Reklama

Reklama

Sammyho dobrodružství 3D

  • Česko Sammyho dobrodružství (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film vypráví příběh mořské želvy Sammyho od jeho narození až do dospělosti. Za svůj život mořské želvy přeplavou tisíce kilometrů, aby se pak v dospělosti vrátily na pláž, kde se narodily. Sledujeme malého Sammyho na jeho úžasné cestě plné dobrodružství s kamarádem Rayem a jeho hledání přítelkyně Shelly. Ústředním motivem je přátelství, odvaha a láska a film zábavnou formou předává dětem poselství o potřebě ochraňovat naší planetu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sice se tu během necelé hodinky a půl stihnou objevit (a jak jinak nežli pozitivně události ovlivnit) Hippies, Greenpeace a všemožný jiný vyblíz, ale navzdory tomu je tahle jasně přiznaná ekologická agitace bez problémů koukatelná. Příběh má hlavu a patu, celé to velmi - VELMI - pěkně vypadá, a především děti se tu mohou dovědět leccos zajímavého. Mně osobně to vyhovovalo mnohem víc než Pixarovic ztráta klauna očkatého. Je to sice v určitých momentech trochu laciná citová vydíračka, ale sledování tohoto životního příběhu několika želv od vylíhnutí až do stáří, generuje velmi příjemné pocity. Na osmdesátku to nebude, ale solidní červená na sedmdesátce je to zcela jistě. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Taková nenáročná milá 3D animovaná pohádka pro malé cvrky, kteří z toho ve své době určitě byli v kinech na větvi. Akorát pohádka tak trochu bez příběhu, zato se silným eko-poselstvím, ale proč ne. Animace samozřejmě větším studiím konkurovat zdaleka nemůže, porovnávat tak belgický animovaný svět s tím z Nema by byl hluboký nerozum. Všechno je tu takové ťuťu-ňuňu roztomilé s happy endem. ~~~ Pokud ale tuhle belgickou 3D druhotinu porovnám s francouzskou hrůzou a nebo dokonce českou zrůdností, nemají se Belgičané vůbec za co stydět, ani trošku, proti Koze úplní Pixaři. ~~~ A mimochodem, zapomněl jsem na stylový pěkný výběr skladeb k filmu. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ale jo, obrázky jsou pěkné. Jenže co dál? Sammy a vlastně všechny postavičky nejsou nijak zvlášť sympatické. A příběh? Kdyby chlapci z BBC přilepili kameru na krunýř živé želvě, třeba by to bylo stejně "zajímavé". Ale co. Možná si děti vezmou ponaučení z toho, že ropa v moři i igelitový pytlík plující na hladině je fuj. Natožpak velrybáři, kteří jsou 2x fuj. A snad si i zapamatují, že hodní jsou hlavně lidi, kteří jezdí kytkama pomalovaným autobuskem a ve znaku mají prak s čárkou uprostřed a ...no to je asi tak všechno. Někteří tady vyzdvihují dobrý výběr písniček. A mě zrovna chyběly písničky, které by šlo přezpívat do češtiny, takže by jim děti rozuměly a mohly by tak vypomoct chabému příběhu. Konec konců, tento film je určen primárně pro děti. Dospělý tam toho moc nenajde. Tím že jsem přesvědčen o škodlivosti koukání na filmy s 3D brýlemi na nose, považuji tento filmeček za relativně neškodný pouze v placatém provedení. No a tím pádem se mi zdá být vcelku zbytečný, protože z těch tří hvězd padly dvě na zdařilou animaci. PS: Zpočátku to nevypadá, ale ve vodě se to razantně zlepší. ()

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Ano, příběh neohromí. Ale pokud pracujete v ropné společnosti, odhazujete odpadky do moře nebo za pólem lovíte ohrožená zvířata, Sammyho dobrodružství vám vysvětlí, že takhle teda ne. Na druhou stranu 3D skutečně stojí za to, neznám nikoho, kdo před letící harpunou neuhnul hlavou. Za zmínku stojí i kvalitní soundtrack, třeba jistý hit Bruna Marse se do tuzemského top listu dostal až více než rok po premiéře. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $65,605,808▐ Presne mi to pripomínalo rozprávku Cestu na mesiac a pozerám že to je nakoniec od toho istého tvorcu, neškodný priemer, ktorý je miestami roztomilý a niekedy dokonca aj troška drsný. /50%/ ()

Galerie (114)

Zajímavosti (1)

  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj názvy A Turtle's Tale: Sammy's Adventures či Around the World in 50 Years 3D. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama