Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Recenze (139)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

řemeslně velmi dobře zvládnuté a hlavně úžasně zahrané drama,které se pouští do řešení poměrně závažných témat.Naštěstí tak činí pro diváka poměrně lehce zkousnutelnou formou,která vás sice dostane,ale nepoloží vás s depkou jako prase.Nečekal jsem moc a dostal jsem hodně...80% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nesnáším filmy o nevěře a lži, kde se navíc těšíte na Natalie Portman v hlavní roli a ona vám předvede výkon, kdy se chová jak naprostej blb, kterýmu by jeden facan nestačil. To je ale uplnej bobek oproti tomu malýmu smradovi Williamkovi, kterýmu bych nejradši každou chvilku šlapal na jeho roztomilej kukuč a liskal mu tlamu hlava nehlava! Ovšem se zde objevuje i skvělá "přátelská" Phobe Lííísa, která je při každým jejím slovíčku nejen na dělo, ale na dvě! Dramata jsou krásné žánry, ale prosím podávat jinak než jako Lásku a jiné nádherné kratochvíle! 10% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, tohle je prostě za pět. Skvělé drama, které je ze života na všech frontách. Věci se prostě dějí a jediné, co s tím můžeme dělat je to, že se s tim vyrovnáme a budem žít, nebo nevyrovnáme a budem existovat. Vyrovnáváme/nevyrovnáváme se s tím obvykle bez kýče, patosu, protože prostě nehrajeme, že se to stalo, protože tím prostě žijeme/existujeme, tak přesně takový je tenhle film. Na nic si nehraje, citů má na rozdávání, ale kýče se nedotkne ani náhodou. Nejsem si jistá, jestli si to těch pět hvězd zaslouží, ale za sebe můžu říct, že mě to svou přirozeností zkrátka zbořilo a chvíli mi bude trvat, než se zase poskládám zpátky. 90% ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Na první pohled mě zaujalo herecké složení - Natalie Portman, Lisa Kudrow, Scott Cohen a Lauren Ambrose - nikdy bych nevěřila, že všechny dohromady uvidím v jednom snímku. Začnu pozpátku - Lauren Ambrose, ač to nebyla velká role (jako např. v Six Feet Under - i když hloupost srovnávat roli ve filmu a seriálu, dobrá řeknu to jinak: nebyla tam moc vidět), tak se mi tam moc líbila (a měla úžasné vlasy). Scott Cohen (pro mě to bude věčně Max Medina - Gilmore girls) byl výborný, ta jeho bolest čišela z plátna.. Lisa Kudrow (anebo pošahaná Phoebe z Friends) tentokrát nebyla pošahaná, ale za to výborně protivná. A nakonec Natalie Portman, nevěděla jsem jestli jí mám litovat nebo nesnášet, jako macecha byla příšerná a mateřskou roli si užila 3 dny, z čehož tam byly akorát vzpomínky a prožívání toho, jak jí zemřela dcera v náruči.. Celkově je to vynikající drama, které upoutá pozornost od začátku, ale ten silný konec je doslova třešničkou na dortu.. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek, který dokáže dojmout - na druhou stranu silně nadlimitní množství neurovnaných, traumatizujících vztahů mezi jedinci stiženými rozličnými životními kalamitami ve mně probouzí myšlenky na tichou, leč rozhodnou vzpouru proti takovému systematickému citovému vydírání. Navíc nedokážu říct, nakolik jsou reakce protagonistů v jednotlivých scénkách (ne)reálné. Takže nakonec jen za 3* ... P.S.: 1) Scott Cohen alias Jack je v některých situacích TAK kladnou postavou, až mě to trochu děsí; 2) Hromadné rituály ani zdaleka nepomáhají vždycky ... a rozhodně nepomáhají každému. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Uslzená šachová partie, kde chvílemi spolu a chvílemi proti sobě hrají manžel, manželka, exmanželka, dítě a mrtvé dítě. Natalie Portman má po většinu stopáže na krajíčku, Lisa Kudrow je nehezky stárnoucí hysterická krkna, Scott Cohen mezi nimi bezradně tápe jako člověk, co se ztratil v lese a GPSku mu právě sežral medvěd, a Charlie Tahan je typické filmové dítě z čeledi otravných. Výsledkem je melodrama, kterému se nedá nic závažného vytknout, ale které není důvod vidět podruhé. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá hvězda je nepřekvapivě jen a pouze za Natalii, která tradičně předvádí skvělý výkon a silně zastiňuje zbytek hereckého obsazení. I když v tomto případě jí to asi nedalo zase tolik práce, jelikož její kolegové, zvláště pak Scott Cohen, jsou neuvěřitelně nevýrazní. Film jako takový je značně civilní, a kdo očekává nějaké "kulervoucí" drama, bude zajisté zklamán - naopak ten, kdo si chce jen odpočinout sledujíce problémy obyčejného člověka převedené na filmové plátno, bude pravděpodobně spokojen. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Příběh mladé ženy, jež o dítě příšla. O dopadech těžkých chvil, kdy se v zármutku snaží sblížit se s NEvlastním dítětem. Silné, lidské drama plné pocitů, velmi hezky zahraných od všech představitelů. Zejména pak Lisa Kudrow dramaticky přesvědčivá, ač ji znám jen jako trhlou Phebe. Natalie Portman je hlavní hvězdou co hraje skvěle, a přesto je tenhle výborný film s ní něják opomenut. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dramatické, smutné, depresivní, bezvýchodné, sebemrskačské, bojující, hádavé × zase ta jejich americká nátura. Téma zajímavé, sice hlavní postavu bych propleskla za ty její nálady a výbuchy, i když je ve stresu ze smrti dítěte. Bývalá manželka byla taky lehce histeričtější, ale reálná. A synáček byl moc chytrý, to znamená moc americky urážlivý a donašecký, chápu, bylo to dítě. Natalie super, Scott moc pěkný, prostředí sychravého New Yorku dolaďovalo celou náladu. A to je tak všechno, čekala jsem víc. Film, který možná nemusíme vidět. ..ten pochod mi přišel docela bolestivý, proč rozrývat staré jizvy.. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Drama z každodenního života, které jsem si užívala každou minutu. Psychologie postav a jejich pohnutky jsou skvělé, žádné umělohmotné postavičky na papíře scénaristy. Když Emilie vyčítá otci, že podváděl matku s ruskou prostitutkou a zničil jim rodinu, aniž by si sama připustila, že odvedla ženatého muže z manželství a zničila rodinu někoho jiného je čistě ze života a zaslepenosti některých lidí, kteří vnímají jen svoje tragédie, ale že oni boří životy jiných v jejich pohledu na svět neexistuje (a pak jako divák zcela chápete přístup Lisy Kudrow jako ex-manželky). Do toho smrt 3-denního miminka, výčitky svědomí a nenávist z pozice syna z prvního manželství. Prostě filmová lahůdka, která předčila moje očekávání. Navíc hlavní postava Emilie je už od začátku naprostý opak "hlavní hrdinky", neboť já jako divák jsem ji nenáviděla. Viděla jsem v ní jen ty naivní mladý holky, co přijdou poprvé do práce do nějaké vážené firmy a hned se tam zamilují do bohatého staršího chlápka. Chlápek se s ní párkrát vyspí a kdyby nezjistila, že je těhotná, tak by ten milenecký vztah po pár měsících utnul. Jenže ostuda je silnější a rozvod doprovází svatbu s mladou nezkušenou pipkou. Dívka si vše obhajuje tím, že si stejně s bývalkou nerozuměl a ona je jeho pravá láska, cítila to od chvíle, co ho poprvé uviděla. Tahle holka, která by mohla být skoro sestrou jeho dítěte z předchozího manželství se snaží být tou fajn cool macechou, která mu dovolí zmrzlinu, kterou mu zakazuje přísná matka. To, že to neumí s dětmi argumentuje tím, že kdyby měla dítě, tak by to s nimi uměla. Navíc je hysterická a sebestředná, hádá se jak v Rodinných poutech, až jednoho dne si tenhle starší chlápek uvědomí, že takhle to dál nejde a rozvede se podruhé. Tohle scénárista nevyplodí, tohle je bohužel život spousty lidí. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně smutné rodinné povídání ze života o malé dívce, která se tak nějak plácá ve svém smutném životě.. Za spoustu věcí si může sama a spousta věcí ji nevyšla a potkala jí i obrovská životní nespravedlivost.. O tom, jak je těžké být druhou ženou, mladou nevlastní matkou a zklamanou dcerou.. Další role skvělá role Portmenky, která (klasicky) uroní slzu.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film mě vůbec nechytl. Bylo mi celkem jedno, jaké trápení zažívá postava Natalie Portman, přestože dokázala zahrát zcela "nemateřský typ ženy"a její vztah l nevlastnímu dítěti. Kdo mě ale dostal byl Charlie Tahan ve své postavě nevlastního syna, který svým negativním přístupem a neustálým strachem nedal možnost, aby se k němu Emilia dostala o krok blíž. Tenhle kluk je výborný a jen doufám, že ho uvidíme čímdáltím častěji. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"Existuje peklo?" - "Je ich niekoľko. Tvoja trieda je jedným z nich." Tak toto bola silná káva. Love and Other Impossibru Pursuits je podľa mňa film, ktorý buď zaujme, pohltí a zanechá stopu, alebo prekročí rámec uveriteľnosti a začne liezť na nervy. Ďakujem vyššej filmovej moci, že ma Triediaci klobúk tento krát zaradil do prvej skupiny. Motto filmu znie "Na pokakaného aj záchod padne" a ja som úprimne rád, že v tomto filme bola pokakaná Natalie Portman. "Takto dobre Natalie ešte nehrala," povedal som si po Black Swan. "Tu bola taktiež perfektná," usúdil som pri Garden State a Brothers. Po Love and Other Impossible Pursuits prehlasujem, že tak ako Al Pacino je herecký Boh, Natalie Portman je Bohyňa. Tomuto koncertu prekrásnej hereckej virtuózky by som dal plné hodnotenie už len kvôli nej, aj keby to bol úplný prepadák, v ktorom je zvyšok hercov totálne nemožný, príbeh nestojí za nič a hudba je hrozná. Lenže ani jedno z toho nie je pravda. Lisa Kudrow mi dokázala, že nie je len pošahanou Priateľkou. Scott Cohen mi pripadal ako najslabší článok, ale nebol vyslovene zlý. Dokonca aj ten malý chalan zaujal. Príbeh bol až prekvapivo silný, najmä z hľadiska emocionálneho dopadu. Najviac oceňujem vsunutie viacerých situácii, ktoré mi vyčarili úsmev napriek celkovej pochmúrnej atmosfére. Viacero existenciálnych otázok z bežného života, ktoré dostávajú svoj priestor a v závere nie sú odbité a stlačené do malého priestoru na úkor dákej zbytočnosti. Milujem filmy, ktoré majú najsilnejšie závery a tento je jedným z nich. V okamihu, keď som si povedal, že soundtrack je nejaký diétny, začala hrať perfektná Adele a od tohto momentu až po záverečné titulky to bolo proste dokonalé. Nedá mi ešte raz nespomenúť brilantný výkon Natalie v tak ťažkej roli. Bola jednoducho úžasná a som presvedčený, že žiadna iná herečka by to nezvládla lepšie (a už vonkoncom nie Jennifer Lopez). Zároveň sa pre mňa Natalie touto rolou stáva najlepšou žijúcou herečkou (sorry Jodie, je to tak). Film, z ktorého napriek jeho téme sála život. Taký, aký je a akým sa vždy môže stať. 100% P.S.: Odporúčam pozrieť v origináli a hlavne v HD (hrá tam jedna krásna baba). ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Já jsem Natalii Portman ten šťastný konec přála. Musím se ale přiznat, že jsem chápala i chování mrazivě ledové Lisy Kudrow, která se nakonec ukázala jako skvělá žena. Ne všechny zhrzené exmanželky by pomohly ženě, která jim odvedla muže a rozbila rodinu. 70% ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Jsou příběhy, pěkné i bolestivé, ve kterých si někdy můžeme nedobrovolně zahrát hlavní roli. A film nám dává možnost, nakouknout do zákulisí a pocitů druhých, byť zrozených s fantasie autora, nebo skutečnou událostí. Toto je jeden s těch příběhů, které nechci rozpitvávat do hereckých výkonu, kvality scénáře, nebo obsazení. Beru jej jako celek, se všemi nedokonalostmi, protože právě ta jednoduchost je mnohem realističtější a mnohem víc uvěřitelnější. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Natalia Portman pro mě není nijak oblíbená,ale zárovaň ani neoblíbená herečka. Líbila se mi -opravdově- jen ve třech filmech. Černá labuť, Na dotek a teď tady. Že bych ji začínala mít ráda? Věřila bych,že podobného ražení bude i v reálu. Láska a jiné kratochvíle je film o vztazích,ať už se jedná dítě vs. dospělý nebo dospělý vs.dospělý..... a také a tragické události,která se všemi těmi vztahy pořádně zamává, i když byly nahnuté i předtím. Musím uznat,že Pufina má pravdu a Scott Cohen u mě také zabodoval hlavně jako Max Medina z Gilmorek,ale zároveň hrozně potěšil jako Jack tady. Jeho smutné oči hrají více,než celá tvář a věkový rozdíl mezi Natalií a jím mě nějak nedochází. Pěkný a až zbytečně nenápadný film. ()

Luciášek 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že ve chvíli, kdy jsem na tohle koukala jsme měli v rodině čerstvé miminko, tak mě to naprosto rozsekalo. ()

Reklama

Reklama