Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Recenze (139)

noctambule odpad!

všechny recenze uživatele

Nepovedený film po všech stránkách, scenáristicky, herecky, hudebně, ... myslela jsem, že dám aspoň jednu hvězdu za Natálku, ale i ona si vybrala horší chvilku. ()

Kanca 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se bavila s někým o tom, že Natalie Portman snad nikdy nehrála v žádném špatném filmu a tento film to jenom potvrzuje!!! Neskutečná podívaná a velmi silný příběh. Nevím, jestli to je jenom můj pocit, nebo to tak cítil i někdo jiný, ale já v tomhle filmu nenašla jedinou zápornou postavu. Ano, možná Carolyn, ale v podání Lisy Kudrow jí i přesto všechno člověk chápe a má ji rád. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Donu Roosovi se povedlo natočit velmi silný, emočně nabitý příběh ze života názorně zobrazující spletitost mezilidských vztahů na všech úrovních. Nemohu se však zbavit pocitu, že se vyprávění drží trochu zpátky jako by se bálo být více vyhrocenější až na dřeň. Z filmu na první pohled vyzařuje pevné a jisté režijní vedení, které se v kombinaci Natalií Portman, podávající jeden ze svých fantastických výkonů, ukázalo jako zásadní pro úspěch tohoto filmu. Tím nechci snižovat ostatní herce, kteří hrají taktéž výborně včetně nezvykle dramatické Lisy Kudrow, která rovněž potěšila. ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Nejsou to úplný čtyři, ale jo... nebudu suchar. Love and Other Impossible Pursuits je snímek, který třebas není silný v jednotlivých fázích děje, nicméně jako celek stojí za zamyšlení. V životě se může udít spoustu nečekaných kratochvílí a jen ti silní a s odhodláním jim můžou naplno čelit vstříc svému štěstí. Film takhle patetický rozhodně není, nejde ani o přehnané drama, spíš takový vhled do jedné životní události, situace, období, které podává poměrně věrohodně. Příjemně zapůsobili také mladík Charlie Tahan a samozřejmě moje jedinečná Natalie. Vlastně nad tím obsahem i přemýšlím, takže svoji roli tenhle film splnil. (75 %) ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Tak zde jsem dlouho přemýšlel (což se mi často nestává :), zda tři či čtyři hvězdy a po delší době jsem se uchýlil ke stylu rozhodování, který jsem uplatňoval vlastně od prvopočátku: 3 - dobrý, ale jednou stačí, 4 - určitě mrknu znova. Proto i když jsem tento snímek ohodnotil třemi hvězdami, neznamená, že to není dobré, to spíše naopak. A přesto že dramata nejsou mou silnou stránkou, tento se mi líbil, což zcela jistě taky k dobru počítat. Postavy, jejich chování a reakce reálné, dobře napsané, výborně zahrané, smutek jsem z obrazovky cítil snad fyzicky...Sice smutné (možná i konec, nebudu ovšem spoilerovat), ale bohužel nežijeme ve světě pohádek, takže ne vše je radostné a zářící, že? ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Když není ve filmu žádná postava sympatická, prostě si nedokážu vybudovat vztah k celému filmu. Navíc postava ztvárněná Natalií Portman byla tak hloupá, otravná, nepříjemná, labilní, že jsem místy nahlas křičel a posílal ji do patřičných míst, což obvykle nedělám. ()

ashtangi 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tento film zůstal tak trochu odstrčený a nedostalo se mu dostatečné pozornosti. Natalie zde totiž předvedla další performance hodnou Oscarové nominace. Nedá se to srovnávat s "labutí", protože jde o něco jiného, ale chvilkami mi tady přišla i lepší. Skvělý film. ()

goniss 

všechny recenze uživatele

Jelikož nejsem rodička, neumím se dostatečně do situace vžít. Ale i tak to enbylo dost 'peprné', tkové uuňkané, žádné grády, žádná pořádná šťáva.. nevímm no, Natalie je nádherná,ale to j tak vše co mě s jejími hereckými výkony bavilo pozorovat.. ()

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

Civilní, lidské, obyčejné v tom nejlepším slova smyslu, komorní, uvěřitelné, zkrátka velmi dobré... herci dobří, kluk nesere (nevidí mrtvý lidi, nechce hrát kvůli žádný holce na bubny...) Jen se bojím, že to poměrně rychle zapomenu a přemýšlím, je-li to nevýraznou režií nebo ještě něčím jiným. ()

heihatchi 

všechny recenze uživatele

Vtipná, upřímná a srdcervoucí adaptace románu? Nikolivěk. Je to jen o ženský, na kterou kupodivu nespadl i ten posranej hajzl. Něco jako depresivní procházka životem jedné Židule, která je zakončena velkým WTF momentem (takže ti pomohla má ex, která tě bytostně nesnáší? To jsem rád,ale i tak s tebou nemůžu žít, pač všechny ničíš, ale co takhle, aby jsi mi pomohla s klukem a pak jsme skočili na večeři?) Když toto ale opominu, tak film to nakonec nebyl tak strašnej, Natálka to zde zahrála na výbornou a ten malej kluk taky nebyl špatnej. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslím, že filmy, ktoré sa zaoberajú s problematikou každodenného života, sú pre spoločnosť veľmi potrebné. Mám na mysli to, kde v podstate nepotrebujete ani scenár vymyslieť, pretože scenáristom je sám ŽIVOT. Film pôsobí silne preto, lebo situácia, ktorú predstavuje, je Bohužiaľ každodenná a veľmi ťažká. Aby ste mohli precítiť vážnosť zobrazenej problematiky, tak tomu ešte potrebujeme skvelých herečiek resp. hercov. Ako vždy, N. Portman opäť potvrdzuje svoje kvality a svoju flexibilitu pre daný charakter osobnosti. Prekvapivo, L. Kudrow taktiež podala nadpriemerný výkon. Zastúpenie majú aj muži (z hľadiska nadpriemerných výkonov) v osobe S. Cohen. Jemne vybraná hudba a jemná ruka kameramana sú posledným splneným bodom k tomu, aby sa tento film stal ešte lepším a realistickejším. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Hořkosmutná kombinace nesnadných životních konstelací. Natalie Portman v ní ztvárňuje dívku, která způsobí rozpad rodiny. Sama pak přijde o dítě krátce po narození. Natalie působí v roli osudem zkoušené ženy velice křehce, když znovu a znovu proživá své trauma, truchlení, jež je navíc ztíżeno problematickým vztahem se synem manžela, jehož manželství rozdělia. Laskavá a hřejivá je její složitá, ale moudrá komunikace a vývoj vztahu s manżelovým synem. Hned napoprvé mě jejich rozhovory chytily za srdíčko svou naivitou a smutkem z nevratné situace, která změnila život jim oběma a nezbývá než jít dál. A je na nich obou, zda si dají navzájem postor v životě a pochopí, že spolu je lepší nežli proti sobě. Jenže Natalie je prostě překážkou návratu táty k mámě, mimochodem skvěle zahrané Lisou Kudrow. Za zmínku stojí i silně proživané pocity viny ze smrti dítěte, které zjevně brání cestě dopředu a rozkládají nové manželství. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Úmrtí miminka v náručí dokáže zahýbat s každou matkou. Nejinak je to i s hrdinkou tohoto snímku. Nedokáže se s tím vyrovnat a ještě do toho řeší svoje vztahy a porozumění. Jedná se o tak silný příběh, že v divákovi vyvolá soucit a možná u někoho i slzu. A v tom si myslím, že se moc tlačí na pilu. Nevím, ale zdá se mi, že životní reálnost místama značně pokulhává. Těžko říct, jestli to bylo cílem tvůrců, ale rozhodně se na citový terč trefili rovnou do černého. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Život dokáže přichystat nejednu velkou ránu a někdy dokonce srazí na kolena. Jednu pecku za druhou si režisér život (Don Roos) připravil pro mladou a nádhernou Natalii Portman. Natalie svou roli zvládá precizně. Postavu, kterou od začátku provází všudypřítomná smůla dokázala uhrát perfektně. Je sice pravda, že někdy je ono neštěstí až příliš přes čáru, ale na druhou stranu scénář byl vyvozen tak, že do děje byli vklíněny i ty sympatické, na oko průhledné momenty. Na konci čeká malá radost v podobě perfektně vygradovaného finále, které je zvládnuté jako u těch nejpreciznějších dramatických snímků s podobnou tématikou. - 4/10 - ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Ze snad většiny komentářů vyplývá, že vás snad ten příběh dojmul .. no nezapomeňte na to, že byla potvora, protože odloudila ženatého s dítětem ... :-( ()

jsemzuzu 

všechny recenze uživatele

Velmi silný film pro mě... první půlku jsem si užívala, druhou jsem skoro celou probrečela... :/ nádherný film plný bolesti... ač na tohle téma bylo už plno filmů natočeno, žádný mě nedostal do kolen...až tento ;) ()

Reklama

Reklama