si zaslouží Jaiří Macháček a i Tomáš Hanák, kteří jakmile otevřeli pusu, už to znělo jako vtip. "Odborné" hodnocení Bible považuji za jednu z nejoriginálnějších a nejvtipnějších scén, jakou jsem kdy viděl. "Ještě než mi skočíte do řeči, chtěl bych říct..." ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama