Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Recenze (139)

Flego 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný film obnažuje viacero medziľudských problémov, je však dokonale konzistentný. Možno sa bude niekomu zdať, že má málo dramatickej okázalosti, vnímavý divák to však ocení. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Příběh od počátku založený na smrti blízkého s úmyslem citově vydírat diváka na mě působí jako by chtěl chytit dech. K tomu přičtu neustálý nátlak ze strany frackovitého spratka (potřeboval vyfuckovat jak sůl), pofiderné herectví všech zúčastněných, komplikovaná komunikace v rukavičkách asi aby byla splněna časová limitní kvóta, což jsou důvody proč tak nízké hodnocení. Ovšem fanoušci Natálie si jistě přijdou na své v podobě nekonečna detailních záběrů na její vnady zepředu, zezadu, zboku, shora atd. atd., což poněkud zavání balastem a blamáží. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pomalý a posmutnělý snímek, kde se toho moc neděje. Soustředí se hlavně na pocity hlavních hrdinů. Rozčilovalo mě, jak se skoro nikdo nestaral o toho malého kluka, který přišel o rodinu, musel si zvyknout na macechu i na smrt nevlastní sestry a všichni ho v tom nechali plavat a sobecky řešili jen sami sebe. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Vezmi ten nejobyčejnější vztah malýho ajnštajna s průměrně zlou macechou, vyobraz ho jako šílenou kovbojku, do toho zapracuj svý zbytkový středoškolský vědomosti o lecjakých náboženstvích... a vyjde ti zhruba tahleta instantní depka. --- Love and Other Impossible Pursuits (ten "USA název" je doufám jen omyl) toho opravdu lze přičíst k dobru až překvapivě málo, na slabší tři hvězdičky by nicméně stačila snad i sama bruslící Natálka. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Můžu se vyčůrat u stromu.. Mám totiž penis !! To ty by ses měla bát, protože ho nemáš.." - "Díky, Wille !! Přestanu ho hledat.." ;) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ťažko si k tomuto filmu nájsť cestu. Svojím spôsobom je podaný veľmi citlivo a ľudsky, ale bohužiaľ necítiť z neho výraznejšie emócie - minimálne také, ktoré by nám priblížili zmätenosť Emílie a jej strach. Natalie ako obvykle hrá bezchybne a jej postava je najvýraznejšou v celom filme(ktorý je vlastne o nej) lenže jej premena a jej city sú podávané veľmi chladným spôsobom(ktorý môže byť príčinou buď režisérskej rutiny, alebo scenáristickej bezradnosti). Kudrow bohužiaľ prehráva viac ako by sa na herečku jej formátu patrilo, aj keď jej postava je rozhodne zapamätania hodná. Lenže celý film akoby kĺzal po hladine emócií a nesnažil sa o výraznejší ponor, pričom rozpráva o citlivej téme a rozpráva o nej citlivo. Mám z neho veľmi rozpačité pocity. Roos je pre mňa tvorca bez výraznejšieho rukopisu, ktorý sprostredkúva témy, ktoré mi rovnako nie sú práve najbližšie. Film som pozeral len kvôli Natalie Portman. A nebol som sklamaný. Ale ani ohúrený a bohužiaľ ani emocionálne pohladení. A trocha sa mi toho emocionálneho pohladenia, tých sĺz, alebo aspoň kúska empatie voči hlavnej hrdinke žiadalo. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych se pozastavil nad naprosto nesmyslným českým názvem filmu, jelikož opravdu nechápu jeho význam s ohledem na to, o čem tenhle melancholický příběh je. Natálka hraje velmi slušně, jak jsme zvyklí, není to špatná polemika nad vyrovnáváním se s těžkou životní situací, ovšem nebylo mi režisérem zcela umožněno více se vcítit do pocitů hlavních hrdinů. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Když se sejdou sympatičtí herci a zahrají vám kvalitně, tak kolikrát nemusíte mít ani vydařený příběh. Naštěstí tady absence dobrého děje není. Postavu Kudrow a její postoj docela i chápu, ale drama jako takové se dle mého podařilo velmi. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tematicky se mě to úplně nedokázalo dotknout, nejsem asi úplně cílovka. Možná kdyby Natálce umřel pes. Ale jinak je to teda asi docela depka s jednoduchým příběhem. Max Medina je furt stejně šarmantní, až je otravný. Ale kvůli Natálce se to nechalo, to asi jo. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hm. Věděla jsem to. Věděla jsem, že jednou přijde chvíle, kdy se má romantická duše definitivně odporoučí. A právě se to stalo. Zvítězil ve mně realista a zároveň i tak trochu cynik. Naservírují-li mi tvůrci filmu hlavní postavu v podobě krásné slečny, která nakráčí do firmy, zpřehází životní hodnoty jednoho bosse, rozbije mu rodinu, jeho malého syna dokonale mate a neumí se o něj ani v nejmenším zodpovědně postarat, tedy? Co se po mně chce? Mám s ní soucítit? Vžít se do ní? A proč? Mám to celé přijmout s vysvětlením, že se zamilovala? To už se fakt celej svět zbláznil? Postava Carolyn je tu neochvějně kamenována. Tedy já bych se s dovolením postavila za ni. Kdyby mně někdo tímto způsobem naburácel do života, nezván, neočekáván, nechtěn, troufnu si tvrdit, že by to neskončilo jen jedním hysterákem ve škole a jedním horkým telefonátem. A pokud by někdo ohrozil, či ohrožoval život (zdraví) mého jediného dítěte, inu, to by byla teprve mela. Další filmové peripetie snad už ani komentovat nechci, připadala bych si jako při hodnocení silikonových ňader. Umělé. Prostě umělé! Moje hodnocení: dvě pecky. Jedna za poselství filmu a tím je odpuštění, k tomu cítím respekt. Druhá je za herecké výkony všech zúčastněných, klobouk dolů, vážení. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Je to jen pár dnů, kdy jsem zase po nějaké době viděl Portmaku v Leonovi. Jak ta holka dospěla... Stále ale neztratila nic ze své krásy a co se týče herectví, tak to má stále stoupající úroveň. Po Černé labuti, kde táhne celý film jen ona se svou náročnou postavou, si hodila i další charakterní roli v Love and Other Impossible Pursuits, filmu, který je také postavený výhradně jen na ní. I tady se to povedlo, ale divák tentokrát může bojovat s poměrně nevyrovnanou postavou, od které jsem do posledních minut nevěděl co čekat, a nepřišel jsem na to ani po závěřečných titulkách. Docela i rozumím co chtěl Don Roos říct, ale naložil si na záda zátěž jako kráva, a lehce se mu to místy drolilo pod prsty. Být ženská tak dám možná čtyři, jelikož bych možná určité věci chápal lépe. Takhle za zajímavé tři. It was my children too! ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film,který vás citově dostane až dřeň.Příběh matky,která přišla o novorozence a vyrovnává se s tím ve společnosti manžela a jeho syna z předešlého manželství.Pokud máte děti tak vás to dostane o to víc,pocity kdy se hlavní hrdinka vypořádává s pocity vlastní viny,s tím,že svojí dcerku vidí všude a ve všem a tak moc by jí chtěla zpět...Nebudu vám nic namlouvat a přiznávám,že i slzy byly.Do filmu skvěle sedla výborná Natalia Portman a i její nevlastní syn byl roztomilý :-) Za mě nemohu jinak už i kdyby jen měl film posloužit jako morální podpora pro lidi co si prochází nebo procházeli tím samým a dávám 85 % a pět hvězd. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

V živote sú situácie a situácie. Tento film pojednáva o tých druhých. O bolestivej rane na srdci, ktorá tam bude jednoducho celý život. Čas síce dokáže čiastočne zahojiť každú ranu, no čo raz kurevsky bolelo, bude bolieť stále. Natálka zahrala svoj part dokonale a hoci film dokonalý nie je, kto chce, nájde si v ňom to svoje. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Co na to říct, krásný snímek s krásnou a okouzlující Natalie a znovuobjevení Lisy Kudrow (já ji fakt od Přátel asi nikde ještě neviděla, nebo jak koukám na filmografii, tak spíš měla takové malé role, že jsem ji ani nezaregistrovala) a Scotta Cohena (toho jsem snad zas naposled viděla v Gilmorkách). Takže nevidím důvod, co bych měla filmu vytknout. Tak trošku ze života, aneb když se něco sere, tak pořádně a nejlíp všechno najednou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady je tolik nepříjemných postav, že se na to ani nedá koukat. Lisa Kudrow je prvoplánově mrcha a jde jí to dobře, jenže její postava nemá žádnou lidskou rovinu. Natalie se tváří jako zajímavá milá, ale má v sobě trauma, které postupně začne diváka unavovat. Ano, chápu, že ztráta dítěte je složitá, ale dají se o tom natočit i lepší snímky. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Niekedy odpustiť svojim najbližším je veľmi ťažké. Životná trauma a strata dieťaťa k dobrej pohode nepridajú. Natálka sa ale stým snaží pobiť, a pomáha jej pri tom rodina, teda až na Carolyn / Lisa Kudrow / tá sa zas snaží chrániť svoje dieťa, i keď dosť cholerickým spôsobom ... Treba vidieť ;) ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Tak necitlivej film po všech stránkách jsem už dlouho neviděla - je tam sice jedna silná scéna, ale to je tak všechno. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Obvykle je problém smířit se s tím, že jak to není starší drama nebo drama ze severu, mohlo by to stát zato. Nebo to zato i stojí. Ačkoli služebně mladší, i Rabbit Hole se šťourá v tom, jaké to je přijít o dítě. A i když o něco lépe dramaticky, o nic méně kvalitně. Oba nejsou kategorií výše zmíněnou, ale jsou dobré, pokud máte náladu na melancholii a trochu velkého smutku. Tenhle snímek ovšem má trochu více toho patetismu, zvlášť závěr je takový. Musím ale uznat, že výkon Portman je slušný, koukatelný a na situaci, v níž se nachází postava, i přijatelný. ()

Reklama

Reklama