Reklama

Reklama

Sammyho dobrodružství 3D

  • Česko Sammyho dobrodružství (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film vypráví příběh mořské želvy Sammyho od jeho narození až do dospělosti. Za svůj život mořské želvy přeplavou tisíce kilometrů, aby se pak v dospělosti vrátily na pláž, kde se narodily. Sledujeme malého Sammyho na jeho úžasné cestě plné dobrodružství s kamarádem Rayem a jeho hledání přítelkyně Shelly. Ústředním motivem je přátelství, odvaha a láska a film zábavnou formou předává dětem poselství o potřebě ochraňovat naší planetu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

majo25 

všechny recenze uživatele

Taký nijaký animák. Vtip, keď sa to vôbec dá nazvať vtipom, je slabučký až nijaký. Ak by to stálo na príbehu, tak beriem, ale ten je ta tom rovnako. Chýba silnejšia zápletka, nejaký zvrat, nejaká pointa, nejaké nápady, nejaké napätie, nejaká nezabudnuteľná scéna. Zachraňuje to iba podarená animácia, aj keď ťažko povedať, či ide o sympatickú animáciu - v prípade postavičiek skôr nie. Celé sa to nesie takmer presne v duchu iného belgického animáku - Cesta na Mesiac. Na prvý pohľad to nevyzerá zle, na druhý je to celé také nemastné-neslané. Menším plusom je hudobná stránka filmu. Hodnotenie: 55% ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Po delší době nestandartní animák. Hodnocení je rozporuplné, protože je určen pro úzkou cílovou skupinu, do které já již nepatřím. Tříleté dceři se film naopak líbil velmi, bohužel neměla šanci pochopit smysl celého příběhu. Ale k hodnocení, animace a celkové stvárnění je zvládnuto na výbornou a protože tady jde hlavně o vizuální stránku, ustupuje příběh do pozadí. Ale i přes všechny mínusy dávám vysoké hodnocení. ()

Reklama

Mary19 

všechny recenze uživatele

Docela pěkně se na to kouká, ale nemá to jakýkoliv nosný příběh. Prostě se chodí, resp. plave, od bodu A k bodu B, sem tam malej želvák Sammy někoho potká, na to hned ztratí a nakonec se zase dílem náhody znovu setkají... Nemám nic proti, ale pokud je hlavním motivem filmu přátelství, odvaha a ochrana naší planety, tak by to nemělo být podané jen ve stylu, že někteří lidé jsou zlí a jiní zase hodní. To prostě nestačí... ani dětem... 35% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příjemný animák, který se mi jevil jako skoro srovnatelné nebo spíše obdobné s úspěšným animovaným filmem Hledá se Nemo. Bylo to na oko příjemné. Příběh měl též takové zajímavě působivé aroma. Humor a vtip zde trošku najel na ohraný břeh, ale jako celek to působilo jako příjemná oddechovka na večer. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ale jo, obrázky jsou pěkné. Jenže co dál? Sammy a vlastně všechny postavičky nejsou nijak zvlášť sympatické. A příběh? Kdyby chlapci z BBC přilepili kameru na krunýř živé želvě, třeba by to bylo stejně "zajímavé". Ale co. Možná si děti vezmou ponaučení z toho, že ropa v moři i igelitový pytlík plující na hladině je fuj. Natožpak velrybáři, kteří jsou 2x fuj. A snad si i zapamatují, že hodní jsou hlavně lidi, kteří jezdí kytkama pomalovaným autobuskem a ve znaku mají prak s čárkou uprostřed a ...no to je asi tak všechno. Někteří tady vyzdvihují dobrý výběr písniček. A mě zrovna chyběly písničky, které by šlo přezpívat do češtiny, takže by jim děti rozuměly a mohly by tak vypomoct chabému příběhu. Konec konců, tento film je určen primárně pro děti. Dospělý tam toho moc nenajde. Tím že jsem přesvědčen o škodlivosti koukání na filmy s 3D brýlemi na nose, považuji tento filmeček za relativně neškodný pouze v placatém provedení. No a tím pádem se mi zdá být vcelku zbytečný, protože z těch tří hvězd padly dvě na zdařilou animaci. PS: Zpočátku to nevypadá, ale ve vodě se to razantně zlepší. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (1)

  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj názvy A Turtle's Tale: Sammy's Adventures či Around the World in 50 Years 3D. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama