Reklama

Reklama

V roce 1859 postihne město Ellensford mor. Obyvatelé netuší, že ho vyvolal Henry Bartlett, který touží stát se soudcem a město vést. Protože ovládá magii, obyvatelé ho zvolí a požádají, aby je moru zbavil. Díky jeho znalostem magie mor zmizí, ale v blízkém lese se objeví Obr lidožrout, který si každoročně v den zimního slunovratu žádá oběť. Oběť označuje svitem krystalu sám Henry. Město ohraničené kameny ustrne v čase, nikdo nestárne, ani neumírá, Henry našel recept na svůj věčný život. Píše se současnost a lesem procházejí Terry s Leah a Mike s Jessikou. Terryho město ztracené v čase láká a chce ho najít. Naneštěstí si zlomí kotník a Mike s Jessikou se vydají hledat pomoc. Terryho i Leah v lese mezitím Obr zabije. Mike s Jessikou dojdou až k nápisu Město uzavřeno, překročí jej a dostanou se do Ellensfordu právě v okamžiku, kdy Henryho krystal označí jako další oběť Stephena Chandlera. Henryho dcera Hope nechce, aby se obětí stal právě Stephen. Henry objeví Mikea a Jessiku a uvrhne je za mříže, kde je i čekající Stephen.  Stephen jim vypráví o kletbě. Hope chce Stephena zachránit, jde za Franklinem, který dřív býval soudcem, a žádá ho, aby lidi vedl proti Obrovi. Henry mezitím rozhodne, že místo Stephena nabídne Obrovi příchozího Mikea. Hope se Stephenem a Jessikou ho osvobodí z řetězů  a odvedou ho do lesa. Utečou za hranici, kterou Obr nemůže překročit. Stephen však zahyne. Hope obviní otce, najde jeho knihu magie a chce se pokusit zrušit kletbu. Henryho Obr také zničí... (TV Prima)

(více)

