Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby za predaj DVD v USA $5,205,723 //počet predaných kusov 298,784║ /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

DC Comics představují svoji Ligu spravedlivých (Justice League). Předsatvení je to krásné, protože všechny staré známé i méně známé postavy se setkávají v dokonalé retro atmosféře let dávno minulých, kdy ještě létal Superman neotravován dálkově naváděnými raketami s dálkovým ovládáním a Batman nejezdil v Lamborghini... :) Hups, tak zpět k filmu...let dávno minulých, kdy ještě každý američan hledal náznaky komunismu u svých sousedů a v televizi sledoval nejnovější nabídky na vlastní atomový kryt. Tato doba je výjimečná nejen atmosférou, oblečením a technikou, ale celkovým zapadnutím všech hrdinů do škatulky "něco jako komunista/nepřítel". Prakticky celý příběh je na tomto postaven a je to jedině dobře, protože v závěru vám alespoň slavný hlas Kennedyho nažene mráz po zádech. Celkově mě zaujala Liga spravedlivých svými emocemi a jemně klišé příběhem. Takže jak to je? Kdo zná Supermana a Batmana možná bude zaskočen počtem jemu neznámých hrdinů, ale také vrcholně potěšen atmosférou a docela velkým počtem akce. Abych nezapomněl, superhrdinové mají skvělé hlasy, což je zásluha výborného dabování postav v originále, kde se neztratí Kyle MacLachlan jako Superman, Lucy "Xena" Lawless nebo třeba Neil Patrick Harris jako Flash. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nejde o to, kedy zomrieš, ale ako.“ Komiks poznám a celkom sa mi páčil, hoci srdcovka to nebola. Film sa mi páčil viac a to napriek tomu, že vynechal moju možno najobľúbenejšiu pasáž z komiksu a to dlhý pobyt na skvelom ostrove dinosaurov (o ktorom je tu len letmá zmienka). Filmové kreslené spracovanie ide rýchlejšie k veci, je konzistentnejšie a prehľadnejšie a ku koncu, kedy sa jednotliví hrdinovia konečne začnú dávať do jedného tímu, príjemne mrazí. Pobavila ma predstava, ako by to vyzeralo, ak by herci, ktorí dabovali, tieto postavy hrali v hranej verzii. Xena ako Wonder Woman, Neil Patrick Harris ako Flash, David Boreanaz ako Green Lantnern, Jeremy Sisto ako Batman, Kyle MacLachlan ako Superman... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Batman, Superman, Flash, Hal Jordan, Wonder Woman, Martian Manhunter a další bojují proti zkázonosné síle samotného 'Centra'. Tenhle JLA animák mě potěšil zasazením do let padesátých (vyčerpání válkou a naděje v lepší zítřek, nový start), ale naopak nepotešil menší dějovou rozkouskovaností až zmateností. Charaktery se taky (ne)dávali dohromady pěkně dlouho. Závěr byl ale tak vyhroceně hrdinný (vláda + nadlidé) a sci-fi/apokalypticky rozmáchlý (plus plný dinosauřích příšer), že mě to smetlo tak jako tak. Kresba celkově taky pěkná, politický nádech v tomto případě ku prospěchu věci. 7/10. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vyše hodinový pohľad na takmer všetkých comicsových superhrdinov je niečo, čo sa len tak nevidí. Z animovaného spracovania, zachytávajúceho obdobie, v ktorom títo hrdinovia vznikli, cítiť neobvyklú skromnosť a pritom atmosferickú silu, že by (nadnesene) prevalcovala aj Nolanove eposy. Animovaný rámec filmu je však to, čo dúfam toto spojenie hrdinov nikdy neopustí, pretože spojiť ich spolu do klasického blockbusteru by určite nebol dobrý nápad. A vôbec je škoda, že práve takáto silná zostava s pomerne slušným nápadom v príbehu nenarobila väčší vietor, keďže si ju zatiaľ nevšimol ani žiadny náš distribútor. 85%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na začátek: V tomto filmu Justice League nevystupuje.. Není to špatné, zasazení do 50. let funguje podle mě skvěle - studená válka, konec bojů v Korey, mccarthismus a hrozba komunismu, všudypřítomný strach z atomových zbraní, první pokusy o dobývání vesmíru, Superman ve starém kostýmu, Batman který má dobový batmobil a dokonce i přesnej dobovej batplane!!!:) ... Bohužel příběh není prostě moc propracovanej a sází spíš na atmosféru, která se teda povedla, ale zápletka je hrozně nenápaditá.. Některé momenty jsou skutečně povedené, bohužel jich je málo a celkově je film spíš tak trochu nezvládnutý. Zajímavost: při útoku na mimozemšťana jsou k vidění experimentální stíhačky XF-92 Dart, Hal Jordan má XF5U, Green Arrow pilotuje X-1 a Batman má svůj již zmíněný klasický batplane... o to víc pak zamrzí, že největší část letadel tvořej jakési beztvaré výmysly.. Jo a jako třešnička na dortu se objeví Aquaman.. PS: Bachy: Proč se na to vůbec koukáš? Jak ses k tomu dostal? Když máš dojem, že tam je Robin Hood... Terva: Iron Man není mrtvej.. mluví se o postavě jménem Hourman. