Reklama

Reklama

Daleko od hlučícího davu

  • USA Far from the Madding Crowd (více)
Trailer 2

Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) je krásná a také hodně svéhlavá. A jako mnoho svobodomyslných žen, to ani ona nemá lehké. Tím spíše, že žije ve viktoriánské Anglii druhé poloviny 19. století. Bathsheba se v okamžiku, kdy po svém strýci zdědí usedlost v panství Wessex, promění z obyčejné venkovské dívky v nezávislou a cílevědomou statkářku. A to z ní dělá lákavou partii pro to, čemu se zatím snaží vyhnout – manželství. Nejprve odmítne lásku chovatele ovcí Gabriela Oaka (Matthias Schoenaerts), zklame i naděje zámožného starého mládence Willliama Boldwooda (Michael Sheen). A rozhodne se na zděděném statku hospodařit sama, bez mužské pomoci. V tehdejší době to byla nevídaná odvaha, ale Bathsheba díky svým schopnostem, přímočarosti i vrozenému šarmu uspěje. Pak ale vstoupí do jejího života mladý, pohledný, sebevědomý a arogantní seržant Frank Troy (Tom Sturridge). Přesně takový muž, s kterým by se racionální a sebevědomá Bathsheba rozhodně nezahodila. A k překvapení předchozích nápadníků právě on v ní dokáže probudit vášeň. Vášeň, která se stane osudnou nejen Bathshebě. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Gryphon

Gryphon (hodnocení, recenze)

Výborný film. Videl som aj staršie verzie ale táto je jednoznačne najlepšia. A Carey vyzerá výborne, kam sa hrabe taká Angelina alebo Scarlett Johanson či Miley Cyrus.

pepo

pepo (hodnocení, recenze)

najlepší je v tomto VHS obal Blade Runnera v ktorom hrajú  Harisson Ford, Sean Young a Rutger Hauerová :) 

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Opravdu je na českém plakátu špatně napsané režisérovo příjmení? :) Byl jsem na filmu v Oku a viděl jsem tam VinteNberg, bohužel jsem si to nevyfotil, tak je možné, že mi selhaly oči. Případně někdo potvrďte.

na příspěvěk reagoval Madsbender

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Jedna dvěma slovy....nádherný film!Už z Honu jsem byla nadšená...není co dodat!

Uživatel Irene smazal svůj příspěvek.

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Do zajímavostí to asi nepatří (navíc to souvisí se samotnou knihou, ne primárně s filmem) a nevím, nakolik známý fakt to je, ale někoho by mohlo zajímat, že Katniss z Hunger Games "zdědila" své příjmení (v lehce upravené podobě) od Bathsheby. Kdo viděl/četl Daleko od hlučícího davu, asi chápe proč.  

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

Určite to bude mať bližšie k tým skôr menovaným filmom ... :-)

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

Dnes som bola veľmi úspešná, som kúpila knihu v antikvariáte za 0,33 EUR. Sa len chválim :-))), Prečítam, pozriem film, Matthias Schoenaerts hádam nesklame :-))).

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

kajda.l

Tu jsem neviděla. Budu si na ni musit vyhradit čas. Po pravdě jsem ani netušila, že nějaká existuje :o) Ale napravím to :o)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

oli009

Diky, ze si myslis, ze jsem moudry, nebudu ti lhat, je to tak. tenhle film je tupa cervena knihovna a s autenticitou, nedej boze tou historickou nema nic spolecneho.

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

Že v tom traileru přímo zpívá Carey? Od Shame ji slyším všude :D

na příspěvěk reagoval Asenath

oli009

oli009 (hodnocení, recenze)

duckman

Ach Bože, proč vždycky přijde nějakej blb, kterej má pocit, že zbaštil veškerou moudrost světa, a že svým komentářem naprosto vystihl názor všech ostatních a tudíž má pocit, že je jeho komentář prostě parádní a tak se o něj s ostatníma musí podělit? Ne vážně, máš pocit, že si frajer když tady urážíš ženy, za každou druhou větou máš tři vytlemený smajlíky a k tomu všemu máš na fotce krutopřísnou kočku s čepicí? Ne sorry to fakt nejsi, ty si o frajerech asi necháváš jenom zdát.

na příspěvěk reagoval duckman

misterz

misterz (hodnocení, recenze)

No neviem, nevypada to zle, ale asi to nebude ani nic tak extremne genialne, ako som si u Vinterberga uz akosi navykol. Ani najlepsi reziser na svete nestvori genialne filmove dielo pokial scenar moc nenadchne.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Bezduchá břečka o retro-kravce, která se samozřejmě (bez valstního přičinění dostane k velkým prachům), coz je pro kazdou zenu zaklad :DDD K tomu zcela samozrejme ma takovou tu typicky zenskou (predstiranou) socilani  vlohu, kdy bude poradat vecere pro ty nejchudsi a strihat ovce v potoce ale bude jezdit v nobl kocare v cervenych satech :DDD a nakonec hypoteticky vztah hned se tremi napadniky :DDD je to jako klasicky zensky  casopis, ktere tohle pohlavi vystihuji asi naprosto, protoze musi, - penize, moda, sukani, jidlo a tak porad dokola stranku za strankou.

na příspěvěk reagoval oli009

Uživatel Jakub smazal svůj příspěvek.

Asenath

Asenath (hodnocení, recenze)

Docela se těším, ale u mě jednoznačně vítězí verze z roku 1998.

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Vinterberg nelení a vzpomíná na mládí

Vinterberg nelení a vzpomíná na mládí

16.11.2014

Natočil jeden z nejlepších filmů roku 2012, sklízel s ním ovace po celém světě jak od kritiků, tak od diváků a zviditelnil se i filmovým fanouškům, kteří o něm do té doby neslyšeli. Jeho další film,… (více)

Reklama

Reklama