Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Recenze (139)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že místy mně bylo Natálinky fakt dost líto, protože co si tam občas vyslechla, překonalo i legendární Kostnický bláboly na adresu Jana Husa. Na druhou stranu přišlo mně to tak moc silný ze všech stran, až to působilo trošku nereálně. Herecky zahraný výtečně, ale fakt jsem dvě tváře,m jedna má slzy a druhá cynickej výraz z něvrohodnosti, říkající a proč tam nepřišli burzovní makleéři a neobvinili Natálinku, i z toho, že zavinila hospodářskou krizi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem si během tohodle filmu uvědomil, že jsem dlouho nikde neviděl Natálku Portmanovou. A Lisa Kudrow taky velice příjemně potěšila. Celkově mě bylo smutno z toho, že na Natálku padá jedna životní jizva za druhou a ne a ne mít naději v lepší budoucnost. Pak se ale veškeré její problémy začnou řešit a nejvíc se mi nakonec líbilo, že i když se na Natálku sypalo tisíc a jedna životní útrapa, scénáristi si dali tu práci, aby ji konečně učinili šťastnou. Hezký film. O životě, s dobrými herci a dobrou hudbou. Co víc si přát. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Chytlo mě to. Dívala jsem se na její duševní úskalí, nechopnost se vyrovnat se smrtí a ona to hrála tak přesvědčivě, až mi z toho bylo smutno. Scotta už jsem dlouho neviděla, takže jsem ráda, že jsem ho tu zastihla, byl skvělý. V Lise jsou Phoebe ani za mák neviděla. Tohle lidské drama se mi moc líbilo - hereckými výkony, průběhem, charaktery. Tím, že je v některých případech velmi těžké si odpustit. Natalie se mi tu mnohokrát více líbila tady než v Černé labuti. Silné 4*. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že film s tak silným dramatickým potenciálem, příznivými komentáři a především s půvabnou Natalií Portman mě zklame natolik, abych nakonec neudělil ani průměrné hodnocení. Za jediný skutečný klad považuji právě přítomnost Natalie, která prakticky nesleze z obrazovky. Za podobnou dramatickou roli by leckterná seriálová hvězdička udělala prakticky cokoliv. Natalie je nejen pohledná, ale i talentovaná herečka, takže po této stránce jí není co vytknout. Jenže scénář film kormidluje do těch nejprovařenějších vod hollywoodského studiového mainstreamu s citovým vydíráním, knižními dialogy, přemoudřelým děťátkem a typickým happyendem. Hudba je vážně srdcervoucí, a to bohužel myslím ironicky, ale film sráží o dvě třídy zpět především dialogy. Věty typu snad jsem nebyl dobrý manžel, ale myslím, že jsem dobrý člověk, nejsou nic proti tomu, co je scénárista ochoten vložit do úst svých hrdinů v klíčových momentech. Scénárista si sice hraje na velké drama, ale k opravdovému střetu a zásadnímu konfliktu nemá odvahu. Soužití dětí s novými partnery jejich rodičů mívá často mnohem horší průběh i přes ty nejlepší úmysly dospělého. A ještě jedna věc mi vadí. Člověk by při sledování americké studiové produkce snadno nabyl dojmu, že americká společnost se skládá takřka výhradně z elitních právníků, prestižních lékařů a úspěšných podnikatelů, kteří považují za naprosto zásadní, aby se jejich ratolest dostala ze soukromých jeslí do prestižní mateřské školky a odtud na exkluzivní soukromou základní školu považovanou za přípravku na Harvard. Jejich spolužáci mohou mít i jinou barvu pleti, ale nikdy nesmí být z jiné společenské třídy, prostý plebs by patrně mohl jejich děti kontaminovat. Jo jo, i vláda meritokracie může být někdy k zblití. Celkový dojem: 40 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

I přes zdejší hodnocení jsem čekal trochu silnější drama. Téma filmu bohužel nenaplnilo svůj potenciál a v takovém případě už záleží jen na hereckých výkonech a konci (v tomhle případě žádném objevném). Celý snímek musela táhnout samotná Natálka, k tomu ještě s ne úplně dobře napsanou postavou, a aby toho nebylo málo, tak tady byl ten protivný kluk (přemoudřelé americké děti mám tak nejradši) a Lisa Kudrow v roli krajně nepříjemné semetriky (alespoň, že jsem v ní neviděl Phoebe). Takže se své výše zmíněné oblíbenkyni omlouvám, ale tohle už na 4* bohužel není. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

