Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina mladých archeologů pod vedením profesora Johnstona provádí průzkum bývalé pevnosti La Rogue a přilehlého kláštera ve Francii. Celá akce je sponzorována vývojářskou firmou ITC, která vyvíjí přístroj pro teleportaci předmětů. Jednoho odpoledne se profesor vypraví do firmy s tím, že chce ze svých sponzorů dostat více peněz na archeologické práce. Profesor odjede a zanedlouho se dva z archeologů v klášteře propadnou do dosud neobjevené podzemní místnosti. Ke svému překvapení zde objeví středověkou listinu z doby, kdy byla pevnost dobyta Francouzy (Stoletá válka). A na této listině archeologové najdou profesorem napsané volání o pomoc. Proto se začnou zajímat, kam se jejich šéf ztratil. Vysvětlení, které dostanou z ITC, je šokující. Profesor pomocí stroje času odcestoval do roku 1357, ale bohužel v minulosti uvázl a firma je potřebuje poslat za ním, aby ho vyhledali a zachránili. Archeologové souhlasí, a tak skupina čtyř archeologů doprovázená třemi zaměstnanci ITC vyráží do minulosti. Hned po přistání na místě určení jsou cestovatelé v čase napadeni útočícími anglickými rytíři. Ti zabijí dva ze zaměstnanců ITC. Skupina se dál vydává do vesnice u pevnosti a kláštera, kde hledá profesora. Před Angličany jsou cestovatelé zachráněni místní dívkou, ze které se vyklube Lady Claire, sestra velitele francouzských vojsk, Arnauta. Ve zmatcích bojů o vesnici je to naopak jeden z archeologů, Andre Marek, kdo Lady Claire zachrání před Angličany. Archeologové se však ve vesnici rozdělili, a tak se Marek vydává zpět najít své přátele a osvobodit profesora. Ostatní zatím byli chyceni Angličany a ve vězení se setkávají s profesorem. Po něm chce velitel Angličanů, Oliver, aby mu vynalezl řecký oheň, vysoce hořlavou látku, která má Angličanům pomoci v bojích proti postupujícím francouzským vojskům. Pevnost s Angličany je obklíčena a začíná dobývání. Marek s hrůzou zjišťuje, že Angličané opět chytili Lady Claire a že ji chtějí Francouzům pro výstrahu pověsit na hradby... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (275)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase do budoucnosti už jsme tu měli, tak se můžeme vydat do minulosti. Tentokrát se ocitneme ve středověku, v době válečného konfliktu mezi Anglií a Francií. Mezi oběma zmiňovanými zeměmi zuří Stoletá válka. Pod tímto názvem vešla do dějin, ale trvala o šestnáct let déle. Za příčinu konfliktu se považuje spor o nadvládu ve Flandrech a jihozápadní Francie. Líbila se mi závěrečná bitva, která se odehrávala ve tmě a vypadala hodně slušně. Na nedělní odpoledne přímo vhodné. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Cesta do středověku by měla být nezapomenutelným zážitkem. Zejména když ji podpírají taková jména jako Michael Crichton a Richard Donner. Opak je bohužel pravdou. Přes všechny ty bitvy, komplikace, běhání, emoce a výbuchy to bylo podivně nezáživné a udržet pozornost bylo nečekaně namáhavé, zejména když jsem neustále klopýtal o hluchá místa, jalové dialogy a místy poněkud nezvládnuté momenty. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh je strasna zlatanina, ktora je zalozena na drahych akcnych scenach, ktore ale prilis strhujuce nie su. V tomto smere to dost pripomina väcsinu sucasnych blockbusterov. Akurat ta akcia este nebola komplet CGI ale bola tocena v reálnych lokaciach. Z hercov tiez poriadne nikto nevynikol. Holt aj Donner obcas natocil totalnu blbost. 3/10. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Na Timeline jsem se těšil, neboť nabízí pro mě velmi zajímavé téma, a tím je cestování v čase. Navíc jsem čekal od výborného režiséra Richarda Donnera, že mě opět přiková do křesla, jako u Smrtonosných zbraní, nebo pobaví, jako u Mavericka, nebo pohladí, jako u Jestřábí ženy. Nestalo se tak, chvílemi jsem se dost nudil. Pro mě to byl průměrný film s vysokým potenciálem, který nesplnil. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád Crichtonove knihy, vrátane predlohy k tomuto filmu, ktorá vyšla pod názvom Hranice času. Uznávam však, že nepatrí k najvydarenejším. Pri sledovaní filmu som nevýskal od nadšenia, ale ani ma ničím neurážal. Za najlepšie na tomto filme preto považujem komentáre k nemu. Na sklamaných a naštvaných obdivovateľoch Supermana som sa dobre zabával. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (13)

  • Testovacia projekcia filmu sa uskutočnila v apríli 2003, avšak po negatívnych ohlasoch divákov sa šéf štúdia Paramount Pictures, Sherry Lansing, rozhodol, že bude prestrihaný a koniec nahradený iným, alternatívnym koncom. (beso74)
  • Natáčanie prebehlo v kanadskom meste Terrebonne, v Laurentinských horách a tiež vo východnej časti černošskej štvrte blízko Montrealu. (Greenpeacak)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama