Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trojice mistrů asijské kinematografie spojila své síly a natočila dokonalý nadpřirozený thriller. Režie americké verze japonského hororu Hidea Nakaty (Ring, Ring 2, Temná voda) se ujal proslulý Fruit Chan (Gaau ji, Sseuri... monseuteo), za kamerou stál vizionář Hang-Sang Poon (Kung-fu mela a Obávaný bojovník) a speciální efekty pocházejí z dílny Creature FX (300: Bitva u Thermopyl a Já, legenda). Nedívej se nahoru vypráví děsivý příběh režiséra Marcuse Reeda, který se rozhodl natočit remake prokletého hororu. Brzy po začátku natáčení se ale na filmovém materiálu objevuje rozmazaný obraz podivné postavy a samotného režiséra přepadají zlověstné vize. Natáčení filmu ohrožuje jedna tajemná událost za druhou a Marcus v sobě začíná pociťovat zuřivou nadpřirozenou touhu po nových obětech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Předchozí filmy režiséra Fruita Chana mají poměrně dobré hodnocení, já sám jsem se s nimi ale nesetkal, takže nedokážu posoudit, zda-li se opravdu tolik zhoršil, anebo se zde u něj naplno projevil jev, který pracovně nazývám asijský princip (ten spočívá v tom, že daný film zhlédnou zásadně jen fanoušci kinematografie dané geografické oblasti, kteří jej následně zhodnotí přívětivěji, než by jej zhodnotilo ostatní diváctvo - které však film nikdy neuvidí). Don't Look Up totiž za moc nestojí a nevidím jediný důvod, proč jej někomu doporučit. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nuda až to bolí. Tento film je ďalším dôkazom toho, že netreba mať príliš veľké očakávania a už vôbec netreba veriť podareným trailerom. Nebolo takmer tu nič, čo by sa mi páčilo a čo som ešte nevidel. Prvá hodina ma takmer zabila, ešte že to bolo krátke. Ušlo len niekoľko málo scén v poslednej dvadsaťminútovke. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

X-krát spracovaná téma rómskeho "počarovania " v ktorom je možné skoro všetko , vrátane zmŕtvychvstatnia , prevtelenia , či folklórneho špiritizmu - celé to vyvolané stádovitým vidieckym " zavrhnutím " - tak to je téma potencionálne hodná spracovania skúseným rejžom . No na vymaľovanie peripetií režiséra , ktorý celú tu kalváriu postupného zbavovania sa zmyslov a smrteľných náhod počas filmovania takejto témy, chce vrhnúť na plátno ...to potrebuje viac talentu , akým disponoval Fruit. Špekulatívna účasť Eliho , dávala nádej na prízemne krvavé spracovanie , zbavené režisérskych ambícií. Nestalo sa. Ja som sa ale nenudila , spracovanie Mi pripadalo filmovo umiernené a celkový dojem Mi spríjemnil večer. Seriózna 3ka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dostal som chuť na nejaký horror. Zalovil som teda vo svojom archíve a vytiahol som snímok "Don´t Look Up". Vôbec som netušil, čo to bude. Nič mi to nehovorilo. No ale veľmi rýchlo som zistil, že som šliapol do poriadneho hovna. Nudil som sa od začiatku až do konca. Keby som si to bol predom prelustroval a zistil, že sa jedná o hlúpy príbeh o cigánskej legende, z lacnej juhoafrickej produkcie, ktorý bol natočený niekde v Rumunsku a režíroval ho Číňan, tak by som s tým nestrácal čas. Tento brak sa volá "Nepozeraj sa hore" a ja vám radím, nepozerajte sa na to vôbec. Je to nesmierna blbosť. * ()

Faustka odpad!

všechny recenze uživatele

Už nikdy víc!) netoužím být vtažena do nečitelnosti rómských mýtů a legend. Tuší vůbec Fruit Chan která bije-))) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Talentovaný, avšak pološílený režisér trpící podivnými halucinacemi přijíždí se svým štábem natáčet do starého studia v Rumunsku jakýsi remake prokletého hororu, který zde jeho slavný předchůdce za záhadných okolností nikdy nedokončil, protože zmizel a film se ztratil. Vyprávěla se v něm legenda o cigánské dívce, kterou ve středověku umučili, protože ji považovali za dáblovo dítě. Její matka totiž podle legendy měla uzavřít dohodu s Dáblem o tom, že její prvorozené dítě se stane jeho nevěstou. Na prokletém místě bude čekat duch mrtvé dívky, mračna much a zlo ožije prostřednictvím filmového materiálu a členy natáčecího štábu začne jednoho po druhém stíhat neštěstí. Námět dodal japonský režisér Hideo Nakata, který je bůhví proč posedlý duchy a mouchami a čínský režisér Fruit Chan svoji hororovou vizi podává trochu zmateným vypravěčským stylem, ale přesto klade důraz na strašidelné nebo poměrně "husté" scény úmrtí. Na začátku se tady mihne Eli Roth v roli prokletého režiséra, roli producenta si střihl Henry Thomas, a i v dalších rolích lze spatřit povědomé herecké tváře. Nejvíc se mně na tomto hororu nelíbila dost nehodící se hudba a mírně přihlouplý rozjezd filmu, kterého se film tak nějak úplně nezbavil. Od hororu však neočekávám intelektuální myšlenku, a nutno dodat, že film nenudil a po vizuální stránce snesl přísné měřítko. 29%? Hm, tak to určitě neodpovídá ani omylem. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl všechno co z něj mohlo udělat dobrým filmem. Krev, atmosféru, duchy... Ale všechno bylo rázem pohřbeno samotným režisérem který nevěděl co dělá. Tolik zabitých možností se jen tak nevidí. Chana nepovažuju za nějak kvalitního režiséra, Dumblings mě moc nebraly a jeho povídky z Three extreme mě bavily nejméně. Ale chtěl jsem mu dát šanci už jen proto že tu hraje Roth, sice jen chvíli ale hraje. A právě jeho části považuji za nejlepší. Nedá se říct že film je natočen špatně, je to obyčejná duchařina která ale dost často postrádá napětí. Jedna jediná lekačka je zabita svojí digitálností. Dost často se tu kecá a tak člověk čeká kdy něco přijde, no a nakonec nic nepřijde. Konec je tu strašně rychlej a bez pořádnýho vysvětlení. Škoda promarněné šance mohlo to být daleko lepší. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl bych alespoň napsat, že film měl něčím našlápnuto k tomu, aby nebyl úplnou sračkou, ale bohužel. Už sám námět na téma cikánské kletby a prokletého filmu je natolik provařený, že by se ho musel chopit žánrový mistr, aby z toho něco bylo. A to Fruit Chan není. Absolutní absence všeho, co dělá horor hororem, neskutečně špatní herci a zmatená režie. Nakatův originál jsem neviděl, ale vzhledem k jeho tvorbě si ho dokážu celkem živě představit, takže se odvážím říci, že tohle je jeden z nejhorších remaků vůbec. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže mi japonský originál od Hidea Nakaty uniká, zvolil som tento remake. Neviem, v akom ´´stave´´ sa nachádza pôvodný film, ale tento má dosť ázijského hororového štýlu, trošku však s nejakým tým ľahkým západným kabátikom na prechodné obdobie. Posledná polhodinka, je presne to, čo by som od takto motivovaného filmu čakal, ale je škoda, že ide až o poslednú tretinu. To pred tým mi ako hororovému fanúšikovi dušičku teda nepolahodilo. ()

CBD odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo pouze blbé dalo by se, ale ono je to navíc ještě neuvěřitelně nudné. Namísto něčeho jako je hororová atmosféra se dočkáte pouze poflakování se tlupy nesympatických (nebo naprosto dementních) postav po starém statku a paranoidního vyšilování titulního hrdiny. Přitom by se z "filmu o remaku nedokončeného hororu na motivy cikánské legendy" dalo vytřískat mnohem více. Ani vysoký rozpočet by nebyl potřeba. Lepší scénář napíšu za noc. Kdo se chce chopit režie? Stát na to dá prachy automaticky. ()

stration 

všechny recenze uživatele

No to byla ptákovina. Spíš než remake Asie mi to připomínalo Eliho Rotha. Chvílemi nechutné, nadstavované a první hodinu na usnutí. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lecos, ale to jsem dostal byla hrůza a nuda. Filmaři jedou někam do Rumunska točit remake filmu , který nebyl ještě v němé éře dotočen. Už sám námět a děj mě strašně nebaví, nemám rád filmy v níž se natáčí náký film. Za zmínku stojí pár nápaditých vražd či rodící scéna, ale to je to jediný co to zachránilo od odpadu. Herci děsný děj ještě horší , takovýhle horory ať se radši netočí. ()

tatanapope odpad!

všechny recenze uživatele

nejblbější a nejnudnější horor,jaký jsem viděla.Tenhle film byl tak blbý,že ani nevím,co bych o něm měla psát.Rozhodně stojí za to si ho nechat ujít :D ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

"...natočili dokonalý nadprirodzený thriller." Ja si skôr myslím, že natočili dokonalý filmový prešľap na pôde kinematografie....vlastne zaujímavé to začína byť až v samotnom závere, ale aj ten je vyprávaný tak nezrozumiteľne, že som neprišiel nato, čo vlastne týmto filmom chcel autor povedať a k akým záverom sa mal divák dopracovať..... ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je nehorázná sračka už jsem akceptoval to že mě v dnešní době málokdy už horory vyděsí ale co je moc to je moc. Tři čtvrtě filmu se nic neděje pak tam občas vraždí mouchy (idiotský střih vyletí zaútočí konec scény) a jednou se tam objeví jakési ruky (originální tohle můžu vidět v každém asijském hororu). Navíc film obsahuje samoúčelnou brutalitu aby si dokázal že je to horor a dal tam nějaké gore (Proč jí ti vesničané střihaly jazyk a vypichly oko? nemluvě o tom že proč nezabily taky její matku když měla smlouvu s Ďáblem) Konec je stupidní až to bolí a pointa totéž. Přitom námět se dal natočit několikanásobně lépe viz zde http://www.csfd.cz/film/246880-hory-zalite-krvi/. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kdy Marcus Reed (Reshad Strik) hledá námět na svůj nový film, zaujme jej pradávná cikánská legenda o prokleté dívce Matye, jejímž otcem byl samotný ďábel. Tuto legendu se již sice dávno snažil zfilmovat jiný režisér, Béla Olt, ale ten s celým svým týmem zmizel neznámo kam, aniž by film dokončil. Reed si pronajme stejný dům, kde probíhalo první natáčení, a pln nadšení začne svůj sen realizovat. Ale netrvá dlouho, a členové štábu začínají umírat při záhadných neštěstích, a v natočeném materiálu jsou vidět odlesky původního filmu ... Námět sliboval sympatický (a docela originální) horůrek, dokonce to prvních pár minut i tak vypadalo, ale bohužel se autorům tento záměr nepodařilo naplnit. Zvlášť ve chvíli, kdy začali používat digitální efekty - které sice oplývaly dostatkem krve, ale svoji kvalitou připomínali leckteré filmy z minulého století (inspirace některými známějšími horory (Kruh) je zcela zřejmá). Jakmile začal režisér blouznit (a teď ani nevím jestli to byl ve filmu Marcus Reed nebo sám Fruit Chan) tak šel veškerý filmový zážitek do kytek úplně... ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

V obsahu sa píše : "Trojice mistrů asijské kinematografie spojila své síly a natočila dokonalý nadpřirozený thriller". Ha, od dokonalosti to má naozaj ďaleko. Je to len šikovný reklamný ťah distribútora ako nalákať diváka na tento SHIT. V tomto filme vidíte prvky asi všetkých ázijských hororov za posledných 15 rokov. Z toho vyplíva, že nič nové a prekvapivé určite neuvidíte. Apropo, Eli Roth sa vo filme objaví asi na 30 sekúnd. Moja rada : vyhýbajte sa, nesťahujte, pozrite si radšej staré klasiky (Kruh, Nenávisť). Zaujímavý komentár : J*A*S*M ()

chamba odpad!

všechny recenze uživatele

Pri takýchto typoch filmov je najdôležitejšia atmosféra, ktorá je tu bohužial nulová. Celý čas sa absolútne nič nedeje a ani posledných chaotických 10 minút to nezachráni. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Toto bylo opravdu nepovedené. Katastrofa vedle druhé, počínaje herci konče oporným dabingem. Scénář byly asi vystrižené scény ze všech hororů dokupy, režisér většinou asi prospal na židličce a ten televizní look tomu taky zrovna nepřidal. Ztráta času. ()

Reklama

Reklama