Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Hodne kvalitni alternat. verze pocatku JLA s podle me odvaznou retro stylizaci, ktera muze pusobit trochu jalove (stylem kresby), ale mne se opravdu libi. Zasazeni do 50. let a ery maccarthismu je podle me povedene. Kdo tento termin nezna, asi velkou cast filmu nepochopi. Byl to zkratka podobny stihomam a demagogie jako propaganda proti imperialistum u nas. Akorat ze v US to bylo naopak a byl to hon na komunisty. A v tom duchu i na superhrdiny v tomto snimku, kteri zpocatku nejsou zrovna oblibeni, protoze jsou "jini" a to je podezrele. Kazdy si tedy vede svuj soukromy boj za spravedlnost tak trochu v ustrani nebo utajen, ale kdyz prijde uhlavni nepritel, je nutno se spojit a zapomenout na malicherne sarvatky. Je to myslenka vpravde americka a ja proti tomu nic nemam. Je to navic podano stejnym "budovatelskym" stylem jako teze socialismu kdysi u nas a v zemich vychodniho bloku (coz je docela usmevne a je na tom videt, jak ty ideje byly vlastne na Zapade i Vychode naoko stejne - jen ta realizace byla u Americanu svobodnejsi). Dycha z toho zkratka retro starych kreslenych casopisu (neco jako Rychle sipy), ale cilem tu je preziti lidstva a sjednoceny boj proti nepriteli. A tak to ma v hrdinskem komiksu byt. Zaporak je sice trochu abstraktni forma zivota - jakesi Centrum, ktere oplyva schopnosti rodit dinosaury - ale jinak je zbytek velmi povedeny a kazdy clen JLA tu ma rek bych srovnatelne prostoru. Kazdy prilozi ruku k dilu, protoze jen spojenymi silami lze dosahnout vitezstvi. Navic jsou i v dabingu zajimavi hoste, kteri jinak u DC toliko nedabuji: "Cooper" MacLachlan, "Xena" Lawlessova, "Sberatel kosti" Boreanaz, "Barney" Harris nebo Brooke Shieldsova. No a uplne nejlepsi je stejne ta zaverecna, jakoby "Keneddyho" rec. Tu proste bastim: "I'm asking each of you, to be pioneers towards that new frontier..." ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi retro štýl, záverečný preslov a že sa ukázal aj Green Arrow, ale podotýkam len ukázal, lebo bojovať ho neuvidíte. Inak úplná slabota, a pritom úvodný prológ vyzeral sľubne. 50 minút sa nám tam predstavujú superhrdinovia, no aj tak ich poriadne nespoznáte a zvyšný čas je akcia, ale nato že tam bojuje partia superhrdinov s armádou dinosaurov je tá akcia dosť nezáživná. A k tomu hneď na začiatku súbojov odrovnajú Supermana, ktorý sa tam ukáže až keď je po všetkom. A nepomáha tomu ani tá seriálová animácia. To sa nedá ani porovnať s filmom Liga spravodlivých: Vojna. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu povedlo. Možná jsem tak nadšený i proto, že jsem nečetl původní komiks, a tak jsem si až zde vychutnával plnými doušky všechny ty narážky a jak krásně postavy zapadají do příběhu. Například skvělé odůvodnění, proč Batman, hrozivá postava noci, má pomocníka Robina - po neblahé zkušenosti s vystrašením zachraňovaného dítěte chtěl trochu ubrat na děsivosti a přidat i ten kladný element. To je také vidět na změně jeho kostýmu - nejdřív má hororový ušatý, který byl použit v jeho úplně prvních komiksech na konci 30. let, pak přejde na svůj o něco veselejší, taktéž takto v dalších komiksech změněný. Z narážek na komiks jsem byl také nadšený z využití pravěkého designu bat-letadla. Dále se mi moc líbily ne-dětské scény typu havarující Hal Jordan nebo Martian Manhunter sledující televizi... Přece jen už začátek, ve kterém vypravěč spáchá sebevraždu, naznačuje, že tento animáč rozhodně nebude jenom pro děti :) Pro komiksového fandu je tohle fakt jízda. Co se týče záporů, tak animace mi občas přišla krásná, občas příliš dětská (např. příliš si podobné obličeje). Taky mi třeba neseděl Batmanův dabér. Ale jinak opravdu výborný superhrdinský animovaný film, který mě svou kvalitou příběhu a pečlivosti v dané tématice (DC superhrdinové v 50. letech) neuvěřitelně překvapil. Paráda. (8/10) ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Předchůdce vynikajícího počinu Justice League: Crisis on two Earths se ke mně paradoxně dostal až nyní. Nutno podotknout, že jde o diametrálně odlišný snímek a to jak svým pojetím samotné Justice League, tak animací, příběhem a vlastně i dobou v níž se odehrává. Nová hranice se totiž překvapivě oblékla do retro kabátu a to v mých očích značně slušivého. Atmosféra padesátých let na mne skutečně dýchla. Stejně tak mě potěšila zmínka a zároveň mírné využití McCarthismu. Film je vlivem velkého počtu hrdinů a jejich představování chvílemi roztříštěný, to mu však jsem ochoten odpustit, stejně jako lehce předimenzovaný závěr. Animace pak vzdává hold i původním komiksovým ztvárněním kostýmů jednotlivých superhrdinů. Sečteno a podtrženo - Nová hranice se povedla. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Velmi potěšující (stejně jako u Ultimate Avengers) je, že si tvůrci mohou dovolit mnohem odvážnější a ultimátnější námět - mimozemšťani by zřejmě v AAA hrané verzi neprošli. Je bohužel nutné, abyste měli základní ponětí o DC universu (ne pouze z filmů - můj případ), protože pouze se znalostí Batmana a Supermana, hlavně na začátku, nevystačíte. Perfektní je atmosféra 50. let a studené války a vůbec syrovost, kterou jsem rozhodně nečekal. 70 % ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)
  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)

Reklama

Reklama