| Scenár: Don Roos / Ayelet Waldman | Hudba: John Swihart | Produkcia: Carol Cuddy, Marc E. Platt, Natalie Portman | Distribúcia: Incentive Filmed Entertainment | ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nejspíš nejsilnější role Natalie Portman (kdepak Black Swan!). I když ji nemusím, tak v tomhle filmu mě dokázala rozplakat. Jako macecha byla hrozná, ale dalo se tomu i zasmát. Celé drama se potýká a zaobírá převážně Isobelinou smrtí, smutkem, který po sobě zanechala a otázkami "proč". Zkrátka silný citový zážitek, který nenechá nikoho chladným.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama, které se stává dokonalé až ve svých posledních dvaceti minutách. A to je škoda. Love and Other Impossible Pursuits řeší hned několik otázek, které se mohou kdykoliv dotknout každého z nás (nevěra, úmrtí dítěte, vztahy v rodině) a co mě překvapilo, každé z těch témat dostane svůj patřičný prostor k nějakému "vyřešení". Jinak Natálka opět předvedla, proč ji považuju za jednu z nejlepších současných hereček. Kupodivu se mi líbila i Lisa Kudrow (ta stíhačka jí sedla) a hodně velké plus pro Scotta Cohena, který vedle Natálky překvapivě nezaostával. Jak říkám, kdyby celý film byl tak dokonalý, jako posledních dvacet minut, dal bych plný počet a ani bych nemrkl. Takhle "jen" dost silných 80 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výborně napsané dialogy a postavy z masa a kostí dělají z tohohle melancholického dramatu příjemné setkání. Příjemně ale není postavě Natalie Portman, která v sobě vstřebává nejednu emoci (ztráta vlastního dítěte), odolává útokům vzteku bývalé ženy svého manžela a pozvolna nachází cestu k nevlastnímu přemoudřelému synovi, který vzešel právě z manželství, které sama položila na lopatky. Solidně odvyprávěný příběh bez výrazně hluchých míst srdce zřejmě nikomu neutrhne, ale potěší minimálně hereckými výkony (i kdyby Portman servírovala jen jeden jediný utrápený kukuč, tak ji to diváci budou rádi baštit – včetně mě), hudbou a vydařeným scénářem. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, co je na tom za drama, když cokoli co hlavní postava udělá, skončí průserem. Podle mě je tohle spíš jednotvárná přehlídka deprese na sto způsobů, kterou určitě nedoporučuju nikomu, kdo má nějaký pochybnosti o životě. Mně se tak ulevilo, když zazvonil zvonec, že jsem šel sám od sebe umejt nádobí. I to mi totiž přišlo zábavnější. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Slušná náložka na mojí palici. Kór, když mám sám, v tuhle chvíli dvouměsíční dceru. Skvěle zahrané a zrežírované drama, podpořené dobře vybranou hudbou. Za mě 84% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Byť se v žánru píše něco o komedii, najdete maximálně lehké náznaky rodinné komedie, jinak je to drama vážnějšího ražení, které právě rodinné prvky místy odlehčují. Chci tím říct, že to není ten pravý film, pokud byste si chtěli na party pustit něco vtipnýho. Film je o narození a ztrátě dítěte a popisuje pocity, které s tím souvisejí. Měl světlejší stránky (skvělá Natalie), ale i stinné, kdy se od diváka patrně čekalo dojetí, ale já se spíš díval na hodinky a říkal si, že tohle jim nežeru. Vcelku mám dobrý dojem, ale jak jsem už napsal - je to hlavně drama, takže ode mě průměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Natalie vyzerá úžasne s kudrlinkami, s rovnými vlasmi, aj s copom. To je podstatné. Okrem toho je tam aj solídny príbeh, ktorý pôsobí celkom realisticky, až na to klasické predčasne mentálne vyspelé decko a koniec, ktorý sa snaží všetko narýchlo usporiadať na pravú mieru. Slušná dráma s dobrými hereckými výkonmi, ktorá je z nejakého mne záhadného dôvodu absolútne neznáma a o slovenskom kine si mohla nechať iba zdať. Možno vďaka spomienke na neustále na plátne prítomnej Natálii neskôr pridám jednu hviezdu. Čo viac si vlastne môžeme od filmu s ňou priať, ako sa nonstop na ňu pozerať. 70%. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Velice citlivé drama o vyrovnávání se matky se ztrátou dítěte. Natalie Portman se této role zhostila velice citlivě a nechává sebou proudit pochopitelné emoce - zlost, vztek, pocit, že jsou všichni proti ní (a podle toho se k nim i chová). Díky tomu všemu také velmi těžko nachází cestu k nevlastnímu synovi, tedy dítěti z manželství, které sama rozvrátila. Trápí ji však jediná myšlenka a s tou se musí vyrovnat.. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Dívá se na to dobře, což o to, ale čekala jsem, že příběh bude ještě silnější a vyhrocenější. Takhle se jedná o mix Druhé nebo první s jakýmkoliv jiným filmem o úmrtí dítěte. Portman je výborná, zbytek castu je směsice lidí, které bych si nikdy nepředstavila společně v jednom filmu. Pokud má na mě drama dneska udělat dojem, mělo by mít víc než jen uslzené oči Natalie Portman a konec zahraný na jistotu. 3,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Má oblíbená Natalie Portman, jako mladá žena, hledající štěstí, u muže, který se pro její lásku rozhodl rozvést a založit si novou rodinu s ní. Žádné strhující scény, propracovaný scénář ani oskarové výkony, ale slušné civilní drama, které plyne až příliš vlažně, ale dokáže zaujmout. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film aj kniha sú určené predovšetkým ženám, mužov nemusí zaujať a mňa tiež neoslovilo. Pozerať sa na síce skvelú herečku, ale v role osoby večne utrápenej, sklamanej a potácajúcej sa v problémoch. A všetko sa to týka lásky a straty dieťaťa. So zadaným mužom, o ktorého by neoprela v skutočnosti ani bicykel a ktorého stvárnil veľmi nesympatický Cohen. Skutočne neviem, čo aké emócie malo toto dielko vzbudiť. ()

Reklama

Reklama