Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ríšovi je právě osmnáct let (K. Roden) a k narozeninám dostane od svého kamaráda (J. Pomeje) neobvyklý dáreček – krásnou dívku Janu (B. Lukešová). Co si však s dívkou počít ráno, když se domů z letní dovolené vracejí rodiče (J. Synková a B. Poloczek) i jeho současná přítelkyně (S. Nálepková)? (Česká televize)

Recenze (19)

argenson 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo jako lehce ujetá sci-fi a do konce jsem úplně nepobral ty vztahy, kdo s kým, co a proč. Takže jedinou srozumitelnou dvojicí byli Poloczek-Synková a ti taky obstarali sporadické záblesky srandy. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Karel Roden herecky trumfuje všechny ostatní herce a dokazuje proč má světové uznání. Víc už není třeba dodávat. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem od toho mnohem víc. Herecké obsazení bylo více než slušné, tak proč se s nimi nepracovalo trošku líp. Nápad tak špatný nebyl, tak kde je chyba? Takhle z toho bohužel vzešla pěkná trapárna. Celé je to ještě takové moc zdlouhavé. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Stupidní děj této hříčky překonávají jen příšerné dialogy. 1)  Ale je tu urostlý 24letý Karel Roden (oslavenec Ríša), tehdy ještě docela pěkný (i když herecky dost mínusový) Jiří Pomeje (Ríšův kamarád Čomba), milá 42letá Jana Synková (matka), jako vždy příjemný 47letý Bronislav Poloczek (otec) a výstižná 26letá Světlana Nálepková (partnerka - stíhačka)._____ 2)  Absurdní konec pak omluví snad jen Ríšovy bublající hormony a očividná snaha scenáristů o pointu za každou cenu. U 29letého Miroslava Adamce mě to neudivuje, u 31leté Haliny Pawlovské ano._____ 3)  Za travesti scénu Rodena v ženských šatech mohou fandové podobné podívané přidat hvězdičku. Já mezi ně nepatřím, a tak se spokojím s jednou. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Rukopis Haliny Pawlowské tahle značně trhlá situační komedie rozhodně nezapře. Tak akorát dlouhý snímek má celkem dobré herecké obsazení, přičemž vidět zrovna Karla Rodena a Jirku Pomeje v jejich telecích letech je docela hustózní zážitek. Nemůžu si pomoct, ale já se fakt slušně bavila, obzvlášť když Karel Roden nasadil paruku, zmaloval se a v rudých šatech si to pak štrádoval po baráku. (60%) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Místy trochu nudnější, ale jinak poměrně pohodová televizní komedie s výtečným obsazením, jedním průšvihem a nafoukanou přítelkyní. Synková a Poloczek báječní. Hudba: Josef Spitzer ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Tohle byla teda docela dobrá slátanina. Ta Jana mě tam teda štvala nebetyčně. Někdy je film, natočený tak aby byl filmový a realitu to vymýšlí tak okatě, že to ani shovívavé oko diváka nedá. Šaty, namalovaný oči. Ještě, že tam byla J. Synková (maminka) alá teta Kateřina. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Šmarjá to je trapárna, babu bych prostě vyrazil hadry nehadry a bylo by. Ještě jak si potom vymýšlí, že si je neobleče… Komedie je to taková chvíli dobrá, chvíli nuda. Řekněme průměrná. Chybí mi tu slovní humor, to je škoda. No nic, uzavřu to jako průměr a lehce pod. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

No, to byla řádná pitomost. Nevím, zda to byla víc špatně napsané nebo hrozně zahrané, ale možná od obojího kus. Některé dialogy byly opravdu jen těžko poslouchatelné. Zápletka působila komediálně v určitých momentech, ale rozhodně ne po celou dobu. Vztah mezi Ríšou a jeho mladou starou by asi neměl moc dlouhého trvání, když si nebyli schopni vyjasnit problém už na začátku a Ríša se pak navíc uchýlí k Janě. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že se mi to docela líbilo. Skvělé obsazení Roden, Poloczek, Lukešová, Synková a Pomeje. Nálepková už horší, ale jinak na 80 léta fakt dobrý. Malá situační komedie, o mladíkovi, který slaví právě osmnácté narozeniny. Rodiče v Jugoslávii a tak doma se pořádá mejdan k dovršení dospělosti. Ríša dostane jako dárek od nejlepšího kamaráda Čomby dvounohý dárek a to je teprve začátek kolotoče... ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Místy neuvěřitelné, štíhlý Pomeje, Roden s blond hárem a ofinkou přes obě oči. Světlana Nálepková drtí své repliky svým standardním neumětelským stylem jako obvykle, i když "Dárky se přece musí vybalit" je dobrý fór. , Dárek Barbora Lukešová (debutuje) je docela pěkná a zajímavá, bohužel zůstane nevybalená. Rodiče jsou standardní šarže dobrých herců. ()

yarca 

všechny recenze uživatele

Sice hodně přitažené za vlasy, ale jinak vcelku sympatické. Pár dobrých hlášek, slušné obsazení a přijatelná stopáž. Takže než vás začne štvát ta nepravděpodobnost děje, je po všem. Z hereckého obsazení mě zaujali hlavně rodiče v podání Jany Synkové a Bronislava Poloczka. Světlana Nálepková hrála svou dylinoidní uzurpátorskou přítelkyni na 1. A dvojici Roden a Lukešová jsem to jejich vzplanutí věřila. Škoda, že Bára Lukešová dostala v českém filmu poměrně málo příležitostí. Její úplně přirozené herectví se mi hodně líbí. ()

Reklama

Reklama