Recenze (62)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

K filmu JSEM UDĚLAL TITULKY :-) Na film jsem se díval se sestrou. Ta nejdřív měla komentáře typu : "Ten OGR vypadá jako Gumídek...", ale nakonec filmu dává 4*, protože po obsahové stránce je to dobrý film. A já s ní jen mohu souhlasit. Mně "OGRE" trošku připomínal horror "VESNICE". Taky uzavřená komunita, zcela izolovaná od světa, žijící starověkým způsobem..... Ve vesnici panuje strach z hlubokých lesů a hlavně z toho, co v nich žije. Ve filmu se objevují prvky magie a obětování......herecké výkony jsou na úrovni a skvělá temná hudba doprovází napínavé scény.... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Devadesát minut zvrhlé zábavy, srovnatelné se stejnou dobou strávenou vrtáním se v nose a pojídáním vlastních šušní. Ale že svítí sluníčko a vzbuzuje ve mně naděje na definitivní odtok bílých sraček z ostravských ulic, budu laskavá a vypotím ze sebe několik pozitiv: 1) Kdyby se debilního námětu chopil scénárista s ukončenou základkou a nasypalo se do toho dost peněz, aby to pokrylo alespoň průměrného režiséra a sympatické herce, dalo by se na to možná koukat jen s minimálním pocitem trapnosti. Dokonce jsem této podobě filmu ochotná uznat i špetku atmosféry (zamlžené lesy v kombinaci s izolovanými homo sapiens nikdy nezklamou). Vraždící Shrekův brácha byl sice roztomilý, ale přinejmenším zapadal do prostředí, aniž by vzbuzoval dotazy typu "proč nevrhá stín?" a podobně. Dobrá zpráva pro rodiče: natočeno je to tak na úrovni maximálně PG 10, takže můžete směle své ratolesti usadit před TV obrazovky. Rozhodně nebudou traumatizovány pohledem na krev - kamera vždycky útlocitně švenkne někam do korun stromů, nebo nastoupí citlivkami oblíbená rychlozatmívačka. Vlastně jsem podle názvu čekala smradlavější průser, zdejších 27% sedí jak kondom na Kalouskovu hlavu. ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Někdy si říkám, proč tu kterou zhovadilost nevypnu. Naivně čekám, že třeba něco přijde, něco...ale NIC. V téhle slátanině nelze pochválit vůbec nic. Televizní kamera, otřesné herecké výkony (spíše nevýkony), nepřekvapivý děj bez nápadu, triky mizerné tak, jak by je snad nezplodilo ani studio Kamarád, a ten obr...no chacha. V žánrech chybí komedie, i když nejspíš nechtěná. Gore efekty nula, pokud nepočítám občasnou červenou spršku digitální krve... Herci nesympatičtí natolik, že jsem si celou dobu přál totální genocidu. Jediná záchrana - že by ten digitální chudák postupně rozerval celou vesnici na cucky, až by střeva lítala - se nedostavila... opravdu hnus. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Ogre patří mezi komplikované snímky již primárně svým názvem, už on sám o sobě vyvolává u našich distributorů bezprecedentní, ultrařídký průjem a noční můry, při kterých se rachitičtí intoši a polygloti odkopávají ze svých spacáků a následně si takto přivodí záněty lebečních dutin a vaječníků, díky čemuž imbecilně huhňají, ba i sluch mají celkem v sousedovic prdeli, protože kladívko, bubínek, kovadlinka i třmínek na to jebou. Pak se není čemu divit, že takový překladatelský oříšek skončí, ne zcela dokonale a profesionálně zpracován a tudíž foneticky OGR je dílem osudu OBR. Jímá mě hrůza při představě, na co bych si měl dát pozor při nevinné, historické PC hře Achtung, die Kurve. Tak mě napadá, že by se pokračování mohlo jmenovat Obr, lihopíč. Ale dosti mé brilantní invence, oni hošani zase něco v těch svých makovičkách vymyslí. Ok, název tedy máme sofistikovaně vysvětlen a nyní se konečně můžeme vrhnout k dílu. No, stojí to za hovno, moji milí. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Další z řady zcela pitomých SyFy počinů, který se k obrovské divákově škodě bere příliš vážně a tudíž vyznívá neuvěřitelně hloupě... O příběhu, efektech, či hercích se nemám smysl vůbec bavit, vše je na "úrovni" na jakou jsem od SyFy zvyklý... Je zbytečné o tomto kousku více plýtvat slovy... Btw, Livingdeadův komentář mě neskutečně pobavil, ten chlapec je vysloveně vtipálek... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Kvalita? Žádná. Herci moc nehrají a to speciálně hlavní postavy, které jsou tak nesympatické, že jsem nestvůře držel palce, co to šlo. Příběh není až tak úplně špatný, respektive jsem překousl spoustu klišé a jednoduchosti, kterou jsem čekal a přeci jen jsem se bavil slušně, jenže se ke konci snaží zamotávat a dělat složitějším, což mu jde více než mizerně. A pak přijde na řadu to hlavní - Ogr! Do háje! Z odpadu se rázem stávají dvě hvězdy, protože Ogr je k smíchu jako skoro nic. Scéna, kdy Ogr prohledává baráky je jako ze starších počítačových her. Je to gumový Shrek nabarvený na modro a styl jakým zabíjí je opravdu podivuhodný. Abych se lépe vyjádřil - podivuhodné jsou způsoby jakým je ogří zabíjení natočeno. Je to šílené, ale pobavíte se. Na každý film, který zde chytá šílené hodnocení se těším a tím spíš pokud je tam masožravá obluda jakékoliv podoby, asi mi začíná z filmů hrabat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se díval na I Spit on Your Grave 2 a když jsem jen tak ze zvědavosti zabrousil do filmografie režiséra Monroea, zjistil jsem, že má na svém kontě i několik dalších hororů. Bohužel jeho začátky v hororovém žánru rozhodně nebyli vůbec dobré a tenhle televizní „monster“ kousek je toho zdárným příkladem. Jde vidět, že znásilňovaní a mučení mu jde mnohem lépe, nežli stvořit pořádnou obludu. Ogre je opravdu „úsměvnou“ pohádkou pro dospívají děti. Příběh samotný (leč neoriginální, ale to by ani nevadilo) skrývá spoustu nelogických kousanců (zajímalo by mě, jak v cca 8 chalupách žilo přes 100 lidí…), nicméně i já jsem na něm našel několik pozitiv, díky kterým ho neodstřelím do odpadu. Především jsem hleděl, jak se se svou rolí popasovala Chelan Simmons, kterou jsem měl dosud zafixovanou jako kozatou blondýnu, která se pěkně usmažila v Nezvratném osudu 3. Viděl jsem jí i jinde, ale tam opět kromě svého poprsí nebodovala vůbec ničím. Dokonce se mi líbila víc, než zkušená Katharine Isabelle. Ehm o digitálním obrovi, kterého je slyšet v některých situacích už zdálky, jindy se připlíží za svou oběť jako myška, se moc bavit nechci. Jistě si o něm udělá obrázek každý sám. Každopádně si myslím, že tuhle kokotinu jsem ještě neviděl naposledy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Předně nevím, kde se vzal ten název Ogre, když úvodní titulky filmu tvrdí, že se jmenuje Monster Village. Ogre je jako pohádka – království (zde městečko Ellensforn) po mnohá desetiletí sužuje strašlivý drak (zde Ogre), jehož kletbu naruší až příchod prostého hrdiny z lidu (zde Mike a Jessica). Pravda, v tomto filmu je to z jedné strany trochu prostší, ze druhé trochu zamotanější, ale to je jen a jen dobře. Na televizní film se Ogre honosí docela dobře vymyšleným a relativně košatým příběhem, který není nijak plochý nebo jednorázový a propracovanou mytologií. Kromě zajímavého příběhu, vizuálně přitažlivého prostředí postředověkého městečka a historické atmosféry a magické zápletky, oplývá i příjemnými postavami, zajímavými charaktery a na televizní tvorbu velice ucházejícími hereckými výkony. V neposlední řadě mě film překvapil i svou, na daný formát, nezvyklou krvavostí. Ogre párá břicha, rozšlapává hlavy a trhá lidi vejpůl – často v přímém záběru kamery, což u televizní horrorové tvorby není jev zrovna běžný. Jedinou výraznou slabinou filmu se tak jeví samotný Ogre. Ve své nezastřeně digitální podobě moc hrůzy nepouští (přesněji řečeno vůbec). Ze všeho nejvíce působí jako takový přitroublý hromotlucký netvůrek, který zde utekl zřejmě z Pána prstenů nebo Harryho Pottera a nejspíše vás hlavně rozesměje. Rozhodně se nejeví být tím strašlivým démonickým netvorem, jak je ve filmu nazýván. Jen více takových televizních horrorů. 3,5* ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem si stahoval stejnojmený film s Johnem Malkovichem, ale nějak jsem se, blbec, nevěnoval datumu výroby a neštěstí bylo na světě. Něco tak neuvěřitelně směšnýho už jsem dlouho neviděl a když vezmu ještě v potaz tu "luxusní" bestii, tak je to jasný odpad. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Hulk je lidožroutem v hlubokých amerických hvozdech, vesničané mu přinášejí oběti a do toho se přimotá partička teenagerů, co kolem čistě náhodou cestuje časoprostorem. Kdybyste se v tom náhodou ztráceli, tři, čtyři decky pomůžou k lepší koncentraci... ()

