Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Recenze (139)

UniqueNett 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, má v sobě jakési.. "něco". Ale očekávala jsem příliš, tudíž jsem mírně zklamaná. Natalie nepatří mezi mnou vyhledávané herečky, ale musím říct, že v tomto snímku mě dostala. ()

goni 

všechny recenze uživatele

Tazky film, ktory pojednava o tom, ako dokaze smrt dietata doslova znicit osobny aj rodinny zivot na vsetkych urovniach. Hlavna hrdinka sa s tym nedokaze vyrovnat a postupne sa dostava do konfliktu s takmer kazdym zo svojho okolia. Natalie mam rad, ale ta hlavna postava mi velmi nesedela [83/2013] ()

Chosef76 

všechny recenze uživatele

Psychologicky propracované drama s vynikajícím výkonem Natalie Portman. Jako otec malé holčičky jsem přemýšlel o SIDS a trpěl s hlavními postavami filmu. Inteligentní, krásný a velmi americký snímek. ()

OPI. 

všechny recenze uživatele

Můj pohled na tento snímek bude asi silně zkreslen událostí, která se stala u nás doma, když byla moje sestra novorozeně. Emotivně silný film, na který se ale už znovu koukat nechci, protože mě neskutečně odrovnal. Scéna, kdy Natalie zoufale křičí na manžela a v náručí drží bezvládné tělo malé holčičky, ve mě bude žít ještě dlouho..... PS: Komedie to opravdu není.. ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Hodně psychologické drama. Obsahovalo spoustu pletenců, které spolu souvisely a spoustu věcí, které by člověk ani nečekal. Bylo to na jednu stranu velice zvláštní drama a přitom by to člověk nazval ideálním dramatem. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ubrečená dojímačka, která z vás začne tlačit slzy prakticky od začátku. Jenže to by tu musel být mnohem lepší scénář. Děj se totiž neuvěřitelně vleče, nedojímá a spíš jen nudí. Natálky mi bylo občas líto, to zase jo. Zahrála dobře, ale všechno ostatní (možná až na nezvykle odměřenou Lisu Kudrow) je velký špatný...nudný... ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Ono nestačí jen napsat dobrý scénář. To musíte mít také někoho, kdo přesně vystihne emoce a vžije se do pocitu matky, která přišla o dítě. A přesně takovéto filmy Natalii Portman sedí, silné melancholické drama. Film se mi líbil a nemám k němu žádné zásadní výhrady. Dávám čtyři hvězdy. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Celé to je takové unavené, bez nápadu, unylé. Pamatujete třeba První nebo druhá? Trochu podobné téma, o level lepší. Emoce se vůbec nedostavily, jen jsem se nezaujatě koukal. ()

Kaučuk odpad!

všechny recenze uživatele

Přehlídka nesympatických postav zasazených do jedné vyhrocené vyhrocené scény za druhou. Celé je to neosobní a uměle vykonstruované, scénáristický otřes. Hudba jak z hotelového výtahu. O hercích ani nemá smysl mluvit, neměli co hrát, ty nekonečné vlny pláče, vzteku a "I'm sorry" by s přehledem zvládli i ochotníci. ()

pajush.baraque 

všechny recenze uživatele

Velice citlivé téma zpracováno tak, až mi bylo opravdu úzko a smutno, jakoby to byl můj příběh. Možná někdo čekal víc, taky to možná mohlo být provedeno jinak, lépe, ale mě osobně se to už tak dotklo natolik, že jsem nedovedla ještě něco očekávat. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Melodramatický příběh, o ztracení a znovunalezení samu sebe po té, co si člověk prožije rodinnou tragédii, a odpuštění sama sobě i blízkého okolí, v hlavní roli s Natálií Portman, kterou jsem si hodně oblíbila i z odlišných filmových žánrů, film mě celkem uspokojil, ale chvílemi jsem se cítila tak trochu znuděně, ale poslední půlhodina ta to docela vyvážila, takže ani velké zklamání, pro mě docela slušně odehraný dramatický film ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco.. Nejsem přesně schopen vyjádřit co, možná nějaké skutečně silné drama, něco, co mě opravdu chytne, dojme. Proto jsem byl títmto filmem lehce zklamán. Ano, je dobrý, ale má některé mušky (např. mi nesedl William) a chybí mu nějaký stálý "tlak na pilu", který by tomuto filmu dodal tu pravou atmosféru. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Tento film som pozerala na dvakrát. Prvá tretina filmu ma vyslovene nebavila a po vypnutí som ani neuvažovala, že to ešte niekedy dopozerám. Síce výborná Natalie Portman, ale s takou absenciou chémie medzi ňou a filmovým manželom, že som si len s námahou vedela predstaviť, ako sa do seba neskutočne zamilovali, on kvôli nej opustil rodinu a ona kvôli nemu rodinu rozbila. Nepridal tomu ani jeho syn s jeho (aj keď veku primeranými) stupídnymi otázkami a postrehmi, ktoré chrlil na nevlastnú mamu Natalie alias Emíliu..fakt som sa vôbec nečudovala, že ju to po takej rane osudu vytáčalo. Včera som sa asi po dvoch týždňoch odhodlala, že tomu ešte dám šancu a pozrela si zvyšok..a ten ma príjemne prekvapil. Vypadla mi aj nejaká tá slzička nad bolesťou Emílie a manžela nad stratou maličkej dcérky, nad cestou, ktorú späť k sebe napriek všetkému znovu našli, dokonca aj synátor mi neskôr prišiel viac citlivý ako protivný, čo ho urobilo sympatickejším. Dostala ma aj scéna, keď inak počas celého filmu hysterická a nepríjemná ex-manželka a lekárka (ale nie je sa jej veľmi čo diviť) v podaní Lisy Kudrow, prekoná svoje negatívne pocity voči Emílii a vysvetlí jej, že za smrť dcérky nemôže. 3 hviezdičky za slabý začiatok a nechémiu hlavných postáv, inak by to bolo viac. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Nezalehla jsem ji Jacku, udusila jsem ji... a o tom to tak nějak celé je. Jak se vyrovnat se ztrátou novorozeně společně s manželem právníkem, jeho malým synem z prvního manželství a k tomu s bývalou manželkou lékařkou Carolyn (Lisa Phoebe Kudrow). Jenže Emilia (Natalie Portman), Jack (Scott Cohen) a Williamem (Charlie Tahan) prostě patří dohromady, musí na to přijít a hlavně o tom to je. Až se na to podívám někdy příště, pravděpodobně ještě hvězdu přihodím. 70% ()

pahor 

všechny recenze uživatele

Velice se mi líbilo, že snímek pojednává o životní situaci, která teoreticky může potkat každého. Z filmu číší bolest, kterou hlavní hrdinka Emilia (výborná Natalie Portman) prožívá po ztrátě svého miminka pár dnů po jeho narození. Je pozoruhodné vidět vývoj této postavy, jak se vyrovnává zprvu se zlostí na sebe i okolí a jak se pomalu (i když obtížně) začíná vyrovnávat s danou situací a nakonec i najde cestu k nevlastnímu synovi. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Jako vždy dobrá Portman,která udělala film.Horší je,že celkově jsem tomu,až tak nějak nedostal se tomu pod kůži.Ten film si se mnou hrál,já to nakonec (musim říci,že jsem nepochopil hnedka,kdy byl jako že střih a voalá,jsme zase v minulosti..t u nadčasovost,jsem se v tom nějak ztratil,proč ten příběh byl udělán tak,ale co :) tak netáhnul z rejžou.Ono,že tam musí jít o city,o ztrátu,,přišlo mi to hrozně nalíčený t,akový bez nějakýho efektu,,dalo by se říci,ze života,ale trochu tomu bylo přidáno,ale určitě jinak zajímavé téma a nějaký hudební mrazivý podkres by možná neuškodil. Něco co ten film dotáhne více zařvat,takhle prostě krásný průměr a kdo má rád Natalii tak prostě povinnost vidět..jako vždy :D ()

Reklama

Reklama