Reklama

Reklama

Zapálený policista Mike (John Cusack) je na stopě vraha řádícího v ulicích Buffala. Po té co Mikovi zmizí dcera, se tento případ stává osobním. Mike je ochoten udělat vše pro nalezení své dcery a ví, že pokud svou dceru nenajde do 48 hodin, tak už ji pravděpodobně nikdy neuvidí. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

akisha 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená stará škola, to je na tomhle filmu to nejsympatičtější. Cusack byl dobrej a Jennifer Carpenter se mi líbila ještě o něco víc, jako vyšetřovatelský duo jsou fajn. Co hodně ubírá body je Mae Whitman - respektive charakter její postavy - jelikož všechny sere už od začátku, těžko s ní pak soucítit. Ačkoliv po únosu tím slizákem se to trochu zlepšilo, pravda. Moc mi nesedl ani celej ten nápad s "továrnou" a jak to měl pošukstón Dallas Roberts vymyšlený, daly se určitě vymyslet i zajímavější věci. Jo a sám psychouš taky nic moc. Nicméně twist na konci se zkousnout dá a bavilo mě to víc než opět s Cusackem podobná Zmrzlá zem. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kriminálka s překvapivým vyvrcholením, které kraluje Dallas Roberts v záporné roli. Z mého pohledu nejzajímavější postavou je ale Kelsey, kterou s přirozeným sexappealem sobě vlastním ztvárnila Jennifer Carpenter. Jennifer je prostě poklad (a hlavní důvod, proč jsem se o film zajímal :-)). Ve filmu se neztratí ani vedle takové veličiny, jakou je John Cusack, byť její postava nedostane zase tolik prostoru, což je určitě škoda. Co se samotného filmu týče, je docela napínavý i temný, i když má poněkud plochý děj a v závěru to maličko logicky drhne, no ale dejme tomu. Celkově jsem měl z filmu ale veskrze kladné pocity. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se rozhodl, že si po dlouhé době dám zas nějaký ten čistokrevný thriller a má volba padla na Únos. A ikdyž můj výsledný dojem není zas až tak špatný, víc než za průměrný žánrový přírůstek ho považovat nemohu. Něco se tu prostě povedlo, něco ne. Na rozpacích jsem třeba z, pro tento žánr velmi důležité, atmosféry. Té se tu sice tvůrcům podařilo navodit poměrně dost, jenže na mě jaksi prakticky vůbec nezapůsobila. Velkým prohřeškem je naprostá absence napětí, to se tu jednoduše nevyskytuje snad ani v jediné scéně a určitě mě Únos zklamal i v tom smyslu, že mi to celé přišlo na thriller opravdu hodně vyměklé a držící se pěkně při zdi. Minimální potemnělost, nulová syrovost, tyto ingredience mi tu zkrátka opravdu hodně moc chyběli. To samé by se pak dalo tvrdit i o hlavní záporné postavě, slaboučká, nevýrazná a mdlá figurka, která jako nebezpečný psychopat tedy rozhodně nepůsobí a ani nefunguje. Samotná zápletka je uspokojivá také spíš na půl, určitě jí tedy nemohu upřít slušný spád, ale celková dějová myšlenka a její samotný vývoj mi trochu neseděl, nepovažuji ji za nikterak výraznou, nápaditou a vlastně ani příliš funkční, načež to celé vyvrcholí závěrečným zvratem, směřujícím k pointě, kterou jsem tedy sice fakt nečekal, ale doposud jsem na vážkách, jestli to je jen jeden velký, blbý fór, nebo jde o vážně povedenou hru s divákem. Bohužel jsem ale spíš nakloněn k variantě první, neboť na hru s divákem tam chyběly jakékoliv vodítka a indicie k odhalení oné nečekané pointy a mě tyto závěrečné zvratové „facky“ z ničeho prostě moc neberou. Ale v jednom ohledu mě přeci jen ten závěr potěšil, není totiž zas až tak happyednový, a to vždy potěší. Jinak Únosu nepomohlo ani herecké obsazení, Cusackovo herectví tu je nudné, bez života a především bez emocí, Jennifer Carpenter je vyloženě divná a Dallas Roberts jako „řádící“ maniak absolutně nevýrazný. Nicméně, ikdyž z předchozích vět by se zdálo, že negativa zcela jasně v Únosu dominují, není tomu tak, jako celek film vůbec nenudí, takže jak jsem zmiňoval, jde o průměrný thriller, který nenadchne, ovšem ani neurazí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Poměrně atmosférický thriller, který mi však přišel po stránce scénáře nedotažený, jako kdyby se ve střižně utrhli ze řetězu, protože řada věcí jakoby zůstala nedořečena a díky tomu mi závěrečná pointa přišla zkratkovitá a dost přitažená za vlasy. Pro thrillery odehrávající se v zimním prostředí mám zvláštní slabost a dost mě mrzelo, že ho film moc nevyužívá a atmosféru buduje trochu na jiných základech. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Detektív Fletcher už niekoľko rokov rieši prípady nezvestných žien. Potom ako sa "prepadne" pod zem aj jeho dospievajúca, problematická dcéra má o "motiváciu" v hľadaní nenarušeného vraha navyše. Pre mňa osobne len vďaka prekvapujúcemu záveru ľahko nadpriemerný thriller na úrovni 60%. Napriek tomu, že sa snažil byt od samého úvodu napínavým a strhujúcim, mňa do deja nevtiahol a neohúril ani natoľko, že by som mal čo len pootvorené ústa od prekvapenia. Tri hviezdičky za nápad, herecké obsadenie, výkony a už spomínaný záver. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v kanadskom meste Montreal, aj keď sa odohráva v americkom meste Buffalo. (Laslo)
  • Aj napriek tomu, že film bol natočený v roku 2008, k divákom sa dostal až v roku 2012. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama