Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podkladem tohoto westernu se stala skutečná událost z roku 1864. Pětitisícové stádo hovězího dobytka, určené pro armádu Unie, se po drzé loupeži tehdy stalo kořistí hladovějících jižanských vojáků. V popředí děje stojí dva odvážní a také tvrdohlaví muži. Uhlazený obchodník Alvarez Kelly (William Holden), který využívá občanské války k vydělávání peněz, a neústupný jižanský plukovník Tom Rossiter (Richard Widmark), urputně bojující za téměř už ztracenou věc Konfederace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý určite poteší vyslúžilých vojenských provianťákov. Príjemný na sledovanie, sem-tam sa vyskytne zaujímavý dialóg, sem-tam môže divák obdivovať streľbu na prst bez mierenia, ale každého by mohla upútať bojová sila komparzu tvoreného stovkami býčkov, pred ktorými zdupkajú aj chrabrí vojaci Severu. S naším, veľkochovmi znehybneným dobytkom, by sa akčné scény dali nakrútiť, iba ak by išlo o komédiu. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Alvareze Kellyho jsem viděl kdysi v kině, takže za nostalgii půl hvězda navíc. Nicméně je to dobrý film popisující dopravu masa pro vojáky unie takzvaně "po svých". Scéna útoku stáda krav na most je opravdu skvělá. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Místo označení western by si film Pod kopyty stád zasloužil spíše žánrové vymezení dobrodružný historický film, ale ryze westernové propriety jsou tu k vidění též, zůstaňme tedy přitom. Za stádem dobytčat se tu prohání na svém oři Alvarez Kelly, jehož jméno se poněkud nešťastně vytratilo z českého distribučního názvu filmu, ale on je tmelem slepujícím světy westernu, války Severu proti Jihu a obecnějšího fenoménu hodnot a idejí, za které se vyplatí člověku bojovat. Výlučný svět mužů má svá vlastní pravidla hry, která mají také obecnější rozměr. Westernová klasika, která rozhodně neurazí... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný western o "nejprohnanější krádeži dobytka" hladovými vojáky Konfederace. Zábavný film stojí na hereckých výkonech a jiskření mezi postavami Holdena a Widmarka a na dobře napsaném scénáři. Z historie občanské války je skutečně doložen tzv. Beefsteak Raid - čili biftekový nájezd Jižanů v září 1864: http://en.wikipedia.org/wiki/Beefsteak_Raid . A ještě trailer: http://www.youtube.com/watch?v=eb9e2wQOCFI ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pseudowestern z období občanské války, jehož jediná pointa spočívá v detailně naplánované a permanentně probírané akci na ukradení unijního dobytka. Jenže, před samotnou "akcí" musí divák 80 minut čumět na stupidní doprovodné (milostné) "příběhy" se slepou dějovou uličkou a na dementního padesátiletého Holdena, který během té doby sbalí dvě mladé holky a s jednou z nich se dokonce i vyspí (WOW)! Jakmile nás režisér a scénárista přestanou ohromovat jeho mizerným hereckým projevem a "šarmem", nastane 20 minutová slibovaná "akce", jenž je tak neuvěřitelně debilní a střílí se v ní jen do vzduchu, že člověk až lituje, že tímto monstrózním shitem vůbec ztrácel čas. Vše navíc krásně doplňují záběry, které jsou buďto natočené ve studiu, nebo se opakují i 4x do pěti minut. Nejkrvavější válka v historii Severní Ameriky a ve filmu za celou dobu umřou snad jen dva kusy dobytka, jeden dement a veškerá zábava. 20% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zajímavě nečernobílé hlavní postavy. Mazaný obchodník, profitující na obou stranách barikády a fanatický důstojník, bojující za již dávno ztracené ideály - velké herecké příležitosti pro Williama Holdena a Richarda Widmarka. Jakmile jsou oba na plátně je o zábavu postaráno. Tím však nechci říct, že by celý film stál jen na nich, protože i jinak se jedná o po všech stránkách skvělou podívanou s dostatečnou porcí kvalitně natočené akce. 85%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná, která se odehrává v období občanské války, jež vždycky nabízí řadu zajímavých zápletek a střetů mezi Jižany a Seveřany. Alvarez Kelly poskytuje zajímavý příběh, sympatické herce, zábavné dialogy a mnohy záživné scény, které nenudí. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Podle mého přesvědčení jeden z vrcholů westernového žánru šedesátých let. Western ještě neskomíral, ale už se vymanil ze svých naivních počátků. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako si viacerí všimli, ide skôr o rekonštrukciu historickej udalosti, ako western založený na klasických schémach a klišé. Ale ocitáme sa v období, ktoré westernu patrí a tak aj história tomu musí byť viac prispôsobená. Prvá polovica patrí rôznym vzťahovým peripetiám, okrem iného aj so ženami, neskôr prichádza na radu pre žáner netradičný záverečný akt. Prácou so stádom kráv ma viac potešil John Wayne v Red River, ale aj Holden s Widmarkom predvádzajú kvalitnú robotu. Hodnotenie vyplýva najmä z faktu, že ide skutočne o netradičný western. Svoje muchy film ale rozhodne má, a nemyslím tie, čo parazitujú na chudákoch kravách. 70% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý westernový průměr, či spíše drama o manipulaci a násilí v souvislosti s přepravou tisícového stáda krav mezi nepřátelskými armádami. Příznačná je absence jednoznačně kladných postav. Některé sekvence tohoto poněkud zdlouhavého snímku jsou vynikající, zejména proud dobytka válcující americké vojsko. Velmi silné tři hvězdičky, i čtyři by byly odpovídající. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojatý a pomalu plynoucí western, který více přípomíná "Velkou Zemi" než westerny Sergia Leoneho nebo Sama Peckinpaha. Charismatický William Holden naštěstí dokáže utáhnout celý film a tak i přes pomalé tempo -v mých očích spíše dobrodružný- film příliš nenudí ale na druhou stranu v něm není nic čím by se stal nezapomenutelným. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Western podľa skutočnej udalosti vyniká predovšetkým záverečnou scénou s hnaním dobytka. Inak priemer. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

William Holdem v roli chlapíka, který se nestará o ideály a na občanské válce chce leda vydělat. Samozřejmě, nakonec se přece jen ukáže v lepším světle. A v průběhu filmu zaplatí třem ženám, a to s některými ani nestrávil noc, až příliš štědrou částku za jejich společnost. ____ Nevěrohodné pěstní bitky, nudné pasáže o kravách, přehnaná stopáž a nesmyslné charakterové zvraty dělají z filmu jen těžko snesitelnou podívanou. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Celý film by byl tak za tři hvězdičky, první hodina byla dost zdlouhavá a naivní, ale za scénu útoku stáda krav na most musím jednu přidat. William Holden sice dobrej, ale kam se hrabe na Widmarka. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím se slovy prezidenta Lincolna: "Je to ta nejprohnanější krádež dobytka, o jaké jsem kdy slyšel !!" Další z řady velmi netypických westernů, které mám opravdu velmi rád, právě pro tu jejich žánrovou odlišnost.. "Devítiprsťák" William Holden jako Alvarez Kelly nepředvádí nijak excelentní výkon, co se jeho hereckého projevu týká, ale v této roli si jej zřejmě už budu pamatovat navždy.. Je fakt, že o nějaké výraznější či zajímavější přestřelky, o "bitvě" ani nemluvě, se nedočkáte, což vyznívá dost paradoxně, protože příběh se odehrává během jednoho z nejkrvavějších milníků americké historie, což Edwardu Dmytrykovi prostě neodpustím.. Přesto všechno mě tenhle kousek opravdu bavil, byť stojí většinu času pouze na vtipných dialozích, nicméně ta finální scéna se stádem "útočících" rozzuřených býků na mostě opravdu stojí za to !! Na druhou stranu mě znovu zaráží distributory zazděný a zprzněný název, tady už opravdu zůstává rozum stát !! ()

Dawe.zs 

všechny recenze uživatele

Pod kopyty stád nese snad všechny znaky charakteristické pro western, čerpá z historické události, k níž došlo za války Severu proti Jihu a kterou americký prezident Lincoln nazval....nejpodlejší krádeží dobytka , o jaké kdy slyšel. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Western, který se točí kolem skutečných kovbojů, tedy honáků. Ti se snaží o to, aby se ukradené stádo krav dostalo tam, kam se původně dostat mělo. Sice jsem byl trochu zklamaný z toho, jak byly scény s krávami natočeny, ale tak zase byl to rok 1966. Tematický trochu jiný western a docela mu to slušelo i díky divácky příjemným postavám. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, ktory som pozeral len vdaka Holdenovi /Sunset Boulevard/. Vladne tu ale priserna nuda, akurat ta zaverecna prestrelka zabezpecila filmu odo mna 52 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film, ktery si z opravdoveho westernu moc nevzal. Spise se jedna o dobrodruzny film s hodne pomalym zacatkem a nekolika nudnyma pasazema. Na film jsem se dival hlavne kvuli Holdena, ktery sice nezklamal, do svych nejvetsich roli mel ale daleko. ()

Reklama

Reklama