Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po výbuchu letadla s jadernou náloží ve Francii je bohatý otec ochotný udělat cokoli, aby splnil přání svého umírajícího syna. (Netflix)

Recenze (3)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dvěma velkým hvězdám rozdílných končin to v jednom filmu moc nesluší, ale oba se profesionálně doplňují pod silnou režijní taktovkou skvělého Younga. Film o nemocném chlapci a dvou mužích jeho života, jeden se stará o jejich panství na francouzském venkově a druhý je jeho milujícím otcem, oba však nezabrání tragickému konci, jen se jej snaží vytlačit ze svých myslí... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější štědrovečerní pohádka ve společnosti několika splašených koní, dvojice hodných vlků a jednoho nezapomenutelného zámeckého strýčka Verduna. Velmi citlivé téma je dobře vedené rovněž citlivým způsobem, příběh s neodvratně smutným koncem i humornými momenty naštěstí nikdy neupadne do citového vydírání. Jediný můj problém spočíval se samotnou postavou rozmazleného kluka s dívčí ofinou, ke kterému si dlouho ne a ne z mé strany najít pořádně cestu, i k spočátku odtažitému otci v podání Williama Holdena jsem si tu cestu překvapivě našel o něco dřív. Bourvil, který své na první pohled tradičně humorné postavě pana Verduna vtiskl zároveň vedle jisté grotesknosti i pestrou škálu emocí, si mě opět podmanil od první chvíle. I epizodní postavy mě dokázaly zaujmout, ať už šlo o šlechtice nebo doktora pronášejícího ve své jediné scéně i nejedno zamýšlení na tehdejší dobu a vědu („Dnes posíláme lidi na Měsíc a přesto nemáme čas ani peníze na pořádný výzkum na záchranu životů.“). Mít v roli Pascala talentovaného dětského herce, který by diváka dokázal strhnout a bavit jako třeba v domácích filmech Tomáš Hollý, byl bych asi i já spokojen převelice. Od Terence Younga je to ale stejně druhý nejzajímavější snímek, který jsem viděl, hned po Čekej do tmy (1967). [75%] ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama