Reklama

Reklama

Dvanásti starostlivo vybraní a vycvičení astronauti sa vydajú na desaťročnú cestu vesmírom ku vzdialenému planetárnemu systému Epsilon Eridani. Ich úlohou je objaviť a preskúmať ďalšiu obývateľnú slnečnú sústavu. Aby posádka, vyčerpaná izoláciou v hlbinách vesmíru a pomaly plynúcim časom, ľahšie znášala dlhú misiu, vesmírná loď Phaeton je vybavená systémom virtuálnej reality. Vďaka nemu si dvanásti astronauti môžu vytvárať svoje vlastné súkromné svety, stýkať sa s rôznymi virtuálnymi osobami a prežívať s nimi zaujímavé dobrodružstvá. Lenže jedného dňa začne prístroj zlyhávať a posádka lode Phaeton, tak ako aj osud ich cieľovej planéty, sa ocitnú v ohrození. Zistia, že niekto nahral do počítača vírus, ktorý napadol aj ich vlastné myslenie a ohrozuje bezpečnosť lode. A jeden z nich je pravdepodobne zradca, sabotér a vrah, ktorý chce zničiť celú misiu. Navyše, všetci špeciálne vybraní vedci majú veľmi komplikované a výbušné povahy, takže situácia na palube sa už onedlho stane kritickou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

PKD 

všechny recenze uživatele

Škoda, že zůstalo jen u pilotu. Na 2.str., jak zde někteří píší, otázkou je, za jak dlouho by se mi ten koncept zprotivil. Ale určitě bych šel do toho. Obsazení v poho a vyzdvihl bych hudbu, která je pro mě prostě supr. Duo skladatelek (to se tak často nevidí) dokázalo, že jejich score k Heroes, nebyla náhoda. P.s. rozhodně preferuji scény mimo VR, než v ní. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, tohle je jen vykrádačka - navíc těžce nepovedená - Defying Gravity. Kde jde DG do hloubky, o tom se tady jen kecá nebo se to povrchně spláchne. Styl reality show mi nevadil, ale vadila mi ta politická hyperkorektnost - na palubě je Asiat i černoška, Španěl, vozíčkář (!), dva homosexuálové, postižený Parkinsonem... Logická chyba v ději - v modulu virtuální reality je cizí hráč, chyba jak sviň, a nikdo to neřeší. U filmu je dobrá hudba, ale celé je to chladné jak poloprázdná lednička. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle pilotni dil rozhodne nadchl, osobně tedy velice doufám, že se bude točit seriál. Je to podstavené na podobném principu jako Defying Gravity, po všech stránkách Virtuality trochu klopýtá, ale mystery stránku má promyšlenou o trochu lépe. Mno jsem zvědav, zajiímavých sci fi seriálů je jako šafránu a tohle se jeví jako dobré osvěžení. Kromě efektů které mi nepříjdou nijak extra, mě tohle dílo ale docela zaujalo. Mám ovšem pocit, že vše zkončí velkým zjištěním kdy posádka zjistí, že vlastně vše je jenom virtuální realita a oni sami si hoví pěkně v teplíčku doma. Můžu se mýlit ale tohle nutkání to trošku sráží, takže dám nakonec hodně silné tři hvězdy. ()

Yuriko 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré dílko, které by si zasloužilo pokračování. Různorodá posádka vesmírné lodi, co uniká ve volném čase do virtuální reality, kde se objeví závažná "chyba". Hm takový seriál bych si nechala líbit. Celé se to odehrává ve stylu drsnějšího "Big Brother" s hlavní otázkou: je tohle skutečnost nebo ne? Ke konci mi to připomnělo Třinácté patro. Myslím, že 4* jsou zaslouženě. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Zajimavy pilot serialu ktery pusobi trochu jako mix Apola 11, reality show a zkoumani hranic virtualni reality jako je to u spinn-off BSG "Caprica" - s nimz ma Virtuality mimo jine spolecne to, ze oba serialy maji za sebou zatim pouze pilot. Hodne prvku pusobi dost "tohle uz sem nekde videl", jako by to bylo (ono je) poslepovane z klise ktera patri k vyse zminenym zanrum. Pro me osobne je nejotravnejsi ta reality show perspektiva. Nicmene potencial bych tu videl, vse zalezi jakym smerem tvurci serial povedou a jestli budou mit dost dobrych napadu. A taky jestli jim studio vubec da sanci to ukazat.. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama