Reklama

Reklama

Ohnivý národ se téměř sto let snaží ovládnout celý svět a ostatní národy – národy Větru, Vody a Země. Nedávají svým sousedům na výběr, buď se jim zcela podrobí, nebo je jednou provždy vyhladí. Vesničané, kteří se marně snaží bránit, jsou ochraňováni jen několika málo vyvolenými, kteří mají schopnost ovládat živel svého národa podle vlastní vůle. Plně vyzbrojení příslušníci Ohnivého národa už zlikvidovali posledního mistra Větru a nyní se chystají zničit hlavní město Vodního národa. Pak ale jednoho dne sourozenci Katara a Sokka objeví malého chlapce jménem Aang. Jak se projevují Aaangovy „větrné“ dovednosti, ukáže se, že mladý bojovník je víc než poslední vládce Větru. Je to vyvolený Avatar – jediný tvor, který ovládá všechny čtyři živly. Jedině on může zastavit celosvětový nepokoj a znovu nastolit tolik postrádaný mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (891)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Možná mají výhodu ti, kdo neznají původní seriál. Čili pokud nevíte o co by tam vlastně mělo jít a nemáte s čím srovnávat, film se vám bude patrně jevit v lepším světle. Také pokud vás naprosto zklamal předchozí Shyamalanův film "Stalo se", tak Poslední vládce větru je o třídu lepší. Já od filmu nic nečekala (při pohledu na zdejší komentáře a hodnocení) a naopak jsem byla příjemně překvapena. Mě film bavil, ba dokonce se mi i líbil. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Shyamalana jsem měl vždy upřímně rád, i když se mu svět smál do ksichtu, ale tohle stopadesátimilionové divadlo nejsem ochoten při nejlepší vůli strávit, i kdyby mě větry s ohněm braly. Končí to u božích triků a charismatického Deva Patela (!), zbytek je jeden velký omyl, kde se zapomnělo na výpravu (vždyť to má sotva pět lokací) a jakékoliv vtažení do děje. Absenci epiky v kině možná maskovalo 3D, ale na televizní obrazovce chcete pořádné postavy (a to tam ty náběhy jsou) a nabušený děj (a že ho námět slibuje). Místo toho dvě hodiny sledujete jogínské pózy pokérkovaného prcka a nejtragičtější zlomy v chování záporáků za celý rok. A ‚Národ země‘ měl jako jenom cameo, jo? ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já mám Shyamalana hodně ráda, ale tentokrát šlápl pořádně vedle. Ty strašlivé dětičky (čím menší, tím horší), bez jakéhokoliv výrazu, sympatií, schopností hrát, příběh zajímavý, ale totálně špatně (tedy nudně) odvyprávěný a triky to nezachrání - zvlášť když jim pokaždé předchází to nemožné máchání rukama a podivné otočky těch hrozných dětí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nezabíjajte ho. Aj tak by sa zasa narodil.“ Ako sa dá vyvraždiť národ nad-bojovníkov, keď jeden obyčajný chlapec za niekoľko sekúnd vybúcha bojovú nepriateľskú loď? Môže byť niečo horšie, ako malý holohlavý chlapec v žltom pyžame, s rukami za chrbtom skákajúci po stenách, pričom mu do chrbta hádže ohnivé gule milionár z chatrče? Tieto – a podobné, napr. „Prečo si ubližuješ, Tron?“ – otázky, som si kládol pri pozeraní filmu, ktorému som sa asi rok vyhýbal. Nakoniec som si povedal, že by som to mohol skúsiť. Film mal hrozné kritiky, ale to tiež OSADA a DÁMA VO VODE, no mne sa páčili. POSLEDNÝ VLÁDCA VETRA (bože to je názov) je však naozaj zlý. Smiešne akčné scény (v ktorých sa kope nohou tak osemnásť centimetrov nad zem, vyplazuje sa jazyk a vytriešťajú oči), mizerné herecké výkony (ťažko povedať, či je strašnejší plešatý chlapček alebo Dev Patel, ale skôr Dev, ten chlapček ešte nevedel, čo činí), smiešne dialógy, nelogické kraviny. Chvíľku som si hovoril, že to nie je úplne zlé, má to zopár dobrých nápadov (chlpaté obrovské lietajúce zviera), výprava je dobrá a „univerzum“ nie je až také hlúpe, ako sa zdá. Lenže pri smrtiacej takmer dvojhodinovej minutáži vynikne zúfalosť toho celého, od postáv, ktorým sa nedá držať palce cez predvídateľný príbeh po zúfalý pokus urobiť z toho prvé dejstvo potenciálnej série. Dávam 20%, pretože mám z tohto filmu rozpačité až zlé pocity, ľutujem, že som ho videl a dúfam, že ho už druhýkrát vidieť nebudem musieť. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 9/10/// +originalita prostředí, zpomalovačky, efektní podívaná, dobrá hudba, letající Falco :-) -opět režijně zahleděné do sebe, málo akce, směšné až trapné finále, 5ti minutová finálová bitva (jsem zvyklý aspoň na 30 minut), slabé záporné postavy/// Zřejmě opravdu poslední šance, kterou jsem dal tomuto režisérovi. Tohle je za poslední roky jeho nejlepší film, i tak je to hodně zlé. Kdyby nebylo na co se dívat, tak bych se opět nudil už po prvních minutách. Naštěstí to jde rozdělit a nemusím se dívat na celý film naráz. Hodně věcí se mi tu líbilo, hlavně triková stránka a originalita světa do které nás tvůrci uvedli, ale spousta důležitých věcí tu pokulhává. Nejvíc mi vadili naprosto mizerné bojové scény a to co zpočátku vypadá efektivně (pohyby rukama a nohama a najednou se zvedá vítr) později působí když ne směšně, tak alespoň úsměvně. Nejsem rozčarován, protože jsem nečekal moc, doufal jsem v zázrak, který se nestal./// Celkem 57%/// ()

Galerie (101)

Zajímavosti (35)

  • Režisér sa s animovanou predlohou zoznámil vďaka svojim deťom, ktoré seriál sledovali pravidelne. (Greenpeacak)
  • Noah Ringer se kvůli roli musel naučit pohyby několika stylů bojového umění kung-fu. (Beckett51)
  • Obrázek, který s sebou nosí Zuko, je totožný s obrázkem ze seriálu. (HellFire)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

Reklama

Reklama