Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Velmi potěšující (stejně jako u Ultimate Avengers) je, že si tvůrci mohou dovolit mnohem odvážnější a ultimátnější námět - mimozemšťani by zřejmě v AAA hrané verzi neprošli. Je bohužel nutné, abyste měli základní ponětí o DC universu (ne pouze z filmů - můj případ), protože pouze se znalostí Batmana a Supermana, hlavně na začátku, nevystačíte. Perfektní je atmosféra 50. let a studené války a vůbec syrovost, kterou jsem rozhodně nečekal. 70 % ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Začátek člověka naláká (líbil se mě ten záběr na vývoj zbraní po současnost něco podobné bylo i v Noeovi) , ale pak to jde totálně do kopru. Flashův origin mě vůbec nebere a Martian Manhuntera je zde jen načrtnut. Následně se 3/4 filmu nic neděje, aby se nakonec všichni postavily čemusi. Ten konec to zachránil 40 procent většina postav je tam totálně zbytečných (Wonder Woman a její feministické sračky o tom, že za všechny války můžou muži, Robin, Aquaman). Z těch dílů Ligy Spravedlivých nejslabší počin. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Ze začátku musí divák pochopit jednu věc a to, že tohle není úplně regulérní vyprávění jak se dala dohromady JLA, ale velmi slušná retro podívaná. Což se odrazí trochu i více na násilí a krvi. Přesto, že se to na první pohled nezdá, tak hlavními hrdiny nejsou Batman, Superman ani Wonder Woman ale spíš Flash, Martian Manhunter(jeho příběh a postava je jedna z nejlepších) a Green Latern, nebo lépe řečeno Hal Jordan jako taková hlavní postava. Samotný vznik několika postav je trochu pokřivený, ale to ani tak nevadí, jako nevyužití více členu jako je Green Arrow, Aquaman a mnoha dalších. Slušná podívaná, kterou kazí jen trochu divný příběh, ale má suprový úvodní titulky to musím nechat. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná na boj proti zlu. V tak trochu starším kabátku. Bylo to povedené, ale ne na tolik aby to nevypadalo trochu moc dětinské a tempem pomalejší. Avšak známí hrdinové nikdy nebudou okoukaní. 80% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

50. léta, Amerika: několik zpočátku nesouvisejících událostí vede k objevení hrůzné entity zvané Centrum, usilující o vyhlazení celého lidstva; pokud se tomu má zabránit, musí se spojit všichni superhrdinové bez rozdílu přesvědčení či postavení a společně s armádou vybojovat nejdůležitější bitvu v dějinách. Úžasná dobová atmosféra tvoří hlavní klad snímku, který celou dobu skáče mezi postavami, aby přes několik originů (Green Lantern, Martian Manhunter) doputoval až k závěrečné týmové akci. Ta je ovšem paradoxně tím nejslabším, nudná, patetická a nenápaditá, navíc se v ní naplno projevuje slabá animace. ()

corbeau 

všechny recenze uživatele

Velice americké, patetické, lehce naivní a primitivně vtipné. Prostě přesně takový superhero animák, jaký mám rád. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Slušný animovaný film ze světa DC comics o počátcích (formování) JLA. Zajímavé bylo zapojení dobových událostí a reálií, jako třeba McCartyho hon na čarodějnice. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Hlavní slabinou tohoto animovaného snímku je zejména délka, zásluhou které se postavám dostává jen minimum prostoru a znalost komiksové předlohy je tedy výhodou. Zpracování je vcelku dynamické a úroveň animace nadprůměrná na poměry ,,direct to video" , dějové zasazení do 50. let minulého století shledávám nesmírně atraktivním :) ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Slabší počátek fenoménu... Od půlky filmu, kdy se začalo něco dít to šlo nahoru, ale jediný dobrý nápad spatřuji ve spisovateli a jeho knize... Nabourává spoustu legend o vznicích superhrdinů... ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Hodne kvalitni alternat. verze pocatku JLA s podle me odvaznou retro stylizaci, ktera muze pusobit trochu jalove (stylem kresby), ale mne se opravdu libi. Zasazeni do 50. let a ery maccarthismu je podle me povedene. Kdo tento termin nezna, asi velkou cast filmu nepochopi. Byl to zkratka podobny stihomam a demagogie jako propaganda proti imperialistum u nas. Akorat ze v US to bylo naopak a byl to hon na komunisty. A v tom duchu i na superhrdiny v tomto snimku, kteri zpocatku nejsou zrovna oblibeni, protoze jsou "jini" a to je podezrele. Kazdy si tedy vede svuj soukromy boj za spravedlnost tak trochu v ustrani nebo utajen, ale kdyz prijde uhlavni nepritel, je nutno se spojit a zapomenout na malicherne sarvatky. Je to myslenka vpravde americka a ja proti tomu nic nemam. Je to navic podano stejnym "budovatelskym" stylem jako teze socialismu kdysi u nas a v zemich vychodniho bloku (coz je docela usmevne a je na tom videt, jak ty ideje byly vlastne na Zapade i Vychode naoko stejne - jen ta realizace byla u Americanu svobodnejsi). Dycha z toho zkratka retro starych kreslenych casopisu (neco jako Rychle sipy), ale cilem tu je preziti lidstva a sjednoceny boj proti nepriteli. A tak to ma v hrdinskem komiksu byt. Zaporak je sice trochu abstraktni forma zivota - jakesi Centrum, ktere oplyva schopnosti rodit dinosaury - ale jinak je zbytek velmi povedeny a kazdy clen JLA tu ma rek bych srovnatelne prostoru. Kazdy prilozi ruku k dilu, protoze jen spojenymi silami lze dosahnout vitezstvi. Navic jsou i v dabingu zajimavi hoste, kteri jinak u DC toliko nedabuji: "Cooper" MacLachlan, "Xena" Lawlessova, "Sberatel kosti" Boreanaz, "Barney" Harris nebo Brooke Shieldsova. No a uplne nejlepsi je stejne ta zaverecna, jakoby "Keneddyho" rec. Tu proste bastim: "I'm asking each of you, to be pioneers towards that new frontier..." ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Krásny, síce technicky zastaraný, ale v podstate stále pozerateľný úvod do novodobej Justice League série. Krása, malo to všetko, prietrž originov, hrdinov, neskutočne silného záporáka, všetko. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi retro štýl, záverečný preslov a že sa ukázal aj Green Arrow, ale podotýkam len ukázal, lebo bojovať ho neuvidíte. Inak úplná slabota, a pritom úvodný prológ vyzeral sľubne. 50 minút sa nám tam predstavujú superhrdinovia, no aj tak ich poriadne nespoznáte a zvyšný čas je akcia, ale nato že tam bojuje partia superhrdinov s armádou dinosaurov je tá akcia dosť nezáživná. A k tomu hneď na začiatku súbojov odrovnajú Supermana, ktorý sa tam ukáže až keď je po všetkom. A nepomáha tomu ani tá seriálová animácia. To sa nedá ani porovnať s filmom Liga spravodlivých: Vojna. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

No na to že je to z roku 2008 :-/ Ta nebezpečná obrovská koule byla ještě jakž takž ale ty dinosauři z toho byli kýčovitý. Jedni z největších byli šíleně upozadněni. Jak Superman tak Batman neměli téměř žádný prostor což je obrovská škoda,nejvíc prostoru vyžral Green Lantern, který se přiznám vůbec nevím co to je. Nevadilo by že je to kreslený, uvidíme co hraná verze a třeba budou ostatní kreslený lepší. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Někdo tady už psal, že animovanej kabát superhrdinským filmům sluší. Nezbývá než souhlasit, protože to co bych ve filmu nezkousl, jsem tady baštil jedna báseň. Pokud si chcete doplnit znalosti o vzniku a zázemí méně známých (aspoň pro mě) členů DC univerza jako jsou třeba Martian Manhunter a Flash, můžu jen doporučit. Stopáž je akorát, aby se člověk nenudil a užil si fajn komiksovou jízdu navíc s mírným filozofickým přesahem. Pro mě lepší než spousta comicsokinofilmů poslední doby. ()

Reklama

Reklama