Reklama

Reklama

Zapálený policista Mike (John Cusack) je na stopě vraha řádícího v ulicích Buffala. Po té co Mikovi zmizí dcera, se tento případ stává osobním. Mike je ochoten udělat vše pro nalezení své dcery a ví, že pokud svou dceru nenajde do 48 hodin, tak už ji pravděpodobně nikdy neuvidí. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Gore 

všechny recenze uživatele

Určitými aspekty mi to připomnělo film Zmrzlá zem, který jsem viděl den předtím, a ve kterém pro změnu John Cusack hrál vraha prostitutek a kvalitativně se to i stejně pohybuje. Jen u Únosu ten překvapivý závěrečný zvrat jsem vytušil hned asi po dvaceti minutách filmu, a celou dobu jsem si říkal, že snad nejsou tvůrci natolik hloupí a použijí ho, neboť to každému musí být hned jasné, a snad překvapí s něčím originálnějším, ale je vidět, že jiné eso v rukávu neměli. Ale i tak se jedná o jednohubku, co neurazí a poměrně rychle uteče...jen je škoda, že Cusack se stává hercem jednoho výrazu, stejně jako Nicolas Cage, kteří se spolu setkali práve ve zmíněné Zmrzlé zemi. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Poměrně atmosférický thriller, který mi však přišel po stránce scénáře nedotažený, jako kdyby se ve střižně utrhli ze řetězu, protože řada věcí jakoby zůstala nedořečena a díky tomu mi závěrečná pointa přišla zkratkovitá a dost přitažená za vlasy. Pro thrillery odehrávající se v zimním prostředí mám zvláštní slabost a dost mě mrzelo, že ho film moc nevyužívá a atmosféru buduje trochu na jiných základech. ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Johny Cusack má zrejme rád divné až úchylné filmy. V poslednej dobe som ho v inom hrať ani nevidel. Tu som konečne očakával, že sa to zmení. Zo začiatku je to taký klasický príbeh akých nám už produkcia naservírovala viac ako bežný Grék za svoj život kebabov. Aj ma to zo začiatku moc nebavilo, predpokladal ako to dopadne. Nasraný otecko vbehne do domu a toho psychopata odpáli s luparou ako sedliak svoje prasa pri zabíjačke. Lenže Cusack má fakt rád pošahané veci a aj tento film je ku koncu psychopatická nálož. Potešila aj prítomnosť Jennifer Carpenter aka Debry Morgan z Dextera. Tu je jasne vidieť, že aj ju evidentne priťahujú psychopatické scenáre a rada pracuje na tomto štýle. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Celej film se tvářil jako fakt správnej oldschool thriller, který známe řekněme z 90. let. Pak ale narazíte na pár scénáristických přešlapů (jako hlavní hrdina je detektiv, unesou mu dceru a případ pořád řeší on? Hmm, to asi ne, protože to naprosto nekompromisně funguje tak, že ve chvíli, kdy se to týká někoho blízkýho - obzvlášť z rodiny - tak mu ten případ okamžitě seberou z důvodou podjatosti. No nic.) Druhá věc, která mě srala, byla J. Carpenter, kterou jsem nemusel už u Dextera, tam mně taky lezla na nervy. A na závěr přijde hlavní zlom a tím pádem vysvětlení, nicméně mně to přišlo tak násilný a skoro debilní, že si říkám, jestli náhodou i ty tři hvězdy nejsou hodně. Tady to tvůrci úplně nevychytali, se mně zdá. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nepředvídatelný a naprosto famózní závěr. Do té doby lehce nadprůměrný thriller, který se minimálně o stupínek zvedl díky skvělému závěru. John Cusack nebo-li policista Mike zahrál výborně, tak jako ve většině filmů. Dallas Roberts měl také zajímavou roli a jako záporák mile překvapil. Naopak mírné zklamání z hereckého výkonu a role Jennifer Carpenter, od začátku neseděla. Děj od prvních minut slušný, i když mohl být o něco lepší. Podobný příběh byl viděn několikrát v jiné podobě, ale to na kráse neubere. Za sebe mohu tento "dark" thriller doporučit.. 7/10 = 78% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v kanadskom meste Montreal, aj keď sa odohráva v americkom meste Buffalo. (Laslo)
  • Aj napriek tomu, že film bol natočený v roku 2008, k divákom sa dostal až v roku 2012. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama