Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard, Ron, Jonathan a Tim jsou čtyři kamarádi ze studií, kteří mají zvyk se jednou za rok na několik dní sejít v pronajaté vile, pořádně si vyrazit z kopýtka a hlavně odpočinout od rok co rok prázdnějšího života, jehož mladistvým ideálům zůstali na míle daleko. Letos je jim už čtyřiačtyřicet, což v tomhle věku stačí jako důvod, proč to oslavit. Den za dnem splývá v jednom velkém drogově-alkoholovém opojení, když tu se přihodí něco, co razantně zasáhne jejich životy a změní je jednou provždy. (dopitak)

(více)

Recenze (43)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ohromujúce a pocitovo valcujúce. Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide o niečo jednoduché a primitívne, kde sa dosť veľa času iba chlastá a droguje, no pozornejší divák si za tým všetkým všimne podstatne viac. Vzhľadom k pointe to ani inak vykresliť nešlo. Všetko tu má svoj zmysel a jasný význam, aj ten chlast a drogy. Lenže ten, kto neoplýva aspoň štipkou empatie a nedokáže sa vcítiť do postáv, si ani z filmu nič neodnesie. Ostatných to však vnútorne roztrhá na franforce. To je na tom to krásne. Ide predovšetkým o pocitovú záležitosť. Zábavné je, že ani k myšlienke filmu sa nedá nič konkrétnejšie napísať, človek by začal okamžite spoilovat, bez toho to nejde. Jedno však viem naisto. Tento film nie je pre žiadnych romantikov, optimistov ani pre večných snílkov s hlavou v oblakoch. Ide tu totiž o čistú esenciu depresie, pesimizmu a dezilúzie, a to v tej najčistejšej forme, ktorú takýto divák rozhodne nestrávi. Na to treba mať z tohto typu drám už niečo napozerané. A tiež je bonusom, ak to pozerá divák v podobnom veku ako boli tí štyria kamaráti vo filme. Je to škoda, pretože tento film si červené čísla rozhodne zaslúži, ide o niečo výnimočné a emotívne veľmi bohaté. ()

teutates odpad!

všechny recenze uživatele

Vyjebali se mnou, jen co je pravda… "Sex, Drugs and Rock 'n' Roll", v tak depresivní premise, která staví na jedinečném pocitu, který kluci cítili před 25 lety, boží píčovina leda tak. Nefunguje to od samého počátku, pohledy do blba, schlastaná kamera, s které i já potřeboval ibalgin a nakonec ta nevšedná myšlenka. Bratrstvo neohrožených debilu, kteří za „normálních podmínek“ přehodnotili životní postoj a rozhodli se ho razantně řešit na základe paktu z mladí. Film stal za starou belu, každopádně těším se na rozebráni (snímku samozřejmě) místními pseudo***, který v tom najdou šifru mistra Leonarda. Málokterý film mne natolik najebe abych hned napsal koment. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Věrohodně zahrané! Tak, že jsem měl chuť skočit z balkonu... Tolik humbuku kvůli 25 let starému cáru papíru, tomu se dá jen těžko uvěřit. 60% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Chlapci moji ... vaše problémy, "dobabrané" životy a vašich démonov ten chľast a drogy neprevalcujú, a to teda doktorko miešal bombastické koktejly, ale ešte viac umocnia. A do toho ten starý sľub, ktorý rozoberať nemienim. Muzika fantastická, spolu s ňou z toho išiel ten správny fíling ... žiadna sranda. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vida, jak se dá šikovně zamaskovat sektářství. Zvláštní film, který mě ale vůbec nebavil a už jsem se těšil, až i poslední... Ono totiž pointa je věrohodná asi jako dobré úmysly člena Věcí veřejných. Konzumenti lehčích i tvrdších drog ale budou nadšeni. Carla Gugino je docela sexy, Arielle Kebbel úplně. A třetí vzadu, pornohvězda Sasha Grey se nesměje, ale ukáže prsa. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Partička čtyřicátníků, která si chce užít co to dá ale vše se zvrtne na pro všechny neúnosnou úroveň. Slušní herci zachraňují poněkud roztahaný děj a příliš vlažné tempo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdybych si dal pár lajn a flaškou whisky zapil nějakej ten papír, možná by se mi tenhle psychotrip podařilo zvládnout lépe. Takhle jsem viděl jen roztahanou klipovitou nudu, která sice měla pár momentů, které by stály za zaznamenání, kdyby ovšem nebyly utopené v té skákající kaši. Herci se snažili, soundtrack byl dobrej, ale pro mě to bylo celkově nestravitelné. 10% ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

"Tak hrozně moc se bojím. Proč tohle děláme?" "Nemusíte to dělat." Nevím, jestli to je tím množstvím vypité Tullamorky, nebo tím filmem, ale cítím se, jako by mne někdo rozsekal na malý kousíčky, a pak slepil jinak, než to bylo. Totální kalba, která se změnila v totální depku. Zní to divně, ale ti chlápci si mne prostě získali, i přesto, že více než dvouhodinová stopáž mi přijde trošku přehnaná. Taky nesmim opomenout výbornej soundtrack, těch několik starých dobrých fláků, který jsem poslouchal jako punker, potěšilo. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Pařba v moralistickém limbu. První hodina vážnější verze Hangoveru, druhá hodina zatraceně temné drama. Nelehké na strávení (otrávené dopředu chápu a rozumím jim), ale ta celková psychedelická forma mi neuvěřitelně padla do noty. Brilantní režie, nekompromisní ústřední čtyřka (tak všimne už si někdo toho Janea?) a depresivní atmosféra. Tohle ve Varech loni zatraceně chybělo. 8+/10 ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

No safra. Taková malá filmová rapsodie. Deprese, přátelství, drogy, deprese. Režije prvotřídní. Kamera plus hudba mi zadělala na zvláštní náladu a silný dojem. A Thomas Jane konečně v něčem dobrém. Kéž by se dalo vyhnout té zločin větřící policistce. -"To forget this feeling is to fail. And if we forget..." ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Kravina.První hodina na hovno,člověk kouká na partu zchlastanejch kámošů,a sám má žízeň jak prase.Druhá polovina plná keců,a pointa.No ,nevim,ale nevěřim.40%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pět kámošů po čtyřicítce se sejde každoročně na týdenní pařbu ve vile na pobřeží. Všichni jsou nějakým způsobem v krizi zřejmě středního věku. Mládí a jeho plány jsou pryč, zbyla deziluze a málo sil pokračovat. Taková věc se dá natočit mnoha způsoby a ten, který zvolil režisér je jeden z těch méně vhodných. 40% za hudbu k filmu. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Krize středního věku s velkým Ká. Trefné obsazení, soundtrack a na místy skoro jen konverzační film povedená a chytlavá atmosféra. Těžko říci proč, ale nadmíru koukatelné. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuju všem těm citlivým, romantickým a věčně optimistickým povahám. Nedoporučuju ani těm samozvaným psychologům, kteří zkoumají logiku a uvěřitelnost každé pointy. Jedinci s nadhledem, se sklony k cynismu a s nějakou tou černou skvrnou na duši - to je ta správná cílová skupina! ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Je to sonda do vaší mysli. Hodně drsné, hodně depresivní, hodně emotivní, hodně všeho ... Konec trochu předvídatelný, ale i tak celkem parádní jízda. Není to film pro každého. Hudba výborná, herci vynikající a nad tím vším stojí Thomas Jane. Něco mezi 70% - 75% ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Každý z těch čtyř měl svůj zdroj neumlčitelného smutku. Problém však byl v tom, že všechny čtyři dílky měly zapadnout v konečnou mozaiku zmaru, která se navíc měla zhmotnit v krví ztvrzený list klukovské úmluvy. Tahle mozaika, zatímco v jednotlivých svých elementech byla působivá(I díky výborným hercům), tak jako celek byla nekompaktní, neuvěřitelná....myšleno k neuvěření. Taková koncentrace sebedestruktivní frustrace byla na jednu sešlost prostě moc a důvod ukončení toho všeho na pokyn dávného slibu reálnosti nenapomohl. Přesto si film za výtečnou sondu do strastí pětačtyřicátníků, do spektra tragédií, které se nedají překonat, i do složité psychoanalýzy všech těch sešlostí s přáteli z mládí(která často místo odreagování přinášejí muka melancholie)......přesto si za ní film zaslouží kladné hodnocení. 70% ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tohle je... prostě drsný. Šílená jízda do nejhlubšího a nejtemnějšího pekla mužské krize středního věku, touhách, očekávání, seberespektu a rocknrollu. Dámské publikum nemůže nikdy ocenit a pánské publikum si po tomhle zážitku bude chtít sednout do prázdné místnosti, zapálit si svoje poslední cígo, otevřít svoji poslední flašku whisky, poslouchat, přemýšlet a vzpomínat... http://www.youtube.com/watch?v=5494M9IcX9A ()

Reklama

Reklama