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Další z povedených DC animáků, tentokrát o celé Justice League. Moc se v těchto komiksech nevyznám, takže jsem se hodně dozvěděl z tohodle filmu. Vyskytuje se zde praktická celá parta těch úplně nejznámějších superhrdinů (Batman, Superman), což rozhodně potěší...70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ok, díky TBBT člověk pomalu ztrácí tu neexistující kontinuitu vnímání superhrdinského komiksu v českém prostředí. Ale pořád to není ono, pokud se sám aktivně nezačne o Ligu spravedlivých zajímat hlouběji. Do té doby jsou povědomí jen Superman s Batmanem, všichni ostatní, včetně Wonder Woman jsou poměrně neznámí. Naštěstí návrat této party do filmu podpořila celá řádka populárních herců povětšinou z televizních seriálů, takže i díky nim se bylo možné těšit skutečně na hodně. Po fantastické rovnici Lucy Lawless = Wonder Woman mé nadšení s každým dalším filmem roste a jsem neuvěřitelně spokojená. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Takové zrození ligy spravedlivých. Pěkný animák plný hrdinů. Grafický vzhled není tak propracovaný jak u dalšího pokračování, ale i tak stojí k vidění. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nápad zasadiť dej do 50. rokv je výborný ale celé to aj napriek hromade postáv šlape iba na pol plynu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ma to dobrý dej,postavy,animáciu,akcie,nápady,záporákov ale je to len dobre.Nič také kde by som bol do toho úplne zažraný. 70% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Předně jsem rád, že existence party Hic se znovu potvrdila, když tajemný a mocný Bettman spolu s dalšími superhrdiny rozjeli zkrácenou sezonu té pravé ligy spravedlivých a bohatých. No a na adresu tohohle filmu bych se pak rád optal, proč se nikdo neobtěžoval s poutavějším příběhem? Což o to, s kačerem na provázku mně to bylo jedno, ale teď, když už jsem z kačerů přesedlal na kačenky, bych uvítal něco pompéznějšího. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Skvelé retro dokonalo vystihujúce 50te roky. Povojnová atmosféra, hon na červených, nadšenie pre kozmos, hrdinovia v pôvodných kostýmoch, vážnosť i odľahčenie (Flash), krv, hrdinskosť, fatálnosť a bohovská hudba - priam číra dokonalosť. Viac takýchto retro komiksov! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu povedlo. Možná jsem tak nadšený i proto, že jsem nečetl původní komiks, a tak jsem si až zde vychutnával plnými doušky všechny ty narážky a jak krásně postavy zapadají do příběhu. Například skvělé odůvodnění, proč Batman, hrozivá postava noci, má pomocníka Robina - po neblahé zkušenosti s vystrašením zachraňovaného dítěte chtěl trochu ubrat na děsivosti a přidat i ten kladný element. To je také vidět na změně jeho kostýmu - nejdřív má hororový ušatý, který byl použit v jeho úplně prvních komiksech na konci 30. let, pak přejde na svůj o něco veselejší, taktéž takto v dalších komiksech změněný. Z narážek na komiks jsem byl také nadšený z využití pravěkého designu bat-letadla. Dále se mi moc líbily ne-dětské scény typu havarující Hal Jordan nebo Martian Manhunter sledující televizi... Přece jen už začátek, ve kterém vypravěč spáchá sebevraždu, naznačuje, že tento animáč rozhodně nebude jenom pro děti :) Pro komiksového fandu je tohle fakt jízda. Co se týče záporů, tak animace mi občas přišla krásná, občas příliš dětská (např. příliš si podobné obličeje). Taky mi třeba neseděl Batmanův dabér. Ale jinak opravdu výborný superhrdinský animovaný film, který mě svou kvalitou příběhu a pečlivosti v dané tématice (DC superhrdinové v 50. letech) neuvěřitelně překvapil. Paráda. (8/10) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Superman je gay a zase tady machruje! Animace je velmi hnusná. A příběh je lehce o ničem. Dohromady to dává ohrmonou sračku, kterou ocení výhradně komixový nadšenci. Nikdo jiný! Slabé 2*. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když v úvodní scéně Hal Jordan zabil korejského vojáka a vzápětí Wonder Woman nechala osvobozené africké ženy povraždit věznitele, bylo jasné, že tohle nebude žádný čajíček. Taky nebyl. Dokonalá atmosféra padesátých let, velkoplepý příběh hrdinů, kteří bojovali, přestože se ocitli v nemilosti, spousta akce směřující k velkolepé dech beroucí závěrečné bitvě. Přitom nechybí humor ani temné tóny, vypiplané detaily, výborně hlasové obsazení, výborná animace. Na druhou stranu působí scénář v první třetině značně roztříštěně až chaoticky, zápletka je snad až příliš "obvyklá" a nepřináší nic nového. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nepřesvědčilo, přeci jen, tohle je skutečně komplexní a náročná předloha, která se trochu vymyká běžnému mainstreamu, tady jde opravdu o hodně a adaptace mě o tom nepřesvědčila. Jako nebylo to nejhorší, to rozhodně ne, ale necítil jsem se tak unešen jako v případě čtení předlohy. ()

Reklama

Reklama