Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá videoshow, v níž vás skvěle pobaví postavy kapitána Soboty, nadstrážmistra Holzmanna,majora Miloše Zemana a dalších zmatkářů v uniformách. (Carmen Home Video)

Recenze (63)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já jsem Vám natrhal kočičky.....Zajímavé je, jak málokdo ví, že Policejní akademie byla i zfilmovaná a že to jsou kusy masa s cáry s chlupama, o tom samozřejmě nemůže být ani řeč :-) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kpt. Sobota, Maňas, Holzmann, Deméter, Ing. Prouza, Drahoš, Tibor Mesány, Shorný nebo Mjr.Zeman. Tak tohle byla svého času strašná klasa (měl jsem všechny nahrávky na starých MC kazetách od fy.Tommü), na které jsem vyrostl..Kultovní hlášky jako "VUML", akvárko, uklouzl v koupelně, plenky pemprs, chléb se sádlem, bílý.. aj ale hlavně bezva scénky..Bezva parta aneb Maňas ve fabrice a Maňas a revoluce také ještě ušly ale Městská už byla o něco slabší...Jednoznačně to "NEJ" od Zdeňka Izera a Marka Dobrodinského..Z nostalgie za 4. Audio nahrávky byly o něco lepší*. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že Izerova Policejní akademie byla i zfilmovaná, tak jsem byl na vrcholu blaha, protože audio nahrávky se pro mě staly kultem. U ničeho jiného jsem se tak nezasmál a celou partičku jsem si velice oblíbil. Očekávání tedy byla veliká. A jak už to bývá, čím větší očekávání, tím větší zklamání. Vtipy, při jejichž poslechu jsem se válel smíchy, se na videu proměnily v naprosto sterilní podívanou. Zachování původních hlasů bylo možná dobré rozhodnutí, ale působí to hrozně amatérsky. Nejhorší pro mě bylo zjištění, že se ve filmu neobjeví můj vzor Jiří Zbrožek. Kdo tedy nezná audio verzi, ať po ní rychle sáhne, protože tohle je jen její slabý odvar. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tady lze vidět, jaká kanálovka se může klidně bez zkrupulí natočit. To je snad předobraz příšerného Troškova Kameňáku, tedy další "biják", který raději neměl nikdy vzniknout, aby nezabil i svou původní formu, v tomto případě audionahrávku s Izerovými scénkami, které svého času rozchechtávaly mládež, v případě Trošky tucet fórů šířených lidovou slovesností. Nemám problém oba pány režiséry a jejich veledíla sloučit. Je to stejně pitomá (ne)zábava. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S audionahrávkami se to srovnat nedá ani omylem. Pár dobrých fórů, ale trapnost vesměs převažuje. Mnohem vtipnější jsou ovšem některé místní komentáře. Na mysli mám: A) Mudrlanty, kteří film očividně neviděli, a tak zkrátka hodnotí zvukovou verzi, kterou znají z kazet / CD, a logicky se tu ohání pěti hvězdičkami. B) Borce, kteří jsou naprosto mimo místu, jako třeba Johan07 a jeho hláška "Nechápu, proč kapitána Sobotu hrál Izer a daboval Sobota." (Svým způsobem je to pocta Izerovu imitátorskému umu, já vím, ale je nechtěná a pitomá) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Je otázkou, jestli zdejší uživatelé hodnotí skvělé kazety, respektive zvukovou stopu, nebo celý "film." S kazetami jsem prožil skvělé prázdniny, protože je měl kámoš na pokoji a od rána do večera jsme nedělali nic jiného než že jsme je poslouchali... Konkrétně kazety České policejní akademie jsem moc naposlouchané neměl, víc se mi líbila Bezva parta a Městská. No ale k tomu filmu - videozáznamu - nebo co to vlastně sakra je. Především - nefunguje. Poslouchat se to dá, ale dívat se na to? ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tohle je kultovní záležitost. Jako malý jsem velice často poslouchal Policejní akademii ve formě audio nahrávek, tehdy to byl hit a hrozně jsem se při tom nasmál. Pak jsem zjistil, že je i video, ale to už bohužel není takové jako to audio. Každopádně když to zhodnotím dohromady, vychází jasné 4*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skvělý Izerův a Dobrodinského zápich do dějin českého humoru. Já teda policejní akademii nejdřív jen slyšel na magiči, ale na příhody všech jejich imaginárních postav snad nikdy nezapomenu. Pravda některé pasáže jsou poněkud slabší, ale jinak Maňas je k.i.n.g. Co se týká televizního kabátu, tak ten nic moc, já ale hodnotím obsah... ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Tak za dvě jenom kvůli zvukové složce a za záběry ze střechy auta, protože na těch nebyli vidět herci, resp. neherci, takže šlo jen o tu zvukovou složku. Na audiokazetách jsem, jako většina lidí tady, vyrůstal a byla to pro mě v dětství opravdu bomba. Ale tohle vypadalo úplně strašně. Jo a zpráva pro Johan07. Izera nemluvil Sobota. To říkal Izer. Napodoboval jeho hlas. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Tak jestli někdy Izer zklamal, tak jednoznačně tady. Krátké scénky a vyprávění vtipů zvládá skvěle, ale česká policejní akademie mu moc nevyšla. Parkrát jsem se slušně zasmál, ale po většinu času jde spíše o přehlídku trapnosti-40%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle ne... Když to člověk poslouchá jen v audio verzi, je to sranda, ale když to vidí a slyší, jak všechny mluví Izer, říká si, jaký tohle mělo vlastně smysl. No, kromě toho, že se Izer v té době asi prodával, žádný. Strašný paskvil, který vzhledem k audio nahrávkám opravdu nemá smysl a opravdu není zábavný. Některé vtipy jsou holt vtipnější, když je člověk jen slyší. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Jak vás tak člověče poslouchám, vy musíte bejt pěkně blbej, když vám nestačilo 8 tříd základky... Hodnotím čistě za obsah. :) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě nemůže fungovat. Snaha udělat z audiokazety film nedopadla dobře a po technické stránce jde o katastrofu (naprosto mizerné postsynchrony). Těžko říct, zda vinit Izera, nebo Zmožka. Na druhou stranu neškodí podívat se na pražské ulice na počátku devadesátých let, tehdy ještě brázděné starými škodovkami. (1 064.) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Izerovy scénky a fóry mám rád, ale ČPA se mi moc nelíbila ani v původní audio verzi. No a "filmová" verze je oproti ní ještě horší. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Roky jsem to už neviděl a ani neslyšel ,ale tenkrát to byl poměrně hit. Hlašky -Jakou barvu má bílý kůň. doslova zlidověly. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

"No vy musíte bejt pěkně blbej, Prouza, když vám nestačí osm tříd základky!" Jak mám Izerovy parodie a skeče rád, nemůžu tomuto ojedinělému převedení audionahrávek upřít výrazné nedostatky, nepočítaje osobní dojem, že mám spíše slabost pro jeho parodická pásma (Ve dne zataženo...; 7 dní čili tejden). Velká část vtipů má své kouzlo právě v představivosti diváka, která se s obrazem logicky ztrácí a máme před sebou spíše jakéhosi předchůdce Kameňáku (nejhorší to je s vtípkem o Leninovi s detailním záběrem na ceduli, aby to pochopil i Maňas). Některé přidané, které na kazetách nenajdeme, zase působí dojmem jakéhosi brainstormingu před natáčením (závěrečný rozjezd). Pokud se ale budu dívat na tento celovečerní skeč jako na samostatný celek, nejsem až tak příkrý - sympatická je jak zápletka příběhu, tak i vytříbené charaktery a Izerovo hlasové mistrovství. Přesto také radši doporučuji stáhnout si dílko v původní podobě. P.S. Malé upozornění - část uživatelů zde necituje tuto konkrétní část složeného z jedničky a úvodu dvojky, nýbrž třetí díl, respektive Městskou policejní akademii. 40% ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Moc lidí (včetně mě do nedávna) netuší, že kultovní Česká policejní akademie, na které jsem vyrůstal, má i video zpracování. Není to takové jako audio, ale i tak potěší. Možné vidět ZDE. ()

Reklama

Reklama