Reklama

Reklama

Užívej si, co to jde

  • USA Whatever Works (více)
Trailer

Výstřední Newyorčan Boris Yellnikoff (Larry David) odkládá život vyšší společenské třídy k ledu, aby se mohl oddávat svobodnějšímu životu. Nejraději však svou nekompromisní kritikou čehokoli a kohokoli krmí své kavárenské přátele, studenty šachu, obyčejné kolemjdoucí i samotné diváky. Odmítá se řídit jakýmikoli konvencemi a jeho životním krédem je: užívej si, co to jde. A tak, když se shodou náhod potká s mladou dívkou Melody (Evan Rachel Wood), obrátí znovu celý svůj život naruby. A nejen sobě… Stárnoucí Boris, naivní Melody, její sexy matka a upjatý otec procházejí postupně očistnou katarzí, v nichž se zbavují všech předsudků o „šťastném životě“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (457)

Cor-Angar 

všechny recenze uživatele

5* sice trochu na hraně, ale Whatever works mi dost sedlo. Larry David hláškuje, Evan Rachel Wood je tady naprosto perfektní a zbytek je ve vhodných chvílích dobře doplňuje. Asi filmu i docela svědčí kratší stopáž ve které rozhodně není prostor pro nudnou chvíli. Možná trochu překvapení, ale rozhodně spokojenost. S Woody Allenem moc zkušeností nemám a asi už je pomalu čas to začít napravovat. ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

Niečo mi tu úplne nesedelo. Asi Larry David. Ale základná premisa nebola zlá, len tu bolo na celovečerný film trochu málo deja. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Woodyho film, co jsem zatím viděl. Čekal jsem marně na konec klišé. Film se rozpliznul do bezduchého romantického happy endu bez špetky Woodyho šmrncu a břitkosti a zanechal jen velký otazník v hlavě: seriously? ()

Mjoh 

všechny recenze uživatele

Nebudu rozebírat, jestli to všechno už někdo někdy někde v Allenových filmech neviděl... Ale 5* za to, že takhle jsem se v kině upřímně nahlas nesmál ani nepamatuju. ()

Umělec 

všechny recenze uživatele

Příjemné, Allenovsky filozofující, vtipné. Jakoby Woody už trochu začínal rekapitulovat celý svůj život a jeho smysl. Trochu mi v tomto filmu chyběl, nevím, jestli by to ještě uhrál, ale některé věty, situace přímo volaly po jeho herectví. Tím nechci říct, že by Larry David byl špatný. Dokonce mi Allena několikrát typickými gesty připomněl. Nevím, jestli to byl záměr ... Možná je celý film trochu přání otcem myšlenky. Moudrost stáří a krása mládí :-) Woody Allen mně opět nezklamal - 80% ()

Valki69 

všechny recenze uživatele

Klasická Allenovka - někdo nechápe, jiný žasne. :) Herecké obsazení je na velmi vysoké úrovni, já osobně jen lituji, že se hlavní postavy nemohl ujmout sám Woody Allen, jeho civilní herectví neherectví je prostě dokonalé. A teď už musím jít, mám záchvat úzkosti. :-) ()

koumes. 

všechny recenze uživatele

Z počátku velmi nudné, postupně pěkný a zajímavý příběh, který se ale nehodí do filmového zpracování, ale spíše, jako skvělá divadelní hra. I herecké výkony byly spíše víc divadelní... ()

JAzzeURo 

všechny recenze uživatele

Allen točí svoje filmy jak na běžícím pásu a člověk si musí říkat, že už ho nic nemůže napadnout a ono přece. I když věk režiséra a doba kdy byl mladý se na filmu také podepisuje. ()

Isidor9 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasický Woody Allen, jakého miluju. Zejména úvodní monolog hlavní postavy je naprosto skvostný, celek pak dialogová jizda bez přestávky. ()

Lockeroom 

všechny recenze uživatele

Senilní Woody Allen?? Zde bohužel ano, z pohodového, smířlivého konce jsem měl špatný pocit. Pozdní filmy géniů ( Chaplin, Fellini, atd. ) bývají všelijaké, ale zde je to, dle mého názoru, otřesné ........ ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Hl. hrdina je stařík, absolutní pesimista odsuzující lidstvo jako celek pomocí miliardy bezskrupulózních komentářů. Jednotlivým postavám říká přímo do očí, jak je veškeré jejich snažení nesmyslné, jejich touhy zbytečné a jejich sny stupidní. Vše je přeci pomíjivé a ať kdokoli dokáže cokoli, nemá to pro běh univerza žádný zásadní význam. Nezbývá vám tedy nic jiného, než dělat si to, co momentálně chcete, než se váš čas nachýlí a vaše bezvýznamná existence bude ukončena. Pravda, komentářů je takové množství, že občas ztrácejí kouzlo, ale ovšem jen do té chvíle, než se stařík vytasí s dalším, opravdu povedeným. 3-4 hvězdičky. ()

flegmos 

všechny recenze uživatele

Jeden z 10 najlepsich filmov Woodyho Allena. Trochu absurdny newyorsky zivot hlavneho protagonistu Borisa Yellnikoffa (Larry David), ktory je najvyraznejsi a dava filmu osobitost. Lahkousmevna, svieza, konverzacka. Film, ktory si mozete pozriet aj viac ako 1 krat. ()

sabatko 

všechny recenze uživatele

Byla jsem připravena na hořkosladkou, jízlivou, krutou a přitom vtipnou, ironickou a o lásce "něcovypovídající" komedii. Vše splněno a ještě něco navrch. Larry David mě nepřekvapil, ale potěšil. Taky jste ten neštastný typ diváka, který vždy očekává hodně a bojí se zklamání? Tak tady se ta druhá (ošklivější část výroku) nesplní, to Vám garantuji..a pokud by snad někdo měl námitky, bude chyba někde jinde, ne tady. ()

lestatos 

všechny recenze uživatele

Woody Alen tak ako ho mám naozaj rád. New York a jeho blahodarné účinky na každého kto sa do tohto šťavnatého jablka zahryzne. Vyšperkovaná konverzačka, ktorá vás hreje ako kocúr ležiaci na vašom bruchu. Mizantrop sa mení na milovníka života, prostoduchá dievčinka nájde svoje vlastné názory, bigotný južania sa menia liberálnych svetákov . Len New York sa nemení, zostáva taký istý len ešte o kúsok farebnejší. 75% ()

Reklama

Reklama