Reklama

Reklama

Witchcraft: Vražedná magie

  • Itálie La Casa 4 (více)

Duchové minulosti se střetávají se žhavou přítomností v příběhu šťastné manželské dvojce, která traví noc odříznutá od světa ve starém hotelu na odlehlém ostrově. Těhotná Jane (Linda Blair) prožívá svou nejhorší noční můru, když zjišťuje, že její nenarozené dítě má být obětováno satanskému kultu. Pomalu přestává rozlišovat, mezi realitou a hrůznými vizemi, kterým nedokáže zabránit ani zoufalý manžel Gary (David Hasselhoff). A před vražednou magií přestává být úniku. (Řitka video)

(více)

Recenze (41)

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo uchádzajúci, slušný a znesiteľný čarodejnícky taliansky osemdesiatkový horor, ktorému príliš neubližuje ani prítomnosť Davida Hasselhoffa. Naopak, aspoň vďaka nemu tempo neuvädne ani v scénach, v ktorých sa nič nedeje. Čakal som ťažké komediálne béčko a ono to napokon bol vlastne fajn vážny (relatívne) horor (s nenáročným scenárom). Svoje robí výprava rozľahlého, vyľudneného hotelového pobrežného komplexu. Naopak, zmiešané dojmy som mal z prvej polovice, kedy som mal pocit, že nesledujem ani tak horor, ako skôr osemdesiatkovú spielbergovčinu s deťmi v titulných rolách. Čo bolo v rozpore s krvavými (a sem-tam mierne erotickými) momentmi. Ale inak si to ako celok myslím tie 3* ako-tak zaslúži. Produkcia: Joe D ´Amato (Beštia z hlbín, Tarzan X, Porno Holocaust, Hrôza na javisku, Antropofág). ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Tohle je první díl Witchcraft, který jsem viděl a popravdě mě na další díly moc nenalákal. Věděl jsem, že se bude jednat o pořádně béčko, ale bohužel mě film nebavil a ani mě nerozesmál. David Hasselhoff je sice k smíchu, to je pravda ;-), ale moc toho nezachrání. Nakonec -3/10* za pár světlejších okamžiků (pečení v krbu, šití úst..). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pěkné ženské, pěkný ostrovní barák, pěkné probodnutí mečounem, jinak ale blbé a nudné. Na řadě míst jsem se od srdce zasmál, třeba když na začátku nemůžou ti borci dohonit těhotnou ženskou nebo při tom jakože strašidelném efektu, kdy nějaká postava padá a křičí a je to červeně nasvíceno. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

To bylo tak neuvěřitelně stupidni až to bylo docela srandovní. Pro "běžného diváka" diváka znamená tento film okamžitý a jasný odpad, ale jak je vidět ze zdejšího hodnocení (které bylo ještě v červeném, když jsem si to kupoval) si to vybírají většinou ti správní lidé. Já sice považuju horror za svůj hlavní žánr, někdy se rád podívám i na nějaký ten silně béčkovější, ale tohle bylo moc. Přece jen však tomu tu jednu hvězdu dám, má to něco do sebe. Jinak se tu nebudu rozepisovat a v podstatě bych souhlasil s komentem AGAMENONA. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som si išiel pustiť snímok "Witchcraft: Vražedná mágia" mal som rozporuplné pocity. Bol natočený v osemdesiatých rokoch minulého storočia, čo považujem za zlatý vek filmového horroru. Lenže jednu z hlavných úloh stvárnil David Hasselhoff, ktorého mám zafixovaného ako mizerného herca. Režíroval to Talian. Pre talianskú horrorovú tvorbu mám slabosť, ale meno Fabrizio Laurenti mi nič nehovorí. Námet vyzeral zaujímavo, avšak komentáre divákov sú prevažne negatívne. Fakt som nevedel, čo od tohto filmu čakať. No pozrel som si ho a tak môžem skonštatovať, že distribučný slogan z dvd obalu je výstižný. Je to americké béčko v brutálnom talianskom štýle. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Béčko jako vyšitý,ale mě se to líbilo,taky jsem ujetá,co chcete. To byl tedy spolek lidí,chamtivá manželka s kterou si zapálili v krbu,moc dobře nehořela,její manžel strachy vykrvácel s přispěním panenky voodoo, jeden páreček milenců,kterým se zachtělo si trochu užít,chtíč se někdy nevyplácí. Je tu jedna panna na kterou si brousí zuby její přítel(David Hasselhoff), ale už to nestihne, protože jí o hlídané pannenství připraví sám satan, který mohl vypadat líp.Taky je tu jeden malej zvědavej kluk.A těhotná holka,která se bojí o své nenarozené dítě a té se nakonec zmocní právě ďábel,jehož pravou rukou je Černá dáma,bývalá herečka,která se potlesku,ale asi nedočká. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá část série o strašidelných domech by se klidně mohla jmenovat Dáma v černém, jelikož tahle tajemná postava (Hildegard Knefová) postupně přebírá hlavní roli. Lidé uvěznění ve starém hotelu na ostrově, kde se kdysi upalovaly čarodějnice, až pozdě zjistí, že sem byli úmyslně vylákáni a že jejich osud je zpečetěn. Následuje řada bizarních úmrtí, kde nechybí sešívání rtů, vyuzení v komíně, ohnivý kříž či pukající tepny. Ostatně právě konce jednotlivých postav patří k tomu nejlepšímu spolu se snovými scénami, procházením různými portály a pobíháním dlouhými chodbami, co připomene filmy D. Argenta. Bohužel nudná vata mezi napínavějšími scénami zbytečně film natahuje a nabourává tempo i atmosféru. Ani po letech mě snímek příliš nenadchl, hodnocení ponechávám. ()

3497299 odpad!

všechny recenze uživatele

Kombinace nedělně-odpolední pohádky a gore scének + David Hasselhoff. Už z toho nechci nikdy vidět ani kousek. Frustrující zážitek. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ešte o niečo horšie ako La Casa 3, akurát tu je David Hasselhoff a spektakulárne zlá Linda Blair, ktorá sa v závere snaží naviazať na svoju najslávnejšiu rolu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Môj Bože! Pri niektorých filmoch človek nevie, či to autor naozaj mohol myslieť vážne - či sa smiať alebo plakať - a čo si vlastne myslieť. Witchcraft je jeden z tých filmov. Ukážkový prípad dysfunkčného hororu, v ktorom je všetko na smiech, všetko je lacné a nezvládnuté, televízne. Krv ružová, herecké výkony nulové a keď si Zlo niekoho podrobí, prebieha to za divnej hudby, kriku a neskutočne - ale vážne, že nehorázne - nepodareného efektu červeného tunela á la paródia na Vertigo. Vlastne už samotný casting sľubuje dobrú zábavu. Pozeral som to samozrejme kvôli Linde Blair, ktorej záverečné hrôzostrašné pohľady sú tým zďaleka najvtipnejším na tomto vtipnom filme, a čo do zlého herectva prekonáva ešte aj toho smrteľne vážne sa tváriaceho, pred-baywatchového Hasselhoffa. Už dávno som si povedal, že vyslovené trashe budem hodnotiť srdcom a tak v rámci objektivity dávam aspoň tie dve hviezdičky, aj keď kvality na tomto snímku nejde ani len hľadať. Dve hviezdy za onu megahumornú Lindinú pekelnú kreáciu, super titulkový song, luxusné kozy Leslie Cumming a za tú hodinu a pol, čo ma dokázal Laurenti svojim blbým filmom obstojne baviť. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem měl jako malý na vhs s divným over. dabingem. No ale pravda je v tom že jsem ho nikdy nedokoukal protože jsem se bál, dnes když jsem strachu zbavený jsem jen kroutil hlavou čeho jsem se to jako bál? Film docela dost často selhává po hororvé stránce, at se herců či atmosféry týče. Těšil jsem se bud na duchařinu nebo dávku gore a nedostal jsem téměř nic. Pravda je že pár scén je skvělých(soulož s mrtvolákem), ale je tu strašně moc keců, které jsou slabé a dost nudí. Atmosféra je prakticky nulové, čekal jsem od ní hodně. A Hajzlhof je šílenec. Jediný co mi utkvělo v paměti je právě konec s Blair. Ale jinak nuda a pro mě celkem propadák, ale to neznamená že se do průměru nevejde, jen si ho nejspíše už nepustím, některé vzpomínky z dětsví bych oživovat neměl. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, krásné exteriéry, perfektní barák, a přesto taková sračka, jak jen to jen možné? Ten film prostě nemá koule, chybí mu šťáva, tu do něj měl vnést režisér, jenže on asi nebyl ta správná volba, sccénář ušel, sice by potřeboval trochu upravit, ale nic moc velkého, hlavně první třetinu, ta byla tak neskutečně nudná, nic se nedělo, měl jsem chuť to vypnout, navrch ty odporně otravné postavy, přesně typově obsazené (hlavně dědula jel, ten mohl hrát zombíka z fleku), kterým jsem přál smrt hned od první chvíle a užíral sem se, že to tvůrům trvá tak dlouho (tu starou babu bych zmlátil praklem do krve hned mezi futrama), nejsympatičtější postavou tak zůstal Hajzhóf se svou buchtou. Zbytek už nestojí za řeč, hudba nezajímavá, atmosféra žádná a ta stará mukýna, co si to tam špacírovala, byla nejžhavějším kandidátem na nejvíc zbytečnou postavu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nadržený Hasselhoff, nulová atmosféra, občasné krvavé scénky. K takovýmto "skorohororům" jsou jakékoliv komentáře zbytečné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film nám nabídl spoustu zajímavých i nezajímavých prvků. Začneme třeba hudbou. Ze začátku se mi melodické mystické rytmy celkem líbily a vzbuzovaly ve mně zvláštní pocity a očekávání co se bude dít. Jenže se pořád opakovala a začala nudit. Postupem času se objevovaly jiné skladby a tóny a začalo to být opět příjemné na poslech. Za to scénář se pořádně vyřádil a přeléval se z nudy do napínavých pasáží jako na houpačce. Začátek mi přišel dost klišovitý a neustálé přemlouvání k sexu začalo být po chvíli nudné. Což o to, herečka to byla pěkná, ale její ochrana panenství mě po chvíli přestala bavit a já čekal, kdy začne nějaký masakr. Ten se ovšem nekonal vůbec jen pár scén bych označil za velice zajímavé a dalo by se říct chvalitebné. Krev ovšem vůbec nevypadala jako krev, nýbrž stříkající malinovka což nesnáším a hodnocení tím musí jít hodně dolů. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Trochu nesouměrnej film, skvělé scény se střídají s nudnýma a nicneříkajícíma. Je ale lepší, než by se po zjištění, že tam hraje Mitch Buchannon (Hasselhoff), mohlo zdát. Ono Hasselhoff je jeden z mála, kdo podává nějaký výkon. Pár dobrých scén - nadrženej Hasselhoff a jeho rozpačitě frigidní přítelkyně (občas už vypadá jako že by jo), naprosto skvělá a strašidelná stará čarodějnice, zašívání úst, znásilnění ďáblem s opravdu nechutným ksichtem..... Vůbec to není ztráta času, nějaký extra zážitek ale taky ne, něco mezi tím.... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto je štvrtá časť, nie moc dobrej serie. Každá časť je troska odlišná od tej predchádzajúcej a táto sa odohráva na opustenom ostrove v jednej budove z niekoľkými postavami. Znie to super atmosféricky, ale to by musel do rúk chytiť schopnejší režisér, lebo tento s tou atmosférou nevedel vobec pracovať. Je tu niekoľko slušných vrážd, ale ktoré nemali až tak čo ponúknuť, keď cele to dianie okolo nich bolo chaotické a tupé. Naozaj niektoré sceny mi prišli neskutočne parodické až trápne, do toho neherectvo dvoch hviezdičiek a tak ma viac napadá myšlienka, či to naozaj nebol pokus o nejakú hlúpučkú paródiu na čarodejnícke horory. Film rýchlo odsypal a aj keď bol poväčšine vyplnení bizarnosťou a klišéovitosťou, dnes to cítim na slabé 3*. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Míče Bjůkenenů a druhá za hezká prsa hlavní představitelky zbytek byl tak trošku mimo...nestrašilo to...nebavilo to ale je fakt že ta ženská na konci měla super hala bala účes skoro jsem jí ho až záviděl. Jinak Davídka (pravé jméno Míče) mi bylo líto...celej film se snaží zasunout svůj kord do ženy a nakonec zasunou kord do něj...avšak nebojte on je statečný a díra v zádech ho přece nemůže dostat...nebo jo? No podívejte se sami třeba vás to bude bavit u mě to tedy nepochodilo zrovna nejslavněji ale scéna kdy otravné ženské zašijou papulu se mi líbila už díky tomu že jsem věděl že tu mordu bude konečně držet...doporučují čtyři čarodějnice z deseti PS : Ženská celkem frajerka jak jim v devátém měsíci těhotenství zdrhala...ta když to natáhla to byly fofry no nééé? :D ()

Morloth odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda, šeď, nuda, šeď. Přidejte k tomu naprosto trapné herectví, Davida Hasselhoffa, filmařské neumětelství a máte horor jak poleno. ()

Reklama

Reklama