Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Až do poloviny by to bylo za 4. Proti komiksovým hrdinům nic nemám. Jsou to magoři v pláštích, co umí lítat a zvládnou všechno, ale proč ne, vždyť je to psina. Navíc je občas až fascinující, co všechno scénáristé nevymyslí. Tady je naflákali všechny dohromady a oni bojují za záchranu lidstva (velmi zlý scénář), přesto to až do poloviny vypadá celkem zajímavě. Jenže pak se to velmi podivně všechno spojí a začne se bojovat za USA a je to v pytli. Ze začátku byl příběh opředen tajemstvím a dokonce se scénáristé nebáli syrovosti. Všechno šlo do kopru. Hlavní cíl: Zničte bubáka a to co nejefektivněji. K tomuto cíli směřuje celá druhá polovina. Co tam sakra dělal Robin Hood? To už DC Comics dělají i do těhle hrdinů? I přes šílený konec jsem přemýšlel o třech hvězdách, jenže pak přišel nejpitomější závěr, co jsem měl za poslední dobu tu čest vidět. "Dobrý den, jsem frajer z Atlantidy a tady je nějakej pán s Eskem na plášti." Jako pocta DC, kde ukážou všechny milované hrdiny budiž. Pro někoho, kdo DC Comics najetý nemá.....nikdy! Jediný sympaťák zůstává Batman. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ale hej bolo to dobré. Celkom drsné a krvavé. A americké - takže patetickíé, občas smiešne, kopa klišé a tak. Ale kto vraví, že to tak nemá byť? Vzťah Superman vs. Batman potešil... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z animáků o Justice League. Nejenže mi neseděly 50. léta, ale také množství vedlejších postav a přerostlí pterodaktylové jakožto hlavní nepřítel lidu/Justice League. Navíc každá z hlavních postav má jen minimum prostoru a o mytologii se taky nijak výrazně nemluví. Po Krizi na dvou Zemích a Zániku tak přišlo s JL velké zklamání. 50% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Předchůdce vynikajícího počinu Justice League: Crisis on two Earths se ke mně paradoxně dostal až nyní. Nutno podotknout, že jde o diametrálně odlišný snímek a to jak svým pojetím samotné Justice League, tak animací, příběhem a vlastně i dobou v níž se odehrává. Nová hranice se totiž překvapivě oblékla do retro kabátu a to v mých očích značně slušivého. Atmosféra padesátých let na mne skutečně dýchla. Stejně tak mě potěšila zmínka a zároveň mírné využití McCarthismu. Film je vlivem velkého počtu hrdinů a jejich představování chvílemi roztříštěný, to mu však jsem ochoten odpustit, stejně jako lehce předimenzovaný závěr. Animace pak vzdává hold i původním komiksovým ztvárněním kostýmů jednotlivých superhrdinů. Sečteno a podtrženo - Nová hranice se povedla. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

třebaže jde o animák, tak bych čekal, že vůbec první filmové zpracování Justice League dá daleko více prostoru superhrdinům (zejména Supermanovi a Batmanovi) a že to zároveň bude alespoň trochu napínavé, když už má jít o přežití lidstva.. snad půjdou pokračování trochu jinou cestou.. slaboučké 3* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hlásí se Lois Lane, válka skončila. Docela povedená scéna z leteckou přestřelkou a pak záběr na observatoř Gotham city. Batman je na útěku, Liga vyjímečných je rozpuštěna a Iron man je mrtvej!! Nezáleží kolik dobra vykonáme, lidé se nás hluboko v nitru budou stále bát, bylo řečeno hned na začátku. Projdi peklem a dostaneš se do nebe. Vždy mě překvapuje jak dokážou být všichni jednotní, když jde do tuhého, škoda že je to jen ve filmech a převážně v těch kreslených. A bude zde řečena i legendární Arnoldova věta: Já se vrátím!!! Dobrodružné, hezky kreslené , patriotské, hrdinné..... ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Komiksová týmovka ze stáje DC Comics. Děj se odehrává v 50. letech, takže možná překvapí poněkud staromódní vzezření některých hrdinů. Hodně se tu hraje na patriotismus a amerického ducha, který pomůže sjednotit celou superhrdinskou sebranku dohromady. Největším plusem je jednoznačně svižnost děje, atmosféra dané doby a také slušná porce času věnovaná většině postav. Na podobný animák, se tu taky prolévá až nečekaně velké množství krve. Každý komiksový fanda bude dozajista spokojen. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní animák. Perfektní temná atomosféra 50. let, končící válka v Korei, začínající válka ve Vietnamu, Studená válka, hon na komunisty a do toho zabudovaní tradiční oblíbení známí i méně známí komixoví hrdinové - Superman, Batman, Wonder Woman, Flash a další. Děj je skvělý originální a strhující, klidně to mohlo být o dvacet minut delší a rozhodně bych se nenudil. Závěrečný boj s Centrem mi maličko připomněl Den nezávislosti. Trochu škoda, že Batmana nedaboval Kevin Conroy na kterého jsme zvyklí z The Animated Series, ten hlas, který měl mi k němu moc nešel. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zatím určitě nejslabší DCanimák=Ze začátku se to zasazení příběhu na cca přelom 50. a 60. let zdálo jako přínos(všudypřítomná antikomunistická propaganda atd...)ale nakonec to bylo jen stavění lešení pro propagandu plnou hlášek jako: ...a na těchhle demokratických hodnotách je vybudována naše země (americká vlajka třepetající se ve větru a na pozadí vlastenecká dechovka)blablabla..Patos jak prase=bohajeho, vždyť jestli se nepletu tak jim tam na konci předával medaile usměvavý JFK-uffff...........Navíc je to celé hrozně naivní, hloupoučké, bez hloubky a jakékoliv psychologie....Mythologie jednotlivých postav je jen tak narychlo nahozená a občas dost nelogicky spíchnutá(např. Green Lantern-absolutní znouzectnost!)....Záporák je blábol vycucaný z prstu a jeho zneškodnění je křečovitě poslepované tak aby každý ze supertýmu dostal svou roli a mohl využít zrovna tu svou přednost......Tohle je prostě krok vedle, který budu tak trochu ignorovat................Jistý druh stylizace(jak obrazové, tak myšlenkové)ke comicsu patří ale tohle né-tohle už jedost daleko za čárou. ()

verbst 

všechny recenze uživatele

WOOOOW! Tak tohle byl nečekanej nařez. Skvělá atmosféra a perfektní hudba s pár známými jmény. A celý to frčelo od začátku do konce. Rozhodně lepší než Marvelovští Avengers! Dokonce se párkát dostavila i husí kůže... Víc takovýchto animáků. Další Justlice League of America! 90% ()

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

Mám JL filmy opravdu rád, ale tohle se vážně nedalo!!!! Odporná kresba, hloupý příběh a představovaní hlavních hrdinů se mi moc nelíbilo!!! Všichni se chovali tak nějak sterilně. Bylo to strašně nevyvážené!!! Fakt fuj animák!!!!! ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Atmosféra. Hudba. Scénář. Neskutečně lahůdkové, až mi to tenkrát,vyrazilo dech. Něco takového,jsem rozhodně nečekal. Nemůžu se dočkat, až si přečtu předlohu, která vyjde v rámci DCKK. Miluji retro DC. Vedle Flashpointu a All star Superman, nejlepší DC animák všech dob. OST 200% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Flash je jednoznačně komouš. Ten rudý spandex je jasný. Jinak dost slabý scénář a nudný záporák, pár světlých míst se však najde. Mezi ně patří třeba Kal-Elův střet s Dianou v chatrči někde v Indočíně nebo když Martian Manhunter přebírá vzhled postav vystupujících v televizi. Zasazení do padesátých let a s tím spojený šatník superhrdinů dává tomuhle animáku jistý punc originality. Bachy: Robina Hooda jsem tam opravdu neviděl :) Možná tě zmátl Green Arrow... ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Má to dobrou animaci, perfektní soundtrack, sympatické postavy (začínám uznávat Flashe), ale v tom ději sem se občas, díky jeho nakouskovanosti ztrácel. Atmosféra je taky dost hutná. 60. léta v Americe, asi nebyla zrovna ta nejlepší. Američani viděli nepřítele všude, kdo měl na sobě červenou barvu byl komunista. A superhrdinové byly pro Američany nežádoucí. Je to vcelku solidní záležitost a dobré vtažení do světa DC comics. 68% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Retro nádech je rozhodně fajn, stejně jako jiný úhel pohledu na známé hrdiny, ale film se tak trošku táhne (což je u tak krátké stopáže vcelku podivné) a má zvláštní atmosféru, která skáče od skvělé, až po nepopsatelně divnou. Někdy se taé skáče z jedné scény do druhé bez většího smyslu, celkově prostě působí film nekompaktně a zmateně. Od DC už jsem viděl lepší projekty. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Propaganda z toho tryská na všechny strany. První půle je dost ukecaná, protože aspoň zhruba představuje většinu postav z budoucí Ligy. A protože je tato hrozba nad síly Suprouše, tvůrci povolali úplně všechny známé DC heroes. Což bylo zajímavé sledovat, ale zároveň to celý film roztáhlo do šířky, takže závěr mi přišel trochu uspěchaný, resp. neuspokojivý. Slabé 4* ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jasně, Avengers to nejsou, ale to nic nemění na tom, že tihle borci z DC Comics jsou prostě...borci. Batman, Superman, Wonder Woman, Flash nebo Green Lantern mi zaručili příjemnou zábavu, na kterou občas odkazuje TBBT. Je to příjemný, akcí nabitý animák, který divákům nejprve představí všechny hlavní superhrdiny a pak nabídne i příjemnou zápletku. Překvapil mě dabing takových hvězd jako Neila Patricka Harrise, Davida Boreanaze nebo Brooke Shields. Pro fandy komiksů a Ligy spravedlivých jistě zážitek, te´d to chce jenom hraý film. 80% pro mě. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Představovačka, ale nic víc. Film by snesl, spíš potřeboval, o hodinu delší stopáž na rozehrání hlubšího děje s vedlejšími podzápletkami. Takto je vše velmi zkratkovité, což mi vadilo opravdu hodně. Závěrečná akce byla fajn, ale divák si film takto prostě neužije. Na konci bych čekal titulek "toto je prozatimní představovací materiál filmu, který bude uveden za rok." ()

Reklama

Reklama