MikO_NR_1909 odpad!

všechny recenze uživatele

Niektoré pasáže som musel skipovať, lebo debilnejšie hlášky budete hľadať márne. Takisto tento výplod nemá žiadny reálny ani béčkový základ a prirátajte ešte najodpornejšiu počítačovú beštiu a máte sto chutí byť naštvaný. Ešte aj zahrané je to na 4- (podľa školských kritérií). Hnus! Fujha! ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Když se člověku ještě nechce jít spát a přepíná kanály, často ho zaujme film podobného ražení. Je to pochopitelně hloupoučké, ale není to urážející. Ústřední monstrum je děsivé, ale takovým tím způsobem, jakým je děsivá fotka Jiřího Paroubka nebo Miloše Zemana v plavkách. Daleko více mě děsí to, že poslední pořádný film jsem okomentoval před měsícem a půl. (1 173.) ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Monroe po IT WAITS zas prišiel s nejakou príšerou (asi Žaboshrekogumák), ktorá sa potuluje po lese a vo voľnom čase požiera ľudí. Kto tomu Monroovi dáva peniaze na takéto nezmysly? ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha ptákovin, kde jsou trikový scény tak z doby před dvaceti lety. Dívali jsme se na to s kamarádem úplně náhodou, když to bylo v televizi, a dobře jsme se zasmály mentálnosti celýho filmu. Byl tam ale jeden vtip, a to když se policajt 1 ptal policajta 2, co to je Ogre, a on vytáhnul obrázek manželky - to byl zlatý hřeb celýho filmu. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

přerostlej Shrek zabíjí a žere vše kolem aneb jak to bylo doopravdy! Ani jako kulisa se to nehodí, furt tam někdo řve ... tak do ODPADu s tím. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem přemýšlel jak s tím naložit, na jednu stranu je to na odpad, ale na druhou se u toho můžete i docela pobavit, zvlášť když uvidíte obra to jsem se musel opravdu zasmát. Jinak děj je hloupý a bez většího nápadu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zápletka: Vskutku neutichající, dejme tomu, že jsem se i bavil. Monstrum: Death scenes, kde trhá nebohá lidská těla na kusy, já můžu. Herci: Vybavuju si pouze ty, kteří umřeli :) ()

Reklama

Reklama