Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (139)

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Nejsou to úplný čtyři, ale jo... nebudu suchar. Love and Other Impossible Pursuits je snímek, který třebas není silný v jednotlivých fázích děje, nicméně jako celek stojí za zamyšlení. V životě se může udít spoustu nečekaných kratochvílí a jen ti silní a s odhodláním jim můžou naplno čelit vstříc svému štěstí. Film takhle patetický rozhodně není, nejde ani o přehnané drama, spíš takový vhled do jedné životní události, situace, období, které podává poměrně věrohodně. Příjemně zapůsobili také mladík Charlie Tahan a samozřejmě moje jedinečná Natalie. Vlastně nad tím obsahem i přemýšlím, takže svoji roli tenhle film splnil. (75 %) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výborně napsané dialogy a postavy z masa a kostí dělají z tohohle melancholického dramatu příjemné setkání. Příjemně ale není postavě Natalie Portman, která v sobě vstřebává nejednu emoci (ztráta vlastního dítěte), odolává útokům vzteku bývalé ženy svého manžela a pozvolna nachází cestu k nevlastnímu přemoudřelému synovi, který vzešel právě z manželství, které sama položila na lopatky. Solidně odvyprávěný příběh bez výrazně hluchých míst srdce zřejmě nikomu neutrhne, ale potěší minimálně hereckými výkony (i kdyby Portman servírovala jen jeden jediný utrápený kukuč, tak ji to diváci budou rádi baštit – včetně mě), hudbou a vydařeným scénářem. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pomalý a posmutnělý snímek, kde se toho moc neděje. Soustředí se hlavně na pocity hlavních hrdinů. Rozčilovalo mě, jak se skoro nikdo nestaral o toho malého kluka, který přišel o rodinu, musel si zvyknout na macechu i na smrt nevlastní sestry a všichni ho v tom nechali plavat a sobecky řešili jen sami sebe. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Dívá se na to dobře, což o to, ale čekala jsem, že příběh bude ještě silnější a vyhrocenější. Takhle se jedná o mix Druhé nebo první s jakýmkoliv jiným filmem o úmrtí dítěte. Portman je výborná, zbytek castu je směsice lidí, které bych si nikdy nepředstavila společně v jednom filmu. Pokud má na mě drama dneska udělat dojem, mělo by mít víc než jen uslzené oči Natalie Portman a konec zahraný na jistotu. 3,5* ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nesnáším filmy o nevěře a lži, kde se navíc těšíte na Natalie Portman v hlavní roli a ona vám předvede výkon, kdy se chová jak naprostej blb, kterýmu by jeden facan nestačil. To je ale uplnej bobek oproti tomu malýmu smradovi Williamkovi, kterýmu bych nejradši každou chvilku šlapal na jeho roztomilej kukuč a liskal mu tlamu hlava nehlava! Ovšem se zde objevuje i skvělá "přátelská" Phobe Lííísa, která je při každým jejím slovíčku nejen na dělo, ale na dvě! Dramata jsou krásné žánry, ale prosím podávat jinak než jako Lásku a jiné nádherné kratochvíle! 10% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Ayelet Waldman. (pufina)
  • V jedné scéně tvrdí Emilie Willovi, že i když vystudovala Harvard, je to škola na nic. Natalie Portman opravdu vystudovala Harvard, a to v oboru psychologie. (Brousitch)

Reklama

Reklama