Reklama

Reklama

Recenze (6)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Rin a Mimi provozují detektivní agenturu. Rin nemá problém vyřešit případ, odkráglovat pár chlapíků či chlapíků či ženštin, vypít moře vodky a sem tam si užít sexu. Problém má však s umíráním, to jí prostě vůbec nejde - holt je nesmrtelná. Krom řešení případů pátrá ještě po důvodu svého nesmrtelného bytí, důvodu toho, že jí chce oddělat nějaký Apos a vůbec smyslu všeho tajemného, co proměnilo její život... Přiznám se, že na rozdíl od mandelbrota jsem byl pramálo nadšen přítomností patologického sexu a přehnaného násilí. Naopak podobně nahlížím na závěr děje, který se točí kolem Apose a obecně veškerou mytologii, která je podle mě nepříliš zdařilou splácaninou křesťanství, starogermánských legend a bůhví čeho ještě. Ono je to stejně jedno, protože ze všech těchto zdrojů si vypůjčuje jen jména a vnější znaky. O něco zajímavější jsou jednotlivé případy, které Rin řeší, nicméně ani v tomto případě nemůžu být nadšen, neboť existuje mnoho detektivních seriálů (ať už těch akčnějších nebo "deduktivnějších"), které Mnemosyne hravě překonají, a to bez injekcí v podobě sexu či násilí. Přesto nemohu upřít jistou atmosféru a několik zdařilých (a velmi rychlých) soubojů. Slabší ***. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Hlavní dějová linie točící se okolo Apose je dost slabá a nepřišla mi moc zajímavá a celé její vyústění řadím k tomu horšímu ze seriálu. O trochu lépe jsou na tom zápletky jednotlivých epizod, ale i v tomto případě se nejedná o žádný zázrak. Co se mi naopak líbilo je jak seriál po mnoho dekád sleduje vývoj života a stárnutí vedlejších postav a také vývoj technologie. To nejpřitažlivější je ale ujetost, perverznost a s tím spojená nekompromistnost a násilnost seriálu. Těšit se můžeme na lesbický sex (zjevně nejstabilnější platidlo na světě), supernásilí (piercing jako originální způsob mučení) a spoustu podobných radostí. A tam, kde by se jinak protivník s prstem na spoušti začal dlouze vykecávat, aby dal hrdinům šanci na záchranu, tak tady na nic nečeká a rovnou pálí. Je to povětšinou samoúčelné, okouká se to rychle, ale mému zvrhlejšímu já se tenhle exploatační styl seriálu líbil. ____ Koukal jsem se a vodka rusky voda neznamená. ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Konec hrůza, jinak docela povedený detektivní seriál. Přehnané násilí, nahota ani sex mi nevadí. Naopak propůjčují seriálu zajímavou atmosféru. Vážně škoda, že jednotlivé detektivní případy jsou mnohem povedenější než zmatená nosná dějová linie. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tohle anime opravdu nevím jak hodnotit a popsat. Začnu tedy od těch pár faktů, který vím určitě. Animace je perfektní, ale hudba mě nijak neoslovila. Krimi prvek je tu zajímavej a myslím, že mě bavil asi nejvíce, i když vzhledem k hlavní linii příběhu je asi nepodstatný. Technologický vývoj a postup času byl opravdu zajímavý - hlavně když je spojen s onou myšlenkou nesmrtelnosti, kdy jeden (nebo více) lidí sleduje každou událost v historii a poznává od jedné rodiny skoro každého člena. Násilí tu sice je, ale pro mě se pohyboval na pomezí snesitelnosti, co se týče ony sexuální stránky, tak v některých případech to nebylo špatný, ale jakmile se to začalo točit kolem těch záležitostí mezi nesmrtelnými a anděli + konec, tak tam už to začalo být přehnaný. Teď k tomu složitýmu, co nevím jak popsat. Hlavní linie ohledně té náboženské stránky mi vůbec nebyla srozumitelná, možná kvůli tomu, že náboženská oblast není zrovna moje oblíbená oblast a nedá se to nijak extra spojit ani s klasickou filosofií. Ještě obzvláště to ztrácí na hodnotě, když se k tomu přidá postava psychopata (Apos). ()

Reklama

Reklama