Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Dejovo celkom zaujímavý a akciou nabitý animovaný film. Takéto animáky sú niekedy ešte lepšie ako samotné filmy. Pre mňa táto vydarená akčná rozprávka na 75%. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Ze začátku celkem nuda, moc jsem se nechytal, ale pak se to zajímavě rozjelo a do scénáře se dostal zrod některých superhrdinů, což je dost zajímavý. Svět DC je taky pěkně zamotanej:-) 56% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Na animák, kde se předpokládá dobrá řežba, dost nudné. Centrum útočí! Superman: "Já to vyřídím!" Žbluňk! Superman je v prdeli. Ostatní to odbojujou za něj. Stejně je jasný, že to přežije, že to bude happyend. Vim o lepších. ()

Vakomlok 

všechny recenze uživatele

Slušný animák mapující vznik současné JLA odehrávající se v 60. letech s vynikající retro stylizací, místy otravnými problesky patosu a patriotismu a epickou závěrečnou bitvou s megagigaultraničitelem a dinosaury. Zní to šíleně? Všechno to ale překvapivě funguje a poválečný politický nádech dodává fajn atmosféru. 70% procent a vážně uvažuji, že hodnocení zvednu na 4*. Uvidíme časem... ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zpracování v 50. letech, když se mnozí hrdinové poprvé objevili o několik desetiletí později. Jinak je to animák se všemi klady a zápory, čili jednoduchý příběh, mnoho akce, výbuchů a s tím spojené "chyby", které asi mám ignorovat. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Animovaná srdcovka. Ze všech animáčů ze série "Ligy spravedlivých" je tenhle filmeček jednoznačně nejlepší a zároveň jedním z nejhůř hodnocených. Sám nevím proč. Naopak si myslím, že se povedlo docela dobře převést komiksovou předlohu Darwyna Cookea a to včetně napodobení jeho kresby. Zároveň se podařilo zachovat ducha předlohy a atmosféru 50. let 20 století. Tohle je příběh o tom, jak se ti největší hrdinové poprvé dali dohromady, aby se postavili celosvětové hrozbě. Týmovky nemám rád, ale tento příběh mne docela okouzlil. Pro fandy Batmana jasná povinnost, protože Batman, je tady naprosto boží!!!... ()

Vorlon odpad!

všechny recenze uživatele

Jedno z vůbec nejhorších komixových zpracování, co jsem kdy viděl. Pokud nejste komixoví fanoušci, tak se tomuto dílku velkým obloukem vyhněte a pokud fanoušky jste, tak zauvažujte jestli nemáte něco lepšího, než 71 minut čučet na tohle bezduché dílko. Fakt to za to nestojí ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Od této partičky čekám prostě víc. Když se sejdou největší hrdinové ze stáje DC, tak to prostě musí být nářez a ne takové hodinové hledání sama sebe. Momentky to má a nejspíš to byl film, který měl nastartovat celou Ligu Spravedlivých, ale v tom případě bych klidně i upustil od toho opravdu velmi podivného záporáka, chrlícího pradávné kreatury a spíš bych se zaměřil na to, jak se vůbec tato parta samozvanců dávala dohromady. Další věc, která mrzela, bylo pořádné nevyužití netopýřího potenciálu (ano, asi o tom mluvím, protože je to můj oblíbenec), ale možná to bylo zapříčeněno i tím, že tvůrci nesehnali pořádný "batmanovský" hlas. Nicméně rozhodně tento animák nijak nenudí a každý přívrženec komiksových pláštěnek si tu najde toho svého a je občas zajímavé podívat se na tyto hrdiny i z jiného pohledu než jen z hraných filmů či seriálů. Na závěr snad jen taková pichlavá připomínka. To mají týpci z DC tak ve zvyku, že Superman s finálním "bossem" pokaždé jakoby zařve? Nebo jsem se jen stal obětí pouhé náhody? 60% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že se z mé strany jedná tak trochu o pokus, jestli se budu trochu chytat a jestli mě to zabaví, abych dal šanci i dalším podobným animovaným filmům. A výsledek? I když jsem ze začátku neměl potuchu na co koukám, postupem času jsem se do toho trochu dostával a na konci to už bylo celkem ok. To zasazení do minulosti mi ale nesedlo, stejně tak jako politický nádech. I když jsem to viděl v dabingu, potěší známá jména jako Lucy "Xena" Lawless nebo Neil Patrick "Barney" Harris. ()

Wabia 

všechny recenze uživatele

Sen snad každého fanouška superheroes. Všichni pohromadě. Co víc si přát. Jediné co bych mohl vyčíst je snad trošku patetický závěr. Ale jinak spokojenost:-) ()

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava, celkový dojem mi kazí pouze nerealističnosti (typu raketa padající skrz atmosféru a kosmonaut vlající z okna držící se pouze bezpečnostního pásu, atd..), které vážně nemusim ani u animáků, a taky Wonderwoman, pro její absolutní feminismus.. Plus je za Green Lanterna :) ()

Mistr_Moon 

všechny recenze uživatele

taková ta typická americká agitka o tom, že když se objeví velké zlo, jsou všichni ochotní se spojit nehledě na to zda jsi demokrat či republikán nebo nedej bože komanč. jinak děj mi přišel takový přeplácáný a pár hodin po shlédnutí si těžko na něco vzpomenu - jen to že tam byl zelený marťan co se umí měnit a chodit zdma a pak jakýsi velký létající talíř co valí potvory a parsky do všech stran. Jo a taky superman dostane na prdel a pak vyleze z mušle s ňákým týpkem. ()

kakyn 

všechny recenze uživatele

Bohužel neznám seriál a tak sem se vubec nechytal a věčí část filmu sem byl uplně mimo....zamotal sem se do toho protože se každých 5 minut skákalo z místa na místo a z děje do děje....ale i přesto mě to chytlo a bavilo. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Všechny tyhle animáky mají něco do sebe. Furt lepší, než zkoušet nějaké nové způsoby jak zaujmout. Animace super, příběh tak akorát a zástupci DC comics. To stačí k úspěchu. ()

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Mozno to je len tym, ze som serial nepoznal, nepozeral, ale toto ma nezaujalo. Ocakaval som ovela lepsi pribeh, spracovanie a animaciu nez to co som dostal. Celkovo z filmu mozem vyzdvihnut len cesky dabing, a to ze autori tu nudu nepretiahli na viac ako 71 minut, zato im dakujem. ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení a suprová otvíračka do světa DC. Vždycky jsem fandil více Marvelu a tak jsem si řekl že zkusím jeden animák od DC. A povedlo se výborně...dostalo se mi představení hrdinů, které jsem předtím neznal a probudil se ve mě zájem o další filmy a seriály. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Na filmovou Justice League si musíme ještě nějaký čas počkat, takže musíme vzít zavděk aspoň sérií animvaných filmů. Prvním z této série je právě Nová hranice a i když podtitulek zní jako další díl Star Treku, tak je to především příběh o zrodu Ligy spravedlivých. Děj se odehrává v 50. letech minulého století a musím uznat, že vykreslení této doby, ať už výtvarně či dějově, se tvůrcům povedlo na jedničku. Příběh se soustředí především na Hala Jordana a na jeho zrod v Green Lanterna, ale na scéně se objeví samozřejmě i další známi superhrdinové, ať už je to Flash, Batman, Superman nebo Wonder Woman. Bohužel tyto postavy nedostanou tolik prostoru, kolik by si zasloužily, což je dané také délkou filmu, která je okolo sedmdesáti minut. Zatímco první půlka je celkem zajímavá, tak druhá půlka, byť zahrnuje i bitvu ve které se superhrdinové spojí, už tak poutavá není, možná je to dané i hlavním protivníkem, který sice je ničivý, ale není tak ikonický a charismatický jako jiní záporáci v rámci DC Universe. Co je na Nové hranici zajimavé je fakt, že se o dabing postav postarala celkem známá herecká jména např. Kyle MacLachlan, Neil Patrick Harris, Lucy Lawless, Brooke Shields a další, takže z tohoto pohledu tvůrci také nic nepodcenili. Nová hranice má tak skvělé zpracování, zajímavé postavy, které však ještě netvoří jeden tým a příběh, který je slušný, ale mohl by být i lepší. Mé hodnocení je tak sice trochu přísné, ale protože jsem ještě neviděl další díly, tak si nechávám ještě určitý prostor pro jejich zhodnocení. ()

Reklama

Reklama