Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Flavia je vdaná učitelka s oslavou 30. narozenin dávno za sebou. Během svého mládí prožila krátký lesbický vztah s Jin, který ve své paměti potlačila a teď žije v nepříliš šťastném manželském svazku s mužem. Jednoho dne je svědkem, jak se mladá dívka Yip dopustí drobké kráděže. Dívka ve Flavii vzbudí dávno pohřbené pocity a tak se dívky zastane. Nejenže je to zrod životního obratu v jejím životě, ale také brána ke starým vzpomínkám. (Rinu)

(více)

Recenze (4)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Mě osobně film o vdané ženě, která dvakrát v životě prožila opravdovou lásku také k ženě, příliš nenadchnul. První hodinu jsem to ještě jakž takž sledovala, ale v polovině už mě to celé přestalo bavit a dokoukala jsem to "s prstem v nose". Je pravda, že s ohledem k žánru to není taková ujetost jako Love my life a Spider lilies (které jsem dodnes nestrávila) , ale jinak má film velice jednoduchý děj, který už je docela ohraný a originální na tom celém je jen prostředí. ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Pěkný snímek, kde mě zaujala hlavní hrdinka. Zpočátku to má snadný průběh, jen sledujeme paralelu s minulostí, později se to už ale slušně zamotává. Hrdinka se znovu a znovu dostává do stejných situací, neumí jim čelit, přičemž by sama měla vědět, co s tím, pomoci někomu. Některé tyto aspekty tak slouží jen pro odvedení pozornosti od toho hlavního, přestože to vše spolu nějak souvisí. Na pozadí divák rovněž vidí, jak probíhaly nepokoje před mnoha lety. Scény z obou perspektiv skáčou celý film, jak se to tvůrcům zrovna hodí, což místy akorát znepřehledňuje orientaci v ději. Má to poměrně neotřelou atmosféru, závěrečná pointa potěšila. Věci se vyhrotí, saze bouchnou, už nebude návratu. Samotné milostné scény jsou decentní, romanticky laděné, nic odvážnějšího tu k vidění není. Dále může divák snadno porovnávat s jinými filmy, jak je mínění společnosti nakloněno vztahům stejného pohlaví, tady to postavy neměly opravdu jednoduché. Odepnout se od nesmyslných předsudků, to je největší problém dnešní doby. Plný počet naprosto zaslouženě, neboť to přímo vybízí k opakovanému zhlédnutí. ()

muti 

všechny recenze uživatele

najprv som sa cudoval relativne nizkemu hodnoteniu, ale uz mi je to jasne. prva hodina je v pohode, ale pri durhej uz pozeram na hodinky kedy bude koniec. najdlhise sa tiahne poslednych 30 minut. kiezby bola aj zostrihana verzia... ano, film ma fajn hudbu, kameru, snovu atmosferu, ale ako kazdy sen aj toto kuzlo pocas filmu vyprcha a ja zistujem, ze dej sa nikam neposuva, riesi sa stale rovnaka drama. 2 deje ktore sa prepletaju cez seba ako hlavne hrdinky v posteli ostava na mieste ako obarena matka, ktora prichytila svoju dceru s jej milenkou. historia sa opakuje a nevyriesena minulost sa napokon vracia, aby zasadila Flavii dalsiu dilemu, pri ktorej bude prehodnocovat svoj zivot. otazka na zaver, co je horsie - ked vam manzelka povie ze ju pritahuju zeny, alebo ked sa lesbicka milenka rozhode stat radsej budhistickou mniskou? ()

joseee 

všechny recenze uživatele

Film s pôsobivou atmosférou, vďaka zaujímavej kamere, vynikajúcej hudbe v podaní Hopscotch (obe hlavné predstaviteľky sú hudobníčky) a predovšetkým ošarpanej kráse Macaa. Na druhýkrát sa mi film páčil ešte viac, preto 5* v tomto prípade sedí. ()

Reklama

Reklama